13 неща, към които трябва да бъдете по-критични

Животът ви е създаден по ваш собствен дизайн. Естествено, външните сили също са направили много, за да ви превърнат в човека, който сте, но в края на деня се оказва, че начинът, по който живееш живота си, е решаващ за живота, който имате.

Нещата, които сте направили, и тези, които не сте, са ви помогнали да стигнете там, където сте в момента. Ако мечтаем за по-добър живот, трябва да направим всичко възможно да бъдем критични към нещата, които оказват влияние върху него.

Ако не критикувате живота, който вече сте създали, няма да успеете да направите необходимите промени, за да създадете този, който искате да имате.

1. Вашата работа

За повечето хора да работиш, за да изкараш прехраната си, е не толкова избор, колкото необходимост. Това често ни поставя в позиция, в която не искаме да бъдем. Понякога правим неща, които не искаме, но това е без значение - важното е, че трябва винаги да даваме най-доброто от себе си, за да може един ден да получим мечтаната работа.

Ако смятате да прекарвате значителна част от живота си в работа, си намерете нещо, което обичате да правите - това е идеята.

2. Вашите хобита

Всеки се нуждае от някакъв начин, по който да прекарва времето си, когато не спи, яде или работи. Проблемът е, че много от нещата, които избираме за наши хобита, ни носят повече негативи, отколкото позитиви.
Хобито трябва да е едновременно приятно и полезно. Опитайте да научите нещо, което винаги сте искали да знаете.

Ще бъде идеално, ако съумеете да превърнете хобито си в работа - не всеки може да направи това. Важно е да се уверите, че съществува добър баланс между работата и забавлението в живота ви.

3. Вашите приятели

Приятелите могат да бъдат както подкрепата, която ви помага да постигате велики цели, така и чука, който ви забива право в земята.
Повечето хора създават приятелства, отровни за живота им. Това означава, че много хора са отровили други и всички тровят собствения си живот и живота на онези, които считат за близки и приятели.

Истината е, че вие сте този, от когото зависи. Ако сте обградени от глупави, объркани и невежи лица, точно такива ще станете и вие.

4. Мястото, където живеете

Повечето хора предпочитат да живеят там, където са израснали - това ги кара да се чувстват комфортно. Няма нищо лошо в това да живееш там, където си прекарал целия си живот - толкова дълго, колкото искате.

Хората би трябвало да живеят там, където са най-щастливи и се чувстват най-комфортно. Но не мислете, че само защото сте живели повече време на дадено място, не можете да се преместите някъде другаде, започвайки нов живот.

5. Вашето здраве

Това е най-очевидното нещо - ако загубиш здравето си, губиш живота си. И все пак, повечето хора сякаш не се интересуват от това. Ядем каквото си поискат, без значение колко е отвратително или вредно. Консумираме отрови, които унищожават белия и черния не дроб. Без мярка.

Всичко в умерени количества" - а, сигурни ли сме, че разбираме смисъла на умереност"?

6. Как изпускате парата

Всички имаме свой собствен начин да изпускаме парата. Някои бягат, други отиват във фитнеса. Някои си взимат питие, други пушат. Някои четат книги, гледат телевизия или мастурбират. Най-големите късметлии правят секс. По какъвто и начин да изпускаме парата, стремете се той да бъде здравословен.

Задържането на твърде много тревога и гняв ни кара да се чувстваме неефективни.

7. Този, с когото излизате

Трябва да бъдем критични към хората, с които се срещаме, преди да намерим единствения. Смисълът на експерименталната фаза е да експериментираш - да разбереш какво ти харесва и какво не, какво търсиш в партньора си и какво искаш да избегнеш.

Не излизайте с един и същи човек отново и отново, ясно е, че не се получава. Опитайте нещо ново, нещо по-добро.

8. Човекът, с когото си избрал да прекараш живота си

Това е единственото нещо, към което всеки трябва да бъде най-критичен.
Първо, бракът е привилегия, не необходимост или даденост. Не е необходимо да се жените, нито някой може да ви гарантира, че ще попаднете на човек, за когото се струва да се ожените.

Никога не сключвайте брак, докато не сте напълно сигурни, че това е човекът, когото обичате. Женитбата с грешен човек ще съсипе голяма част от живота ви. Да кажеш Да" не е решение за един ден.

9. Пътят, който следвате в живота

Ако не знаете къде отивате, е време да разберете. Не чакайте до утре, защото всяка минута, в която не знаете накъде сте се запътили, е минута, прекарана в грешната посока.

Не е необходимо да знаете дестинацията си, никой не я знае. Трябва да знаете посоката, в която вървите.

10. Вашите ценности и убеждения

Какво е важно за вас? Какво считате за незначително? Всички хора трябва да имат добре очертан етичен кодекс, според който да живеят живота си. Вече имате набор от правила, по които живеете, отделете малко време, за да ги разберете по-добре и да ги коригирате, ако се налага.

Има и такива неща в живота, които никога няма да разберем. Понякога трябва просто да повярваш, защото това, в което вярваме, ни определя като същества повече от всичко друго. То насочва всяко действие в живота ти и очертава възприятието ти за света. В същото време обаче, да вярваш сляпо на неща, които не са истина, може да те поведе надолу по пътека, по която не бива да поемаш.

11. Твоите избори

Някои от нас взимат лоши решения отново и отново, надявайки се на различни резултати. Това е дефиницията на лудост".

Ако не обичаш живота, който живееш, това най-вероятно е заради грешните решения, които взимаш в живота си. Въпросът не е просто да действате. Спрете и обмислете решенията си.

Вижте всичките си опции и преценете коя ще ви даде резултата, който търсите. Оставете емоциите настрана и използвайте логиката в своя полза.

12. Вашата реалност

Всички възприемаме света по различен начин, вярваме в нашите собствени възгледи, които не винаги съответстват на действителността. Нашите реалности ни водят до изводи, които всъщност не съществуват.

Това понякога може да е в наша полза - много от големите лидери в света са живели в собствената си версия за реалността. Въпреки това, вие ще извлечете полза само ако вашата реалност функционира успешно в реалния свят. Накарайте реалността си да служи най-добре на нуждите ви.

13. Как прекарвате времето си

Времето е най-ценният ресурс на света. Ако можехте да продавате време, щяхте да сте най-богатия човек на света. За съжаление, все още не сме разгадали как се прави това. Така че, докато някой не успее, прекарайте малкото време, което имате, разумно.

То е много малко, просто не го осъзнавате.

Още от Живот

Мисъл на деня от Кари Брадшоу

„Казват, че нищо не е вечно. Мечтите се променят, тенденциите идват и си отиват, но приятелствата никога не излизат от мода.“ Кари Брадшоу...

Националният етнографски музей представя традициите на Сурва и Василица

Събитията за опознаване на народните празници в България, част от кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ продължават на...

Нов начин на мислене за здравето

Новата книга от автора на „Най-доброто лекарство сте вие“ д-р Фредерик Салдман предлага нов начин на мислене за здравето – отваряне ...

Седмичният ви хороскоп

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Първият танц на Доналд и Мелания Тръмп като президентско семейство

Доналд Тръмп даде тържествена клетва в Капитолия, Вашингтон и официално встъпи длъжност като 45-ият президент на САЩ. Първата му реч като президент и ...

Том Харди става Джеймс Бонд?

Том Харди загатна, че е силно заинтересуван да изиграе Джеймс Бонд в следващия филм от култовата поредица. Името на английския актьор е спрягано не ве...

Причини да сте неуспешни

Когато чуем историята на някоя успешна личност, винаги се питаме за тайните на успеха. Дори и най-успешните хора са имали провали, редица при това. Въ...

Васко Василев и Ара Маликян: Бяхме бедни, но щастливи!

„Бяхме бедни, но щастливи!“ – това си припомниха Васко Василев и Ара Маликян за студентските си години, когато двамата световноизвес...

Наоми Кембъл топлес по деним

Денимът отдавна не е това, което беше, особено ако става въпрос за представянето пред широка аудитория. Още по темата И Жизел Бюндхен само п...

Знаете ли, че... във Венеция има 417 моста?

Венеция е един от най-красивите, най-романтични градове на земята, но според експерти до 2030 година може да се превърне в призрачно място без почти н...