Шест неща, които всяка двойка трябва да спре да прави

Ако взаимоотношенията с партньора ви не са толкова здравословни и щастливи, колкото са били преди време, най-вероятно и двамата има какво да спрете...

1. Да бъдете твърде заети да присъствате

Най-добрият подарък, който може да дадете на някого, когото обичате, е чистотата на пълноценното ви присъствие. Присъствие в пълния смисъл и с ясно съзнание, с насочване на цялото внимание към сегашния момент.

Ако не намерите поне някаква стойност на присъствие в моментите, които споделяте с партньора си, е невъзможно да слушате, говорите, да правите компромиси или по друг смислен и значим начин да се свържете с партньора си.

За да култивирате присъствието, всичко, което трябва да направите, е да седнете спокойно, за толкова дълго, колкото желаете и да отделите цялото си внимание върху дишането - мислете само затова, което всеки усеща когато вдишва и издишва. Не се поддавайте на първоначалните съпротивления на тялото ви. Просто дишайте!

Практикувайте това няколко пъти на ден и ще започне да ви се струва по-естествено. По този начин, когато сте в разгар на задълбочен разговор с вашия партньор, можете да получите достъп до това присъствие, което ще ви позволи да слушате търпеливо без да осъждате или да бъдете нетърпеливи, да говорите с яснота и да се научите на пълно обвързване и компромиси.

В крайна сметка това, което е важно е: да присъствате! Отдайте цялото си внимание на партньора си! Позволете им да видят красотата си във вашите очи. Оставете ги да открият гласа си във вашите уши. Помогнете им да открият собственото си величие във вашето присъствие.

2. Да се чувствате твърде комфортно, забравяйки да си правите комплименти един на друг

Тайната на здравата и трайна връзка не се крие в това колко дни, месеци или години сте заедно, а в това колко много се обичате взаимно всеки ден. Трябва директно да изразявате тази любов чрез вашите думи и действия.

Това изглежда като съвсем малко нещо, но в забързаното ни ежедневие забравяме, че една добра дума, подадена ръка, или просто усмивка и бързо "благодаря" може да създаде светъл лъч в живота на партньора ви.

Връзката продължава цял живот само, когато двама души са направили избора да я пазят и да работят за нея. Казвайте на партньора си всяка вечер, че го обичате и го доказвайте всеки ден. Тази проява на любов не е нужно да бъде екстравагантна, тя просто трябва да е истинска.

Също така, да споделите помежду си успехите, постигнати през деня, е едно от най-сърдечните неща, които двама души могат да направят. Затова преди да си легнете вечер, отделете време да обсъдите открито три добри неща, които всеки е успял да свърши през деня, независимо колко са малки.

Правете си комплименти един на друг и отпразнувайте доброто заедно. Това, върху което се фокусираме се увеличава. Това което ценим, се превръща в наша ценностна система.

3. Да се въздържате от компромиси

Добрите взаимоотношения не се случват просто така, те имат нужда от израждане и солидни основи на единство и удобство. Те отнемат време, търпение, усилия и двама души, които искат да са заедно и са готови да се срещнат по средата.

Когато има несъгласие, те работят в намирането на решение, което работи и за двете страни - компромис, вместо да се налага на другия човек да се промени или изцяло да се предаде.

В крайна сметка, любов е, когато щастието на другия е толкова важно, колкото и вашето. Не става въпрос само за романтика, вечери на свещи и разходки ръка за ръка, то е отдаденост и сътрудничество за цял живот.

Двама души не остават влюбени, защото спят в едно легло, а защото споделят една и съща основата на честност, доверие и уважение.

4. Да искате да сте прави

Когато става въпрос за най-близки взаимоотношения, не винаги трябва да сте прави, просто не трябва се притеснявате много, че ще сгрешите. Запитайте се, "Има ли някакво значение?"

Често е далеч по-добре да бъдете мили, отколкото да сте прави.

Изразявайте мнението си свободно и учтиво с партньора си и помнете, че ако вашата цел е да се подигравате или да го опровергаете, то това ще донесе само горчивина в отношенията ви.

Зачитайте тяхното мнение, без да съдите или да правите прибързани заключения, това винаги има по-голямо значение, отколкото просто да сте прави.

В крайна сметка: животът е много по-добър, когато се съсредоточите върху това да сте щастливи заедно, а не да се притеснявате за това кой е по-прав.

5. Да криете един от друг лични недостатъци и проблеми

Привличате човек, с качествата, които им показвате, а ги задържате около вас с качествата, които наистина притежавате. Проблемите и недостатъците са част от живота на всеки.

Ако се опитате да ги скриете, не дават шанс на човека, който обичате наистина да ви опознае и да ви обикнат напълно.

Колкото и недостатъци да имате, колкото и не на място да се чувствате, колкото и да си мислите, че сте загубили вяра, не е нужно да криете късчетата несъвършенство на характера си от вашия партньор.

Те виждат вашите недостатъци като черти, които ви правят интересни, те виждат вашите проблеми като знак, че и вие също сте човек.

Криейки неща от партньора си позволявате на малки проблеми да ескалират и да доминират както в живота, така и във връзката ви. Ако направите грешка, може да е дразнещо, но не я погребвайте в себе си.

Бъдете открити, говорете за грешките си, за да можете да продължите напред. Нашите проблеми са нашите благословии, ако ги използвате, за да станете по-силни, както като индивиди, така и като двойка.

6. Да се опитвате да си го върнете, вместо да простите

Отмъщението не може да помогне една връзка да се излекува. Ако чувствате болка, не предприемайте действия, които създават още повече болка. Не се опитвайте да покриете тъмнината с тъмнина. Намерете светлината. Действайте от любов. Направете нещо, което ще ви даде възможност да продължи по пътя към по-пълноценна реалност.

Ако вашият партньор е направил грешка, от която ви е заболяло и искате вашата връзка да продължи да се развива въпреки това, трябва да започнете с прошката. Без нея потенциалът за дълга и щастлива връзка е обречен.

Вие не прощавате на партньора си, защото сте слаби, вие им прощавате, защото сте достатъчно силни да знаете, че хората правят грешки. Прошката ви отказва от желанието ви да нанесете болка, защото са ви наранили.

Това не означава, че загърбвате миналото или забравяте какво се е случило. Това означава, че оставяте настрана болката и възмущението, и вместо това предпочитате да се поучите от случилото се и да продължите напред с живота си а също и с връзката си.

Източник: marcandangel.com / "Мениджър Нюз"Добрите взаимоотношения не се случват просто така, те имат нужда от израждане и солидни основи на единство и удобство!

Още от Любов и секс

Любовен хороскоп за 30 януари – 5 февруари 2017

Последните дни на януари и първите на новия месец, ще бъдат интересни за любовта. Повече романтика, нови възможности и повече разбирателство очакват з...

Защо не можете да излекувате разбитото си сърце

Повечето хора са преживели или мъка от несподелена любов, или измяна на половинката, или пък са били изоставени от партньора. Във всички тези случ...

11 разкошни цитата за любовта

7 секс пози за Свети Валентин1. „Запомни, че сме лудо влюбени, така че си в правото си да ме целуваш винаги, когато ти се прииска“, Пита М...

Задава ли се разводът?

„Човек и добре да живее, все някога се жени.“ Някои хора се ръководят от тази все пак странна максима, която няма нищо общо с щастието. Б...

Сексуалното въздържание вреди на имунитета и интелигентността

Когато сексуалният ни живот навлиза във фаза на затишие, което обикновено се случва не по наше желание, дните без секс се превръщат в седмици, а п...

Цветът на червилото ти разкрива каква мръсница си в леглото

Цветът на червилото говори много за жената. Няма нищо по-сексапилно от жена с перфектно подчертани устни. Червилото е сред козметичните продукти, коит...

Ашли Греъм – пищни извивки в изрязани бански

Ашли Греъм за втори път показва своите прословути извивки в миниатюрни бански в новия брой на каталога за бански костюми Sports Illustrated. 28-го...

Наталия Кобилкина: 4 съвета за щастлив живот

Наталия Кобилкина пътува непрекъснато и открива нови и интересни места. Сексоложката споделя, че се чувства много щастлива и дава своите 4 препоръки к...

Почеркът издава сексуалния живот

Скоро сте започнали интересно познанство, любовна връзка, но все още не сте стигнали до спалнята. Със сигурност и за двете страни е любопитно да разбе...

5 ситуации, в които да излъжете партньора си

Британско изследване, в което участие са взели 6000 души, разкрива, че доверието е най-важното за запазването и успеха на една връзка. Но едва ли ...