11 причини защо мъжът с чувство за хумор е по-добър партньор

Добър външен вид, материално благосъстояние, интелигентност - всяка от тези дадености" може да разтопи женското сърце. Но това, което прави една жена истински щастлива, всъщност е чувството му за хумор!

Докато за една част от представителките на нежния пол, размерът на портфейла (и на някои определени части на мъжкото тяло) и общественото положение на мъжа са от решаващо значение при избора им на партньор, то за друга, доста голяма маса от жени, приоритетно и по-ценно е техният избраник да бъде забавен (това от своя страна не изключва автоматично портмонето и репутация му).

В действителност учени от Университета Станфорд са открили, че женският мозък копнее за партньор, притежаващ чувство за хумор. Защото един весел и забавен човек предоставя добър генетичен материал - което го превръща в перфектния мъж и баща за цял живот.

А за тези от вас, които се съмняват в това проучване, предлагаме 11 правдоподобни причини защо мъжкото чувство за хумор и добро настроение наистина ни правят щастливи.

1) Той е нашият спасител в морето

Да, морето от ежедневни проблеми, трудности и притеснения. Всички ние сме имали ужасни дни - било то на работа или просто дни, в които всичко върви с краката нагоре". Мъжът с чувство за хумор обаче, знае най-добре как да превърне такива дни отново в прекрасни. Верен на мотото "Смехът е най-доброто лекарство!", такъв мъж ще бъде в състояние да ви развесели дори и в най-лошия ден - просто защото знае как да върне усмивката на лицето ви!

2) Осигурява ежедневната ни тренировка

Смехът е великолепен спорт. Който се смее в продължение на 10 до 15 минути изгаря между 10 и 40 калории. Смехът е и здраве, както за психическото, така и за физическото ни благосъстояние. При по-продължително смеене организмът ни отделя хормона на щастието серотонин. В допълнение, смехът помага и набавя на нашите жизнени органи голямо количество кислород. А и едно от най-приятните чувства е да имаме мускулна треска и причината за нея да е болезнено многото смях.

3) Скука? Какво беше това?

Въпреки че една спокойна вечер на дивана, придружена с някой интересен филм, може да бъде (и в повечето случаи е) хубаво преживяване, то никой, в крайна сметка, не иска това да бъде единственото му, постоянно повтарящо се забавление. Или поне не и мъжът с чувство за хумор, който винаги е нащрек за малко забавление и за не толкова еднообразно настроение. Той ще направи всичко по силите си, така че никога да не скучаете и да не се отегчавате в неговата компания!

4) Той прочиства мислите ни

След като е (почти) гарантирано, че трудно може да се отегчите с такъв човек до себе си, той освен това е и достатъчно грижовен - най-малкото, защото ще се опита по всякакъв начин да помогне да се справите с всеки труден момент, когато тъгата надделява във вас. Дори и в такива, които изглеждат наистина непоносими. Дали с някоя забавна история или някой тъп" виц, веселякът ще внесе нужната лекота и добро настроение, за да се разсеете и поне за малко да забравите проблемите си. Това прави живота много по-лесен и по-хубав!

5) Той ще бъде чудесен баща

Освен гореспоменатия генетичен материал, децата ще харесват баща си (дори малко повече от мама), защото се опитва да ги забавлява и да им доставя истинско удоволствие, като прави всевъзможни глупости и щуротии, които със сигурност се харесват много на малките деца. Така и мама ще започне да го обича може би повече от преди, когато чува искрения смях на децата си.6) Той ни пази

Един човек с чувство за хумор ще направи всичко възможно, за да бъде сигурен, че се чувстваме добре. Колкото и да обича шегите, той никога не би си позволил да си направи такава на наш гръб и за наша сметка. Точно обратното! Усети ли, че някой иска да ни навреди, незабавно в съзнанието му се задейства защитен инстинкт и той, по един впечатляващ начин, би се жертвал" за нас, като привлече вниманието и дори подигравките към себе си!

7) Никога няма да ни накара да се чувстваме неудобно

Е, може би на вашите роднини и приятели ще им е нужно известно време, докато свикнат с вашия любим и с неговото чувство за хумор. Но никога не трябва да позволявате да изпадате в моменти, в които да се съмнявате в любовта си към него, заради това, че той е веселяк и може да изглежда по-несериозен и небрежен в очите на останалите. Защото с блестящото си остроумие и чар, той ще успее да впечатли близките ви и да ги омае не само със забавните си шеги, а и с всички свои други качества.

8) Понася лесно критиката

Няма човек, който обича да му се казва, че е сбъркал или е направил нещо нередно. Или поне почти никой, защото човекът с чувство за хумор знае как да използва критиката срещу себе си в своя собствена полза. Той е склонен да каже нещо майтапчийско за себе си, което показва (макар и по шегаджийски начин), че е готов да самоанализира собствените си постъпки и да признае, че е допуснал грешка. Което го прави още по-симпатичен!

9) Той засилва самочувствието ни

Нищо не е толкова сиво и лошо, колкото ни се струва в определени ситуации. Понякога човек просто изпада в толкова мрачно състояние, в което се съмнява не просто в собствените си способностите, а и в целия си живот и ценности. Мъжът с чувство за хумор бързо разбира това. Той връща светлината и цветовете в неуредения ни живот и ни помага да открием или просто да се върнем към правилния път. В крайна сметка, единственото, което може да направим след като преоткрием оптимизма, е да се посмеем хубаво на собствените си песимистични мисли и настроения.

10) Той открива радостта и в най-малките неща от живота

Той не се нуждае от непрестанни купони и не е нужно да си набавя ежедневни адреналинови дози, за да намери и да си достави нужното удоволствие в/от живота. Напротив, той е доволен и от малките неща, които са достатъчна причина за усмивката на лицето му. И това е най-хубавото нещо, на което такъв мъж ще научи и жената до себе си - да вижда красивото на най-неочакваните места.

11) С такъв мъж ще удължите живота си

Дали продължителността или качеството му - несъмнено е, че с такъв мъж до себе си, ще увеличите жизнените си стандарти и ще прекарате голяма част от живота в усмивки и веселби.

Както вече споменахме - смехът е най-доброто лекарство: то намалява стреса, стимулира усвояването на кислород и оказва благоприятно влияние на органи като сърцето и белите дробове.

Следователно: Мъжът с чувство за хумор е най-силното и приятно лекарство, което се препоръчва на всяка една жена и за всички ситуации!

-------------------------

Виж още:

Интересен психотест за дами с чувство за хумор!
10-те най-смешни филма, правени някога
Имате чувство за хумор? Имате всичко!

Още от Родители и семейство

Честита Коледа!

  Галерия 20 от най-добрите коледни рецепти 20 снимки Честито Рождество Христово! Нека домовете ви бъдат изпълнени със з...

Седмичен хороскоп за 19 - 25 декември 2016

Празничната седмица ще бъде динамична и напрегната за някои представители на зодиакалните знаци. Ще трябва да балансираме между личните и служебни зад...

Проблемът нервно дете в яслата

Съвместното съжителство започва да се превръща в препъникамък след първата годинка. Ако детето ходи на ясли, вече ще премине в по-горна група. Преходъ...

Какво трябва да знаем при избора на килими, тапети и врати?

Домът ви се нуждае от освежаване, омръзнали са ви цветовете на стените, захабените килими и омърлушените стари врати, съзнавате, че повече не може да ...

Вредно или полезно е децата Ви да гледат телевизия

Дискусиите относно това дали телевизорът влияе добре или зле върху развитието на децата не са нито от днес, нито от вчера. По въпроса са направени без...

Любимите игри на децата между 1 и 2 години и защо са важни

На годинка и половина децата вече старателно изследват света около тях. Най-добре правят това чрез игрите. Неслучайно играта е и начинът на животните ...

Всеки родител иска детето му да успее. Вижте как

Всеки родител иска детето му да стои далеч от неприятности, да се справя добре в училище и да бъде достоен и уважаван човек като възрастен. Реално ням...

Ето как да не отгледате злоядо дете

Родителите често се сблъскват с една изгубена битка – да накарат децата си да ядат здравословна и разнообразна храна. На много от възрастните им е поз...

Използването на таблет и телефон преди лягане разболява децата

Вече средната възраст за получаване на първия мобилен телефон е само 10 години. Портативните мултимедийни устройства все повече и повече присъстват в ...

Убиваме децата си и го наричаме „любов“

Любовта е търпелива. Любо...