50 съвета към всички бащи на дъщери

1. Обичайте майка й. Винаги се отнасяйте към нея с уважение и й показвайте колко много значи за вас. Когато вашата малка дъщеря порасне, е много вероятно да се влюби в някой, който я третира така, както вие сте третирал майка й. За добро или зло - така се случват нещата. Аз предпочитам да е за добро.

2. Бъдете до дъщеря си. Винаги. Прекарвайте повече време заедно, излизайте, просто така, без причина, само, за да се насладите на компанията си. Проявявайте неподправен интерес към нещата, които я интересуват. Тя има нужда от баща, който е в час с нейния живот. Не стойте безучастно, докато тя добавя все повече години към живота си, а добавете живот към тези години.

3. Спасявайте я. Докато расте, малкото ви момиченце има нужда от герой. Това можете да бъдете вие. Тя ще има нужда да й се притичвате на помощ отново и отново през целият й живот. Направете го. За това нямате нужда от червени гащи и синьо наметало.

4. Радвайте се на всеки миг, прекаран заедно. Днес тя обикаля вкъщи по памперс, утре вече гордо й връчвате ключовете за първата кола и докато се усетите вече я съпровождате по пътеката под звуците на сватбения марш. Ще дойде ден, в който времето прекарано с тати, няма да бъде най-страхотното нещо на света. Животът върви на бързи обороти, наслаждавайте му се докато все още можете.5. Молете се за нея. Редовно. Със страст. Непрекъснато

6. Купете й баскетболна топка и я научете да играе и да вкарва кошове. Накарайте я да се гордее със себе си и с това, че ще засрами момчетата от класа си.

7. Тя ще се кара с майка си. Избирайте мъдро на чия страна да застанете

8. Давайте. Купете й перлите, които иска, тя ги заслужава

9. Да, разбира се, че изглеждате глупаво, играейки криеница. Но няма значение - продължавайте да играете.

10. Радвай се на времето за къпане.

11. Ще дойде момент, в който тя ще поиска куче. Няма какво толкова да му мислите. Поне веднъж в живота й кажете "Да".

12. Никога не е твърде рано да започнете да й обяснявате за парите. Въпреки всичко бъдете подготвени, че ще ви разори, когато стане тийнейджър... както и когато реши да се омъжи.

13. За закуска на рождения й ден направете палачинки във формата на числото, отговарящо на възрастта й. В краен случай използвайте понички с розова глазура и свещичка.

14. Веднага след като проходи, й купете маратонки като вашите. Помнете, че няма винаги да иска да носи същите обувки като тези на татко си.

15. Танцувайте с нея. Започнете още когато е съвсем малко момиченце или дори бебе. Няма смисъл да чакате чак до сватбата.16. Заведете я с вас за риба. Най-вероятно ще се гърчи повече от червейчетата в кутията. Но всичко е в реда на нещата.

17. Научете се да казвате "Не". В началото може и да се муси, но един ден и двамата ще се радвате, че сте се придържали към вашите правила.

18. Казвайте й, че е красива отново и отново. Някой ден анимационното филмче или пък някое женско списание ще се опита да й втълпи точно обратното.

19. Научете я да сменя спукана гума. Не е необходимо малко изпуснат въздух да бъде повод за стрес и паника. Е, тя все пак ще ви се обади, за да й помогнете, когато й се случи за първи път на пътя.

20. Заведете я на къмпинг. Потопете я в истинската природа. Наблюдавайте как очите й се пълнят с изумление, когато за първи път опознава красотата на заобикалящия ни свят. Оставете смартфоните вкъщи.

21. Дайте й да държи волана. Тя никога няма да забрави как татко й е давал да кара.

22. Тя е точно толкова умна, колкото и момчетата. Уверете се, че го знае.

23. Когато се научи да раздава целувки, тя ще иска да обсипе цялото ви лице. Позволете й, дори я насърчавайте да го направи.

24. Да се научи да чопли слънчогледови семки правилно едва ли ще й помогне да влезе в университет. Все пак я научете.

25. За нея е истинска магия да я носите на конче. Правете го сега, докато имате здрав гръб, а тя все още е мъничка.

26. Музиката е в природата й, но вашата задача е да й покажете радостта от това да носи чорапи по дървения под.

27. Ако наблизо има воден парк, водете я често. Водата ще я привлича като локва патенце.

28. Тя ще ви чака нетърпеливо да се върнете от работа всяка вечер. Не закъснявайте.29. Ако майка й я запише на уроци по плуване, и вие трябва да бъдете вътре в басейна. Не се притеснявайте, ако сте единственият баща там. Другите не знаят какво пропускат.

30. Никога не пропускайте рождените й дни. След 10 години тя едва ли ще помни подаръците, които сте й подарили, но определено ще си спомня, че ви е нямало.

31. Научете я да кара ролери. Наблюдавайте как увереността й се покачва с всеки изминал ден.

32. Оставете я да се търкаля в тревата. Това е толкова хубаво за душата й. И за вашата също не е зле.

33. Заведете я да си купи бански. Не се притеснявайте да наложите вето върху някои от избраните модели, но трябва да устоите на желанието да я облечете в нещо подобно на пижама за плаж.

34. Някъде между третата и шестата си годинка, тя ще ви попита дали ще се ожените за нея. Откажете й много внимателно.

35. Може би след ужасен кошмар, ще иска да се гушне при вас в леглото. В това няма нищо лошо.

36. Много малко неща са по-успокояващи за едно малко момиченце, от топлата бащина ръка. Никога не го забравяйте.

37. Заведете я на люлките в парка. Тя вероятно ще иска да я залюлеете по-силно и на по-високо. Но нейната идея за "по-силно" и "по-високо" вероятно се различава от вашата. Имайте го предвид.

38. Когато поотрасне, вашата дефиниция за "по-високо" и "по-силно" ще бъде много близо до нейната. Когато този ден настъпи, няма какво да му мислите - използвайте цялата си енергия.

39. Да я държите за глезените, надолу с главата докато тя се смее неконтролируемо е много добро упражнение за бицепса. Предупреждение: Тя не знае какво означава да ви "омалеят ръцете".

40. Може да ви помоли да й купите пони за рождения ден. Не го правете, освен ако нямате ферма. Много добра идея е да наемете едно обаче.

41. Няма нужда да се изхвърляте с подаръците за Коледа или за рождения ден. Вместо това й подарете незабравими преживявания заедно.

42. Нека знае, че винаги е добре дошла у дома, без значение какво се е случило.

43. Помнете, че един ден, точно като пеперудите, тя ще разпери своите криле и ще отлети. Наслаждавайте се на годините й на "гъсеница".

44. Всяка година, на рождения й ден, собственоръчно й пишете писмо. Събирайте ги и й ги дайте, когато дойде време да отиде в университет, стане майка или когато почувствате, че най-много се нуждае от тях.

45. Научете се да й се доверявате. Постепенно й давайте все повече свобода. Поведението й зависи от очакванията, които й поставяте.

46. Ако се колебаете, винаги слушайте сърцето си. Дъщеря ви прави точно това.

47. Да се научиш кога да се намесиш и кога да се отдръпнеш през тийнейджърските й години, ще добави години към СОБСТВЕНИЯ ви живот. Ако успеете да го направите - кажете ми как.

48. Сладоледът прикрива множество прегрешения. Уверете се, че знаете кой е любимият й вкус.

49. Днес тя излиза от вкъщи, за да отиде на училище, а утре вече е в университета. Не мигайте.

50. Този ден ще дойде скоро. Няма какво да направите, за да се подготвите. Колкото по-рано приемете този факт, толкова по-лесно ще бъде.-------------------------

Виж още:

Трогателното писмо, което един баща написа на дъщеря си относно бъдещия ѝ съпруг. Всяка жена трябва да го прочете!
Бащи виждат за първи път своите дъщери в сватбения им ден
"Подарък за дъщеря ми" - писмото, което трогна света

Още от Родители и семейство

Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Водораслите се смятат за една от най-полезните храни, на първо място, заради съдържащия се в тях йод. Той подпомага работата на щитовидната жлеза и от...

Поверията на Игнажден

Игнажден е един от най-значимите зимни празници в годината. Според народните вярвания на този ден се ражда новото слънце и се поставя началото на нова...

Седмичен хороскоп за 19 - 25 декември 2016

Празничната седмица ще бъде динамична и напрегната за някои представители на зодиакалните знаци. Ще трябва да балансираме между личните и служебни зад...

Идеалните подаръци за пораснали момчета

Ако още не сте успели да подарите на любимите си хора нещо хубаво за празниците, не е късно. Обикновено най-трудно решаваме какъв подарък да вземем на...

Това са 5-те типа семейни взаимоотношения! Кой е вашият

Неправилно е да се смята, че в изграждането на семейство всички двойки си приличат или че трябва да се стремят към определени стандарти. Съгласно хара...

6 януари – Честит имен ден на Йордан и Йорданка!

На 6-и януари честваме празника Богоявление – денят, в който според библейската легенда е покръстен Исус Христос във водите на река Йордан от Йо...

Спи ли достатъчно детето ми?

Сънят е от огромно значение за развитието на децата. В различните етапи от живота си децата имат нужда от различно количество сън. Малките бебета спят...

Проблемът нервно дете в яслата

Съвместното съжителство започва да се превръща в препъникамък след първата годинка. Ако детето ходи на ясли, вече ще премине в по-горна група. Преходъ...

17 януари – Честит имен ден на Антон и Антония!

На 17 януари Православната църква почита паметта на св. преподобни Антоний Велики. Антоний се родил в Среден Египет около 251 година в семейство на за...

Какви грешки не повтарят успешните личности?

Въпреки че хората се различават по пол, раса, интереси, ценности, най-общо казано се делят на два вида – успешни и неуспешни. Това не значи, че ...