Зодиакални здравни проблеми и съвети за решаването им

И природата коварно, но и мъдро е устроила така, че нашите силни страни могат да се превърнат в ахилесовата ни пета. Изводът е - не разпилявайте дадените ви възможности и ще доживеете до старини в добро здраве. Радвайте се на живота във всяка възраст, а астрологията ще ви подскаже как да избегнете „подводните камъни".

Овен

Всеизвестна е пробивната сила на Овните - това са хора-локомотиви, пионери, завоеватели. Именно с този знак започва зодиакалният кръг, той има достатъчно сили, за да даде импулс на останалите. Космосът е надарил Овена със здрава глава, но той заплаща за превишаването на лимита от сили именно с болести и травми на лицето, носа, очите, черепа, мозъка, както и на сетивата.

За да съхраните здравето си, ще ви помогне преобладаването на белтъчна храна, редовните занимания със спорт и самодисциплината: отдайте предпочитание на логическия анализ пред моментния импулс и ще избегнете много проблеми.

Телец

Това са хора-орачи, които усвояват онова, което са завоювали Овните. И няма товар, който да не могат да понесат Телците, чието главно достойнство е търпението, умението да мълчат, да теглят и да орат. Като следствие страдат челюстите, гърлото, сливиците, гръклянът, зъбите, ушите, органите на речта, системата на кръвообращението.

Умението да се отпускате ще съхрани здравето ви. Всякакви медитации и терапия, насочена към релаксация на организма, ще са от полза. Редовно посещавайте стоматолог, отоларинголог, морските курорти, правете си солни вани.

Близнаци

Върху тези хора Космосът е възложил задачата да осмислят това, което е открито и усвоено от предшестващите знаци, и да разпространят този опит сред последващите. Думата „покой" е позната на Близнаците чисто теоретично, те са динамични, контактни, подвижни. Най-активно в организма им са задействани раменете, предмишниците, пръстите на ръцете, белите дробове, жлезите с вътрешна секреция - и именно те се износват най-бързо.

За да запазите здравето си, трябва да наблягате на богата на мазнини храна (в разумни количества), периодични уединения, медитация, суджок терапия и пътешествия.

Рак

Космосът е определил Раците да възприемат и преработват наследеното от Близнаците, както и да предават по-нататък творческия импулс. Затова родителството е ключово понятие в ценностната система на Рака: да зачене, да роди, да възпита, е главната задача в живота му, независимо за какво става дума. Затова най-активните и силни органи са гърдите, белите дробове, стомахът, черният дроб, жлъчният мехур, нервната система. Всъщност те са и най-уязвими.

За да запазите здравето си, в храната ви трябва да присъстват въглехидрати (без прекаляване), трябва да живеете извън града или да си осигурявате редовен отдих в лоното на природата. На перваза на прозореца си винаги трябва да имате зеленина, в това число и салатна.

Лъв

Представителите на този знак приемат творческия импулс от своите предшественици. Космическата им задача е да преобразуват енергията от потенциална в кинетична, да въплътят идеята в материя, като при това са напълно открити за света. Затова сред Лъвовете има толкова много творци, хора, работещи с деца, съхраняващи детската вяра в чудото. Този знак непременно е акцентиран в хороскопите на актьорите. Сетивата, системата на кръвообращението, гърбът и диафрагмата са рискови.

Здравето се съхранява благодарение на белтъчната храна,контрола на холестерина, периодичните посещения при кардиолог, позитивните впечатления.

Дева

Да превърне цветовете на Лъвовете в плодове, е космическата задача на Девата. Затова ключовата дума за този знак е грижа, опека. Струва ли си да се споменава тогава, че нервната и храносмилателната система, кръвообращението, далакът и задстомашната жлеза работят в усилен режим при този знак.

Именно те трябва да се контролират, за да не се наложи да живеете на лекарства.

За запазването на добро здраве помагат активното цветарство, солните отпускащи вани, поддържането на добър апетит, както и аутотренингът: светът няма да рухне, ако си позволите малко почивка.

Още от Интересно

Даниел Крейг и Рейчъл Уайз се разделиха

Британският актьор Даниел Крейг и талантлвата актриса Рейчъл Уайз, не живеят заедно вече от няколко месеца. Това потвърдиха близки на звездната двойка...

Трюфели с бърбън

Необходими продукти: 500 г шоколадов кувертюр 120–150 мл животинска сметана 70 мл бърбън 2 шушулки кардамон 1 ванилия 1/4 ч. л. сух джинджифил ...

Какво трябва да имаме в гардероба за офиса?

Кои са базовите дрехи, на които да заложим, когато подбираме тоалета си за работа...

Ирландският “Доктор Дулитъл” публикува наръчник за успешно селфи с диви животни (+ снимки)

Снимка: Allan DixonКак си представяте един съвременен Доктор Дулитъл? Всъщност 30-годишният ирландец Алън Диксън не е ветеринар, а страстен пътешестве...

Защото носиш в себе си любовта...

Ах, колко е хубаво да си влюбен. Ах, колко е хубаво да си влюбен. Още от категорията ...

Февруарската колекция на Ралф Лорън за 2017

Почти в края на седмицата на модата в Ню Йорк, отново с Ралф Лорън, който трансформира Медисън Авеню (Madison Avenue) в оазис (снежната буря на мина...

Какво ви готви любовта днес - любовен хороскоп за 20 февруари

Присъствието на Луна в Стрелец обещава един пълен с изненади и много динамичен ден. Въпреки че аспектите на Меркурий и Юпитер все още са хармонични, н...

Жена със значка - отстъпи място в транспорта!

Даваме ли си обаче всички ясна представа за това как една жена, носеща в себе си нов живот, може да се почувства, когато прeкрачвайки прага на превозн...

Материалист или манипулатор. Какво казват звездите за негативните ни черти?

Овен – нетърпеливи, изискващи и упорити Представителите на тази зодия до такава степен потъват в забързаното си и напрегнато ежедневие, че ле...