Перфектното обзавеждане за спалня според зодията

Донякъде характерът на човек се определя от неговата дата на раждане. Астрологията ни помага да разберем повече за себе си и да подобрим всеки аспект от живота си, тъй като зодиите се отразяват както на личността, така и на предпочитанията ни.

Спалнята е едно от най-важните помещения в дома. Именно в нея намираме спокойствие, тя е сигурно място за бягство от стреса на ежедневието. Ето защо тази стая трябва да бъде обзаведена по възможно най-подходящия начин, така че да осигурява уют и хармония на своите обитатели.

Днес ще се опитаме да обвържем спецификите на всеки зодиакален знак с различните опции за обзавеждане на това помещение. И за да не голословим, ще ви дадем конкретни примери как изглежда перфектната спалня за всяка от зодиите, използвайки модерните комплекти обзавеждане на хипермаркет за мебели и аксесоари Комо.

Овен
Представителите на тази зодия са енергични и весели, затова и около тях често цари хаос. Те държат да не спазват никакви ограничения у дома, затова и вещите им обикновено не са подредени. За тях е подходящ оригинален и нетипичен интериорен стил, който да отговаря по възможно най-добрия начин на нуждите им. Задължително е в тяхната модерна спалня Sumatra да има гардероб с плъзгащи врати, нощно шкафче и поне няколко функционални кутии за съхранение. Леглото им трябва да бъде достатъчно удобно и голямо, за да се наспиват добре, защото в противен случай се изнервят неимоверно!

Como

Телец
Хората от зодия Телец често взимат неочаквани решения, затова за тях е подходящ интериор Add On с цветни акценти. Те обичат усещането за чистота, затова е добре преобладаващите тонове в спалнята им да бъдат светли. Гардеробът им трябва да има огледало, защото те обичат винаги да изглеждат добре. Наличието на малко килимче би осигурило така обичаното от тях усещане за комфорт. Важно е да имат нощно шкафче не толкова, за да държат вещите си върху него, а за да поставят красиа декорация там.
Como
Близнаци
Те обичат странните, дори ексцентрични комбинации, особено когато съдържат модерни компоненти - това правило важи както за облеклото на Близнаците, така и за техния дом. Подходящо е да заложат на комплект за спалня Jive с интересна цветова комбинация, която да ги кара да се чувстват специални. Те обичат мебелите им да се функционални и стилни. Ето защо гардеробът с плъзгащи се врати е идеално решение. Моделът на леглото трябва да е удобен за облягане, защото представителите на тази зодия обожават да закусват или просто да пият кафето си, докато още се излежават.

Como

Рак
Представителите на тази зодия са известни със своето нежелание да напускат пределите на жилището, което обитават. Страстните домошари искат всичко вкъщи да им действа успокояващо. Тяхното любимо убежище - спалнята - трябва да бъде наистина уютна, каквато е например Altro. Тъмните цветове и приглушеното осветление са за предпочитане. Обзавеждането на това помещение трябва да бъде в хармония с емоционалната душа на хората от тази зодия. Килимът и плътните завеси са задължителен компонент от перфектното обзавеждане. Леглото и гардеробът трябва да са масивни, за да вдъхват на Рака усещане за сигурност.

Como

Лъв
Лъвовете са известни със страстта си - тази силна емоция присъства във всички аспекти на живота им. Перфектната атмосфера в дома им може да бъде описана с една дума - "оригиналност". Изкуството балансира характера им и затова тяхната спалня може да бъде Pleasure - тъкмо в нея те биха изпитвали истинско удоволствие от почивката. Подходяща е комбинация, в която основните мебели са с дъбова шарка, а аксесоарите са решени в жълто и зелено. По този начин стаята на Лъвовете би се сдобила с една визия, доближаваща се до природата - тъкмо заради това Лъвовете ще се чувстват у дома си.
Como
Дева
Представителите на зодия Дева изпитват силна необходимост около тях да бъде чисто и подредено. Ето защо спалнята им трябва да бъде Arizona - тя създава усещане за минималистично обзавеждане, което не съдържа нито един излишен детайл. Тоновете трябва да бъдат светли или неутрални, а аксесоарите - премерени. Девите не обичат да робуват на егото си, затова и гардеробът е по-добре да не е с огледало. Колкото по-малко предмети има в стаята за отдих и сън, толкова по-добре!
Como
Везни
За да балансират успешно различните аспекти от характера си, на Везните им е необходима хармонична обстановка. Това най-лесно се постига посредством неутрални нюанси и много текстил. В перфектната спалня за тази зодия - Arona - няма ярки цветни акценти, а само добре съчетани мебели. Нощните шкафчета са задължителни, защото Везните обожават да държат подръка любимите си дребни вещи и приятно четиво.

Como

Скорпион
Скорпионите са романтични души, които напълно вярват в крилатата фраза "Моят дом е моята крепост". За тях спалнята Granada би било свещено място, в което биха се чувствали наистина перфектно. Подходящо е в окраската на мебелите в това помещение да преобладава белият цвят. Обзавеждането е добре да не е претруфено, но да се усеща, че е избрано с любов. Важно е да се обърне специално внимание на аксесоарите, които биха могли да бъдат в пастелни тонове.

Como

Стрелец
Стрелците обичат промените у дома, затова за тях би била подходяща спалня Luxor заради нейната възможност за напасване във всякакъв вид помещение. За представителите на тази зодия е важно да имат къде да държат своите вещи без да им се пречкат постоянно. Ето защо перфектното помещение за сън има голям и функционален гардероб. Леглото пък трябва да е максимално високо, за да създава усещане за превъзходство.

Como

Козирог
Представителите на тази зодия притежават силно изразена индивидуалност и държат всичко да бъде създадено по техен вкус и специално за тях. Ето защо перфектната спалня за тях е Sunny с възможности за специана поръчка и разнообразие от допълнителни мебели, съобразени с общия интериорен стил. Важно е стаята за почивка на Козирозите да представлява кътче с приятно осветление и достатъчно текстил. В нея трябва да има достатъчно място за всички дрехи на тази стилна зодия.
Como
Водолей
Водолеите са известни със своите ексцентрични и смели решения. За тях е изключително подходяща спалня, подобна на Quadra - с модерен интериорен стил и силен цветен акцент. Тази стая трябва да създава усещане за лукс, комбиниран с функционалност. Огромният гардероб е препоръчителен, а чаршафите и завесите обезателно трябва да бъдат съобразени с останалото обзавеждане.
Como
Риби
За да се чувстват, сякаш са в свои води, Рибите трябва да заложат на нещо синьо. Този цвят трудно се съчетава в интериора, но комбинира ли се правилно, осигурява неповторим ефект. Представителите на тази зодия биха били в пълна хармония със спалня Sofia. За тях са важни акцентите, ето защо цветното стъкло в този комплект би им допаднало ужасно много. Те биха могли да разположат в спалнята си и огромно огледало, което да гали егото им всеки път, щом минат.

Como

Още от Дом и дизайн

Билбергия – как се отглежда огнената красавица

Цветята от семейство Бромелиеви са едни от най-атрактивните. Произходът им води началото си от Централна и Южна Америка. Характерно за тях е образуван...

Лукс за 250 милиона: Най-скъпият дом в САЩ

Най-скъпият дом в САЩ беше обявен за продажба за впечатляващата сума от 250 милиона щатски долара. Къщата е създадена по проект на нейния собствен...

15 неща, които трябва да изхвърлите от дома си веднага

Забравете пролетното почистване, сега е време да изчистите безпорядъка от живота си. Вместо да насрочвате целодневна, домакинскасесия, започнете &n...

Лесен начин да направите ключовете разпознаваеми

Повечето хора имат много ключове на връзката си. Когато ни потрябват, често не можем да уцелим точно този, който ни е нужен в момента. Ето защо е добр...

8-те най-големи грешки, свързани с декора

Когато започнете да декорирате дома си, несъмнено ще допускате грешки и ще имате пропуски, но не е нужно да научавате нещата по трудния начин. Спестет...

Креативни идеи за обзавеждане на детска стая (галерия)

Развитието на децата е белязано от всичко, което се случва в ежедневието им. Ето защо е важно в каква среда растат, с какви хора общуват, какъв пример...

Билбергия – как се отглежда огнената красавица

Цветята от семейство Бромелиеви са едни от най-атрактивните. Произходът им води началото си от Централна и Южна Америка. Характерно за тях е образуван...

Красива златна трансформация на старите съдове

  Галерия Винтидж мебели като красива част от декора 29 снимки Всеки има в дома си стари съдове. Те обаче могат да се пр...

6 неща, които всяка двойка трябва да има в спалнята

1.Подходяща боя Pexels Изберете успокояващи тонове, които ще ви успокояват. Спалнята е място за почивка и там  трябва да сме най-отпуснати и спок...

Отворени врати: Вила на хавайския Мауи за 17 млн. долара

86-годишният режисьор и филмов продуцент Ричард Донър наскоро продаде дългогодишната си вила на остров Мауи срещу скромните 17 милиона долара. Под...