Сутрешните навици на 12 успешни бизнес дами (част 1)

Всяка една от тези жени е постигнала много в своята сфера. Общото между тях е, че се събуждат около 6 сутринта, закусват и отделят необходимото време на децата си, като заедно с това им помагат и да се приготвят за училище. Две от дамите все още не са майки, така че ще отбележим, че събуждането им сутрин е малко по-късно. Докато сутрешните ритуали на всяка една от тях се различават със свои особености, именно те са се превърнали в съществен елемент от бодрия старт на деня им.
Вижте сутришните навици на първите 6 дами:

1. Стейси Бендет, дизайнер

04:45 ч. Събуждам се и хапвам купичка с киноа и пълнозърнени култури. След това се заемам с ежедневната си 1-часова тренировка по йога ащанга.
6:00 ч. Времето, когато моите прекрасни малки дами стават от сън. Обикновено им правя или пълнозърнест френски тост, или палачинки, или бадемово мляко с кокосова вода, банан и задушен спанак. Докато похапват, аз тичам нагоре-надолу по стълбите, обличам се и след това оправям косичките им и ги обличам.
8:00 ч. Излизаме от вкъщи и на път за работа ги оставям в училището
08:45 ч. Пристигам в офиса, като първия час прекарвам типично по дизайнерски - планирам идеите и плана за деня.

2. Лесли Хал, главен финансов директор

06:30 ч. Събуждам се и винаги отправям молитва към Господ, като му благодаря за поредния ден, в който се будя здрава.
06:35 ч. Наум преминавам набързо през задачите и нещата за деня - в семейството и в работата.
06:45 ч. Отправям се към домашния фитнес за ежедневната си тренировка. Докато правя упражненията си, гледам сутрешното предаване по телевизията.
07:15 ч. Събуждам децата и им давам любимата порция целувки. Сладко е, че те също се гушват в мен и ме целуват, като ми казват и колко много ме обичат. После говорим за това какво ни предстои през деня.
07:30 ч. Обличам се, но не пропускам и миг от любимото си предаване.
08:15 ч. Вече съм в офиса и слушам местното радио, за да се информирам за водещите новини.
08:30 ч. Хвърлям едно око на пресата.
08:45 ч. Изпращам няколко имейла, проследявам какво съм записала като задачи в бележника си и ако нещо вече е изпълнено, го задрасквам.
09:00 ч. Записвам си приоритетите за деня. Всичко, натрупано в съзнанието ми от вечерта и сутринта, намира място на новата страница.
09:30 ч. Започвам да отмятам една по една задачите от списъка.

3. Нел Сковел, телевизионен сценарист

06:43 ч. Алармата ми ме събужда и ставам веднага. Никога не си позволявам snooze дрямка".
06:50 ч. Правя кафе и слагам в микровълновата един веган мъфин. Това е първата ми закуска.
6:55 - 7:15 ч. Междувременно проверявам имейла си, Facebook-а и всичките си други профили в мрежата.
7:15 - 7:45 ч. Приготвям закуска за семейството си. Прибирам се късно вечер и почти никога не мога да им сготвя нещо вкусно, така че съм изместила фокуса върху закуската. Най-често забърквам палачинки или яйца. По традиция четвъртък е запазен за едни много специални и тънки палачинки, като сместа приготвям още от предната вечер. На сутринта персонализирам за всеки, спрямо любимите му вкусове - с прясно препечени орехи, шоколад, бонбони или банани.
07:45 ч. Децата са навън с мъжа ми, а аз слагам в миялната чиниите и чашите.
07:50 ч. Връщам се обратно на компютъра за малко кореспонденция по имейла и за да прочета необходимата порция новини.
8:15 - 09:15 ч. Следва моята кръгова тренировка, която правя 4 дни в седмицата. През другите 3 се отдавам на йога в следобедните часове. Докато тренирам, гледам любимите си предавания Last Week Tonight, The Daily Show, Brooklyn Nine Nine, Orange is the New Black, Broad City или Nashville.
9:15 - 9:30 ч. Няколко минути за един бърз душ и да облека някоя любима рокля. Не си суша косата, тъй като тя съхне и сама достатъчно бързо... Все пак живея в Южна Калифорния.
09:30 ч. Писане, писане и пак писане. В момента не съм на щат в някое телевизионно шоу, така че работата ми е на свободна практика. Неслучайно и съпругът ми ме нарича пътуващ писател" , заради факта, че понякога обичам просто да отида в някое от любимите си заведения и да попиша. Добре де, и да си поръчам втора закуска.

4. Сали Сюзмън, фармацевт

05:44 ч. Събуждам се сама, благодарение на вътрешния си часовник. Винаги 60 секунди преди алармата на телефона ми.
06:00 ч. Проверявам електронната си поща и онлайн новинарските емисии за всички извънредни новини .
06:10 ч. Време за душ и после обличане.
06:20 ч. Изпивам набързо чаша кафе в кухнята и отделям няколко минутки да си запиша фрагмент от съня ми или някоя идея например, или просто да споделя нещо в дневника си.
06:45 ч. Преглеждам хартиените копия на вестниците.
07:00 ч. Тръгвам към офиса, като ако времето позволява, ходя пеша. Единствено при лошо време си взимам такси.
07:15 ч. Взимам си още едно кафе от магазина пред офиса, понякога овесена каша или яйчено бурито.
07:20 ч. Сядам пред бюрото си
07:30 ч. Записвам в тефтера си нещата, които имам да правя през този ден.
07:45 ч. Преглеждам планината от писма в електронната си поща и започвам да им отговарям.
8:00 ч. Стартирам срещите си за деня.

5. Шама Хайдер , специалист социални медии

Тъй като често се налага да пътувам по най-различни срещи в чужбина и по рядко да бъда в Далас, всеки мой ден изглежда доста различно. Въпреки това, ако съм си вкъщи, моят график е това:

07:30 ч. Събуждам се. Няма да крия, че не обичам ранното ставане, затова може би никога няма да успея да ставам в 5 сутринта. Но въпреки това, се опитвам да се организирам, да стана навреме и да бъда възможно най-продуктивна. Проверявам електронната си поща и отговарям на всички неотложни проблеми, които изискват моментално решение.
08:30 ч. Време е за закуска. Държа да отбележа, че никога не я пропускам, защото заради постоянните ми срещи с клиенти и работата в офиса, доста често пропускам обяда.
09:00 ч. Оперативка с екипа ми - времето, в което обсъждаме най-добрите и правилни стратегии за привличане на клиенти. Всичко се променя толкова бързо, че винаги първият ни въпрос е Какво се промени, докато снощи спахме и как най-добре да го използваме, за да привличаме повече рекламодатели и клиенти?"

6. Ноел Бейли Мерц, лекар

05:40 ч. Ставам от леглото, като се придържам към изградения с годините навик да закарам децата на тренировка до 6:00 сутринта.
05:45 ч. Време за малко упражнения и бърз душ.
06:30 ч. Заедно със съпруга ми закусваме.
07:15 ч. Шофирам до медицинския център, в който работя, като задължително взимам любимия си диск с песни, тъй като в зависимост от трафика, човек може да стои 35-40 минути. Често през това време провеждам и няколко телефонни разговора.

Открийте още полезни съвети за всяка успешна дама тук

Още от Живот

Мисъл на деня от Коко Шанел

"Не разбирам как една жена може да напусне къщата без да се пооправи поне малко – дори само от любезност. Защото никога не знаеш, може би това е...

Киото – древната столица на Япония

Зимата е спуснала своята бяла завеса във всяко кътче на Земята, в което по това време на годината се очаква да вали сняг. Тих и сгушен в снежна премян...

Красотата на замръзналото езеро Байкал (галерия)

  Галерия Езерото Байкал, като в снежна приказка 9 снимки Зимата създава невероятно красиви форми и природни картини. Сл...

5 златни праивла за перфектно CV

Съставянето на CV се оказва не чак толкова лесна задача. Понякога допускаме грешки, пишем прекалено много неща или омаловажаваме важните, така да се к...

Хороскоп за 19 януари

Четвъртък ще бъде динамичен, но интересен ден. Внимателни в делата трябва да бъдат Телците и Козирозите.  Телец Ще се наложи активно да се включи...

Хороскопът ви за 20 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Ефектни снимки с Photoshop (галерия)

Историята познава много таланти, гении. Голяма част от тях са самоуки. В наши дни като че ли по-често се сблъскваме с таланта на твореца. Представяме ...

Северна Америка – пътешествие из дивите дебри на природата (галерия)

  Галерия Северна Америка и нейните красоти 10 снимки Дивата природа привлича вниманието на любителите на пътешествията...

Хороскопът ви за 14 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Какво е детето Телец?

Децата са най-голямото чудо, което може да ни се случи. Желаното и очакваното, за него се кроят големи планове за бъдещето - къде ще учи, какво ще раб...