20 признака, че сте постигнали успех, а дори не го забелязвате

От време на време всеки от нас се чувства неудовлетворен. Въпреки че това е нормално, трябва да намерим начин да видим себе си и живота си от различна гледна точка. Понякога игнорираме малките неща. Само защото не сме милионери, не живеем в имения и не караме скъпи автомобили, не означава, че сме безполезни и сме се провалили. Всъщност е точно обратното.

Ето 20 признака, които ще ви покажат, че всъщност успявате в живота:

1. Връзките ви не са толкова драматични, колкото са били преди

Драмата не е присъща за зрелите хора. С годините трябва зрелостта трябва да се развива. Ето защо, преди връзките ви може и да са били изпълнени с драма, но ако сте успели да я оставите в миналото, тогава сте постигнали голям успех.

2. Вече не се страхувате да помолите за помощ и подкрепа

Молбата за помощ не ви прави слаби. Всъщност тя ви прави силни. Никой не е постигнал нещо в живота си, оставайки в изолация. За постигането на цели е необходима работа в екип. Да помолиш за помощ или да помогнеш, ако можеш, е знак, че си израснал като човек.

3. Повишили сте стандартите си

Вече не толерирате лошото поведение - както това на другите, така и своето. Държите хората отговорни за действията им. Вече не прекарвате време с енергийни вампири".

4. Способни сте да се отървете от неща, които не ви карат да се чувствате добре

Не, това не е нарцистично, въпреки че може и да изглежда така. Да обичаш себе си е успех. Можете да изразите себелюбието си, като просто кажете не" на нещо, което не ви прави щастливи, не ви помага да сбъднете целта си или ви тегли надолу.

5. Имате моменти, в които оценявате човека в огледалото

По принцип, трябва да оценявате човека в огледалото винаги. Но дори това да не се случва, ако го правите повече от преди, това е знак за успех. Обичайте се. Вие сте страхотни.

6. Научили сте, че неуспехът и провалът са част от самостоятелното израстване

Не всеки може да постига успехи през цялото време. Това просто не е реалистично. Животът е победи и загуби. Ето защо, трябва да гледате на неуспехите си като трамплин към нещо по-добро. В действителност, няма такова нещо като неуспех. Това е просто част от едно чудно пътуване.

7. Имате си система, която включва хората, които ще направят всичко за вас

Ако сте се научили да разграничавате хората, които ви пазят гърба, от тези, които само претендират, че го правят, тогава сте постигнали успех. Това е болезнено осъзнаване, но когато се научите да разпознавате предателството, ще можете да се пазите от тези хора.

8. Не се оплаквате толкова много

Защото знаете, че реално няма за какво да се оплаквате. Освен ако наистина не сте преминали през някакво ужасяващо житейско преживяване и имате невъобразими загуби, повечето от това, което преживяваме всеки ден, е просто банално и еднообразно. И успешните хора знаят това, живеейки в пространство на благодарност.

9. Способни сте да се радвате за другите и да отпразнувате успеха им

Само защото другите успяват, не означава, че вие сте се провалили. Радвайте се за хората, достигнали този успех. Колкото повече позитивна енергия дарявате на хората, толкова повече създавате за себе си.

10. Имате страсти, които преследвате

Знаете, че има нещо прекрасно, с което можете да допринесете много за света, в който живеем. Имате уникални таланти и дарби. Не само го знаете, преследвате го, това е вашата цел.

11. Има неща, които очаквате с нетърпение

Ако в живота ви няма вълнуващи неща, които да очаквате с нетърпение, то вие бавно ще умирате отвътре. Успешните хора си създават цели, които страстно преследват. Те оставят вълнението да управлява живота им.

12. Имате цели, които вече са се сбъднали

Въпреки че неуспехите са част от живота, вие се придържате достатъчно дълго към вашите цели и мечти, че да ги накарате" да се осъществят. Вкусили сте победата. Тя ви зарежда.

13. Съпричастни сте към другите

Човек, който не е съпричастен и не съчувства на другите, е вече мъртъв отвътре. Емпатията е равна на разпространяването на любов и позитивна енергия в света. Успешните хора знаят това. Те обичат другите.

14. Вие обичате дълбоко и позволявате на другите да ви обичат

Любовта е рискована, понякога и плашеща. Това е единственото нещо, към което всеки се стреми, което обаче е свързано и с единственото нещо, от което най-много се страхуваме - отхвърлянето. Ако отворите сърцето си, ако обичате и позволите да ви обичат, тогава сте постигнали успех.

15. Отказвате да бъдете жертва

Знаете, че животът не винаги е виновен за това, което ви се случва. Много често вие сте съавтори на преживяванията си. Успешните хора определено го знаят и отказват да се съобразяват с житейските си преживявания. Те се изправят и побеждават по един или друг начин.

16. Не се интересувате от мнението на хората

Знаете, че не може да угодите на всички. Знаете, че стандартите, по които обществото съди хората, са нереални. Така че просто бъдете верни на себе си и обичайте човека, който сте.

17. Винаги гледайте от светлата страна на нещата

Животът може да бъде пълен с разочарования - ако решите да го виждате по този начин. Погледнати по друг начин обаче, те могат да се окажат поучителни възможности. Никога не губите толкова, колкото можете да научите от едно негативно преживяване.

18. Приемате това, което не можете да промените

Нека си го кажем - има много неща в живота, които не можем да променим. Всичко, което може да направим, е да се опитаме да видим нещата от друга гледна точка. Ако можете да промените негативната си перспектива за дадена ситуация в позитивна такава, но вие сте успешни.

19. Променяте това, което можете

И нека отново си го кажем - в живота има толкова неща, които можем да променим Успешните хора не седят, приемайки негативите, които подлежат на промяна. Те се изправят и правят нещо по въпроса.

20. Щастливи сте

Това е най-добрата дефиниция за успех. Няма значение какъв е балансът на банковата ви сметка, колко голяма е къщата ви или на колко места сте почивали. Ако сте щастливи, тогава сте постигнали успех в живота си.

Ако не виждате себе си в тези 20 неща, не се тревожете. Бъдете щастливи, че се виждате и в няколко. С течение на времето ще изпълните и другите. Трябва само да продължите да вървите напред и нагоре!

-------------------------

Виж още:

12 осъзнати истини на умните хора
Силата на позитивното мислене: Добре дошло, добро настроение!
10 неща, които правят жителите на Бутан най-щастливите хора на света

Още от Живот

20 януари – Честит имен ден на Евтим и Евтимий

На 20-ти януари се чества паметта на Преподобния Евтимий Велики, който е живял през V век, както и паметта на българския патриарх св. Евтимий Търновск...

Седмичен хороскоп за 16 - 22 януари

Очаква ни една интересна и динамична седмица. Вижте какво показва звездната карта.  Овен Ще се наложи да избирате между емоции и задължения. Колк...

5 златни праивла за перфектно CV

Съставянето на CV се оказва не чак толкова лесна задача. Понякога допускаме грешки, пишем прекалено много неща или омаловажаваме важните, така да се к...

Националният етнографски музей представя традициите на Сурва и Василица

Събитията за опознаване на народните празници в България, част от кампанията „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“ продължават на...

Хороскопът ви за 18 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Мисъл на деня от Овидий

„Отдихът храни тялото и дава храна на духа, а прекаленият труд им вреди.“ Публий Овидий Назон е древноримски поет, роден на 20 март, 40 г....

Хороскоп за 22 януари

Неделният ден предлага възможности за отдих и релакс, но не за всички зодии. Вижте какво предвещават звездите за зодии Лъв и Скорпион: Лъв Преценете с...

Мръсните хотелски тайни, които персоналът няма да ви каже

Плащате много пари за хотела, препоръчан от сайтове, приятели и куп други места. Разбира се, че очаквате да получите най-доброто без значение кой ...

Хороскоп за 18 януари

Сряда ще донесе много положителни емоции. Ако сте родени под знака на Близнаци и Водолей, ето какво ви очаква. Близнаци Любовните отношения ще ви зар...

Наоми Кембъл топлес по деним

Денимът отдавна не е това, което беше, особено ако става въпрос за представянето пред широка аудитория. Още по темата И Жизел Бюндхен само п...