Имате чувство за хумор? Имате всичко!

От всички човешки качества, доброто чувство за хумор е сред най-атрактивните. То е не само атрактивно, но и индикатор за интелигентност и креативност. Чувството за хумор е едновременно умение и изкуство. Да се засмееш и да накараш някого да се засмее, е може би най-доброто лечение, което докторите могат да предпишат.

Ако се вгледате достатъчно отблизо, можете да намерите хумор във всичко. Малки случки всеки ден - лоша реклама по телевизията, смешен Facebook статус или някой, който изразява своята липса на интелигентност със самочувствие. Хуморът е навсякъде.

В личните взаимоотношения хуморът е от жизненоважно значение. Ние по естествен начин сме по-привлечени към хора, които ни карат да се смеем. Някои от най-добрите ни спомени са свързани с хора, които ни карат да се смеем толкова силно, че можем да забравим за всичко друго в момента.
Всички шеги и глупави истории, които споделяме с приятели, ще ни останат за цял живот.

Наличието на голямо чувство за хумор може да бъде полезно в много житейски ситуации. Това със сигурност прави мъжете по-очарователни, а жените още по-привлекателни.

Освен факта, че това ни прави по-атрактивни, ето седем прекрасни неща, за които хуморът допринася:

1. Добиване на популярност

Кой не обича човек, който пробужда екстремен смях, че чак коремът да те заболи? А доброто чувство за хумор е много полезно при социални събирания.
Хората по принцип се чувстват много неудобно в определени социални ситуации, но едно ярко чувство за хумор може да облекчи нещата и да ни накара да се чувстваме по-спокойни.
Да накараш някого да се усмихне, е не само щедър акт, който ще ни накара да се чувстваме добре със себе си, но също така е нещо, което ще ни направи популярни в социалния кръг.

2. Премахване на скуката

Една от многото страхотни ползите от добро чувство за хумор е, че можете да намерите причина да се усмихнете при всякакви обстоятелства. Когато случайно се сетите за нещо забавно, без да има някого наоколо, за да сподели забавлението, може да се случи да се засмеете на своята собствена шега.
Хората около вас могат да ви помислят за малко луд, но това може да се разгледа и като начин за себезабавление.

3. Увеличаване на интелигентността

Доброто чувство за хумор е дар и знак за интелигентност. То включва умно използване на думи в точното време и на правилните места. Както всичко останало, то изисква и практика. Колкото по-умело използвате вашите думи, толкова по-умен ставате.

4. Подобряване на здравето

Ние всички се нуждаем от някаква причина, за да се посмеем. Това е терапевтичен метод, който предлага някои големи ползи за здравето, като повишаване на имунитета, намаляване на хормоните на стреса, освобождаване на тревожността и предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.
Смехотерапията се използва за лечение на много психични заболявания, а смях чрез йога е популярна практика в Изтока в продължение на много години. Тези терапии са не само естествен лек за много заболявания, но те имат и емоционалните ползи. Смехът чрез йога е известен метод, който повдига на мускулите на лицето и намалява бръчките.
Така че следващия път, когато помислите да похабите време, усилия и пари за лифтинги и лечение на бръчки, опитайте смехотерапия.

5. Подпомагане на позитивното мислене в сложни житейски ситуации

Животът може да бъде толкова досаден, ако не знаете как да погледнете от розовата страна на проблемите. Като пример могат да ви служат комиците, които обръщат всякакви сериозни проблеми и случки в шеги.

6. Успех на работното място

Хората, които имат по-добро чувство за хумор, като цяло е по-вероятно да бъдат успешни в живота си. По-приятно е да ги имаш около себе си по време на работа - те гледат на нещата по различен начин и често са в добро настроение.
Разбира се, човек трябва да бъде добър в работата си, но и достатъчно остроумен, за да повиши шансовете си за успех на работното място.
Хуморът допринася за сприятеляването с екипа и подпомага за изграждането на добри връзки с колегите, шефа и клиентите.

7. Подхранват личните взаимоотношения

Доброто чувство за хумор е една от топ чертите, които жените търсят в мъжете, а често и обратното. Смехът може да подсили семейните връзки.
Той помага при конфликти и смекчава тона при спорове. Добрият смях от време на време прави отношенията емоционално здрави и силни.
Способността да накараш някого да се засмее и да помогне да забрави за всички свои проблеми, е дар.

В тази връзка има известен цитат от Виктор Юго:
Смехът е слънцето, което пропъжда зимата от лицето на човек."

Смехът е заразен. Колкото повече се разпространява, толкова по-добре. Той ни държи заедно и ни движи напред.

-------------------------

Виж още:

Интересен психотест за дами с чувство за хумор!
10-те най-смешни филма, правени някога
Когато науката срещне забавни житейски ситуации

Още от Интересно

Здравословните проблеми, изписани на лицето

Не подценявайте сигналите, които ви изпраща тялото, те издават вътрешен проблем...

Защо не можем да спрем да ядем, въпреки че сме се нахранили

Вчера, както си вървях, се озовах в хранителен магазин и си купих бонбони М&М. Видях ги, взех ги и ги изядох още преди да бях излязъл от магазина Бя...

Любовният ви хороскоп за днес - 18 януари

И днес Луната е във Везни. Това ще допринесе за хармоничните отношения между двата пола, като подтикне към по-деликатно и внимателно общуване. И въпре...

До 5-ти февруари Вселената ви казва едно голямо "Да" - време е за сбъдване на мечти!

От 7 януари до 5 февруари вселената е в режим „съдействие“ – вселената в представителство от слънчевата система, разбира се. В тази ...

Удивителните дълги коси на жените от викторианската епоха (фотографии)

Кой, мислите, е най-очевидният белег на женственост? Не, не поглеждайте към съвременните списания по чиито страници шестват модели с “идеални...

Ето ги новите секссимволи в киното

Дори и да са десетилетия по-възрастни от нас и да са надхвърлили 50-те, си признаваме, че все още гледаме с плам и обожание холивудски красавци като Б...

'Спящата красавица' в кино Cine Grand

Тази неделя (22-и януари) имате възможността да разнообразите сивото ежедневие с великолепния балет "Спящата красавица", който ще се излъчва...

В едно легло с детето - „За“ и „Против“

Какво сочи статистиката Скорошно проучване у нас, проведено от неправителствена организация сред 5000 семейства, сочи, че 2/3 от малчуганите спят ...

Мишел Обама посреща последен рожден ден в Белия дом

"Невинаги животът е такъв, какъвто искаме да бъде, освен това не можем да решим всички проблеми в света, дори и да се стараем. Никога обаче не би...

Първородните деца са най-болнави

Макар и да се смята, че първородните деца имат по-добър старт в живота, ново проучване гласи, че те наследяват наред с привилегиите и редица заболяван...