Собствената ми майка ме нарича боклук и мърша

Здравейте.

Жена съм, на 24 години, все още живея с моята майка. Тя винаги е била изключително властна и емоционална натура. Баща ми беше изключително антиподен на нея характер и перфектно балансираше отношенията ми с нея. Казано накратко, той беше моето спасение за всяка пречка и недоразумение между мен и нея.

В един ужасен ден обаче съдбата реши, че има друго мнение по въпроса и ни го отне. И оттогава кошмарът вкъщи настъпи.
Абсолютно винаги майка ми е недоволна. Ако отида до магазина и купя едно нещо, ще почне да КРЕЩИ, като обезумяла за друго, което трябва да се купи. Ако купя и него, ще се хване за трето, после за четвърто и се получава един омагьосан кръг.

Може да съм платила тока преди 2 дни, но тя пак ще почне да КРЕЩИ, че не и помагам с нищо. Може да съм измила и изчистила току що, но след 10 минути тя пак да почне да крещи, че нищо не пипвам. Единствената тема на която можем да разговаряме двете е работата ѝ. Може да ми говори за нея с часове, но не и за нещо друго. Дори нормалните разговори с нея протичат на висок тон, винаги е припряна, винаги мрънка.

Често се случва да блъска и да ме обижда. С отвратителни думи от сорта на б*клук, м*рша, за нищо не ставаш и т. н. , мога да изреждам много.

Държа да отбележа, че аз работя. Помагам и, не съм и поискала пари за нищо и сама си осигурявам каквото ми трябва. Но тя пак е недоволна.

Напоследък нещата наистина излизат извън контрол. Ядосва се за всяко нещо за което се сети, влиза в стаята ми, дори не чука и почва да крещи и блъска. Става в 4ч, докато аз спя, пак блъска и крещи без да се съобразява, че спя.

Скри ми лаптопа, незнайно защо? Според нейните виждания всичко вкъщи е нейно. Тя решава какво ще става, кое как ще е подредено, какво ще имам и нямам.

И аз като един адски, адски търпелив човек всеки път мълча и се съгласявам само, за да има мира. Но тя винаги намира за какво да е недоволна.

Връщам се от магазина, купила съм разни неща за ядене. Тя отново започна да крещи, че само съм си угаждала и харчила парите за гъза. А в същото време ВСЕКИ ДЕН си купува по минимум една бира и кутия цигари.

Ако си седя вкъщи, правейки нещо пред компютъра, ще започне да крещи, че само вкъщи си седя. Ако изляза навън по задачи или с приятели, ще започне да крещи, че съм хаймана.
И така угодия НИКОГА няма!

Разбира се вече започна да не се търпи. Прибирам се от работа изморена, тя крещи и блъска. Лягам да си почина, тя крещи и блъска. Елементарен пример беше вчера, когато счупи една чиния, преди това аз ги бях измила. Започна да крещи, като обезумяла и да ме обижда с цветущи епитети. И това само, защото аз измих чинията, която тя беше счупила? Аз излязах за работа и я оставих да си крещи. Прибирам се от работа, стъклата от чинията разпиляни из цялата кухня, тя седи и си пие бирата спокойно. Изчиствам всичко, но след 20 минути пак е започнала да крещи за нещо друго, което и скимне.

Може и да е добра, разбира се. Но това се случва рядко и не се знае колко време ще трае добрината и. Способна е в един момент да ми говори мило и сладко и как не може без мен, а след 2 минути да ме засипва в ругатни и клевети.

Вижте, аз съм сигурна, че ако утре умирам и някой може да си даде живота за мен - това ще е тя. Тя ще е първият човек, който ще е готов без да се замисли да си даде живота за мен. Сигурна и убедена съм в това на 100%. Просто поведението ме натоварва изключително много и тя не ми се отразява добре здравословно.

Антиподна ситуация. Някой, който би умрял за теб, разрушаващ ти нервите и психиката с поведението си? ? ? ?
Вече почвам да се питам дали подобно поведение граничи с нормалното? Нима е възможно просто да си такъв? Да си толкова ужасен характер и все да недоволстваш за нещо?

Истина е, че тя винаги е била властна, сприхава и недоволна, дори и с баща ми. Но колко нормално може да е едно такова поведение?
Вече взех да се плаша и да си мисля накакви лоши неща? Дали не трябва да се консултирам със специалист?
Благодаря.

Още от Живот

7 неща, които никога да не изхвърляте от гардероба

Всички имаме нужда от основно почистване на гардероба, преди да започнем с покупките. По този повод – направете си един пълен списък с нещата, ко...

Ефектни снимки с Photoshop (галерия)

Историята познава много таланти, гении. Голяма част от тях са самоуки. В наши дни като че ли по-често се сблъскваме с таланта на твореца. Представяме ...

Киото – древната столица на Япония

Зимата е спуснала своята бяла завеса във всяко кътче на Земята, в което по това време на годината се очаква да вали сняг. Тих и сгушен в снежна премян...

Нещото, което ще ви направи щастлив според зодията ви

Вече ви информирахме кое е най-досадното качество на всяка зодия, както и кои са силните страни на представителите на 12-те зодиакални знака. Ако ...

Хороскопът ви за 14 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

10 места в България, които задължително трябва да посетите

Малко е да се каже, че България е красива. Тя има величествена природа и богата история. България е уникална и привлекателна, съкровищница, която ни п...

Кога думата „не“ прави живота ви по-добър

От момента, когато се научаваме да говорим като малки деца, ние се научаваме на отказа „не“. По някаква причина, след като достигнем определена въ...

Топ 10 на най-лошите пароли, които може да имате

Знаем, че е абсолютно досадно и понякога дори невъзможно да проследим всички пароли за всички места, на които се налага. Разбираме, че е много вер...

Нова мода: Бански от кадифе

Звездите налагат нова мода и тя е носенето на бански костюми и бельо от кадифе. Това всъщност е една тенденция от 90-те години, която знаменитости...

Мисъл на деня от Пол Нюман

„Хората остават женени, защото го искат, а не защото вратата е заключена.“ Пол Лиънард Нюман е американски актьор и режисьор от еврейски произход, род...