НЛО чертае осмици след сигнал от Земята

Контакт на ниво съзнание е бил осъществен с НЛО от ирландски изследователи. 6 души съсредоточили мислите си върху знака за безкрайност („легнала осмица") и ги насочили към наблюдавания обект. В отговор той започнал да се движи по траектория, очертаваща същия знак.

Това разказа астрономът Емон Ансбро по време на първата научна сесия на тема „Извънземен разум", състояла се в петък в София. Сесията е в рамките на 10-ата научна конференция „Космос, екология, сигурност", организирана от Института за космически изследвания и технологии към БАН. Научен форум, чийто фокус е върху извънземния разум, се случва за първи път у нас.

Емон Ансбро е ръководител на екип, който заснема с камери целия видим сектор от небето непрекъснато от няколко години насам. Въз основа на наблюденията си изследователите са стигнали до заключението, че за не малка част от НЛО може да се направи обосновано предположение, че не са природни феномени, а проява на технология.

Според Ансбро това най-вероятно са космически кораби на чужди цивилизации. Те се движат по постоянни трасета на около 3000 метра над Земята и понякога изстрелват роботизирани проби, а после си ги прибират обратно. Засичайки времето на поява на НЛО и като имат пред вид, че орбитите им са постоянни, няколко пъти изследователите успяват да „предскажат" съвсем точно появата на НЛО. Тя е наблюдавана от стотици хора в Ирландия и Италия и е заснета от няколко ТВ канала.

Десетки хиляди са документираните случаи на НЛО от ВВС и разузнаванията на много държави, подчерта Роберто Пиноти – научен секретар на италианската уфологична организация. Той е единственият италианец, допуснат до разследването на инцидента в Розуел и е интервюирал всички, въвлечени в него.

Неотдавна той, заедно с други изследователи, е бил поканен от група американски конгресмени и сенатори да им представи „проблема НЛО". Форумът завършва с апел към ООН, в който се настоява световната организация да заеме позиция. В документа се съдържат и най-важните факти за явлението. Те са формулирани така: „НЛО са реални, част от тях са материални тела, които, изглежда, са управлявани от интелигентен разум. Те са израз на напреднала технология, която няма земен произход. Явлението НЛО се нуждае от сериозно и комплексно научно изследване. ООН трябва да изработи рамка за реакция – какво би се случило, когато влезем в контакт с извънземен разум."

Пиноти разказа изумителни случки за контакт с НЛО, които според него не оставят съмнение, че много от тях са свързани с цивилизации, изпреварили нашата в технологичното си развитие. Сред тях са преследване на НЛО от изтребители, катастрофи на летящи чинии, напълно блокирани след появата им ядрени установки. Формация от НЛО прелита на няколко пъти над Ватикана, а през 1961 г. президентът на Италия е въвлечен в НЛО инцидент. Още в средата на 70-те години италианските ВВС разполагат с над 1500 надеждни свидетелски доклада, поддържат и специална програма за документирани и изучаване на явлението.

Люси Прингъл от Великобритания е ръководител на изследователска група, която от десетилетия проучва т.нар. житни кръгове. Първата документирана поява на такъв кръг е от 1678 г., образуванията се появяват не само в житни ниви, а и в картофени насаждения, около стволовете на дървета и т.н. Г-жа Прингъл изложи най-разпространените хипотези, които се опитват да обяснят появата на житните кръгове. Тя разказа и за последни изследвания върху влиянието им върху човешката психика и здраве. В житен кръг мозъкът естествено се настройва на гама вълни, което създава усещането за благополучие. А при болни от паркинсон треморът изчезва. Според нея в някои изображения в полята се съдържа важна астрономическа информация и такава, която чужди цивилизации дават за себе си.

Ерлинг Странд е норвежец, университетски преподавател и изследовател на феномена „Хесдален“ – необичайни светлини, които се появяват в една долина в Норвегия. От 1984 г. явлението е предмет на систематични проучвания, които показват, че в поне част от случаите светлините не са атмосферен феномен или друго обяснимо земно явление, а идват от летящи обекти с извънземен произход. Те се улавят от радар дори в случаите, когато окото не може да ги види. Анализът на вълновия спектър показва, че става дума за материални обекти, но не се улавя никакво топлинно излъчване. Когато към такъв светещ обект е бил насочен лазерен лъч, обектът започва да учестява премигванията си, когато лазерът е отклонен, обектът спира да мига. Това, според изследователите, означава проява на интелигентност и участие в комуникация. Някои светлини слизат съвсем ниско до земната повърхност и разтапят снега в концентрични кръгове. На тези места бактериите почти напълно изчезват.

От няколко години в района има автоматизирана наблюдателна станция, която следи ситуацията със светлините 24 часа в денонощието по множество параметри. Студенти участват в полевите изследвания и обработването на информацията, защото има хипотеза, че поне част от светлините може да са свързани с непознат до момента източник на енергия, който, ако бъде изучен и „опитомен", може да се окаже с голямо икономическо значение.

Доклад за извънземния разум и ограниченията на съвременната физика изнесе проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии (ИКИТ) – БАН. Някои от основните му тези се съдържат и в интервюто с него, което публикувахме в ноемврийския брой на Списание 8.

За фракталната визия за Вселената и различните форми на живот и съзнание говори Филип Филипов – докторант в ИКИТ. Още по тази тема – четете в следващ брой на Списание 8.

Още от Интересно

Дневен хороскоп за понеделник, 16 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Нещо много вълнуващо ще ви се случи в началото на деня и ще ви...

Уникален начин да успокоим бебето за 1 минута (Видео)

Всичко това е напълно разбираемо и нормално. Плачът през първите месеци след раждането е единственият начин на бебето да ни каже, че нещо не е наред. ...

Ексклузивно! Показанията на Ким Кардашиян мигове след обира

"Аз бях чисто гола, по хавлия, а те ме завързаха с кабели и скоч и ме бутнаха във ваната",разказва звездата...

Овен, Лъв и Дева са кралиците на секса

Овен Овенът винаги се се е славел като един от най-големите сексуални завоеватели сред останалите знаци от зодиака. Той е ловец. Обича да пресле...

Вятърът на промяната или как да станем нов човек за 3 месеца

Едва ли на света има нещо по-сложно от това да разберем себе си, както и да отгатнем какво се случва в мислите и душата на някой друг. Макар да съще...

Да поседнем преди път...

Да се събереш с някого обикновено е по-лесното решение, независимо от това колко приказки са изговорени и колко книги са изписани за това как да привл...

Спечелете два билета за „Човекоядката“

Кога е най-подходящото време за театър? Отговорът е – винаги! Затова ние от Jenite.bg и Малък градски театър "Зад канала" Ви предизвик...

Няколко съвета за безупречен грим през целия ден!

Имали сте тежък работен ден и бързо отивате до тоалетната, за да проверите грима си и да видите, че половината се е разтекъл по лицето ви. Да, има п...

Бабини хитринки за всеки дом

Замислете се добре, преди да изхвърлите тези неща...

Ето какво ви е подготвил любовният хороскоп за 14 януари

Луната в Лъв ни призовава днес да се поддадем на страстта и възможностите за любов, които денят ще ни предостави. Следвайте емоциите си смело.Обвързан...