Кажи ми любимия си цвят, за да ти кажа какъв си

Дали когато играете "Не се сърди човече", купувате си дрехи или избирате букет с цветя, инстинктивно винаги сте привлечени от един определен цвят. Дали просто защото е любимият ви, дали защото има специален ефект върху настроението ви или защото искате да разнообразите гардероба си - винаги има причина за съответния избор, който правите.

От по-безличните през миролюбивите до темпераментните цветове: нашите любими цветове винаги издават някоя черта от характера ни. Понякога дори разкриват и неща, което ще изненадат и нас самите.

Ето и какво значат някои от основните цветове:

Любим цвят - червен:Червеният цвят символизира страст, чувственост и сила! Ако безпогрешно се увличате по него, то вие сте силен и доста властен човек, гледате от високо околните. И не без основание, тъй като вашият темперамент и решителност наистина са за завиждане.

Внимание: Понякога може би се държите малко безразсъдно, както в любовта, така и в работата. И въпреки че това не се случва преднамерено, а произлиза от вашия темперамент, все пак трябва да се опитате да бъдете малко по-чувствителни.

Любим цвят - син:Напомня за необятността на небето и хоризонта - зад ясното синьо стои чувство за баланс и хармония. А за любителите на този цвят, това са две много важни качества, оказвайки голямо въздействие върху характера. Ако смятате, че предпочитанията ви принадлежат към този цвят, то тогава вие сте миролюбива, по-скоро тиха и изключително чувствителна натура. И това е нещото, което ви прави толкова предпочитана компания.

Внимание: За вас споровете са болезнени и понякога само някоя незначителна дума или действие може да ви докосне до сърцето така, че много лесно да бъдете наранени. Затова трябва да се научите да защитавате вашата нежна и емоционална същност, като не разнищвате всяка отделна думичка извън целия контекст.

Любим цвят - жълт:Този цвят е сияен, осигурява добро настроение и е истински стимулант за сетивата. Не е чудно, че тези, които са избрали жълтото за свой любим цвят, се считат за широкоскроени хора, творчески предразположени и хумористично настроени. С такъв жив темперамент често може да попадате в центъра на много събития, дори и когато не сте търсили нарочно светлината на прожекторите и цялото внимание, падащо върху вас.

Внимание: Винаги има някой, който ще ви завижда, защото не може да се справи лесно с вашия темперамент. И вместо да се зарази с добро настроение, най-вероятно ще приема действията и думите ви повърхностно и яростно ще се опита да се съревновава с вас. Затова не се разстройвайте от подобни провокиращи коментари - приемете ги с усмивка и с чувство за хумор.

Любим цвят - зелен:Енергизираща и едновременно с това успокояваща свежест се излъчва от зеления цвят. Нищо чудно, че любителите на природата носят всички нюанси на зеленото в сърцата си.
Ако фаворит сред всички цветове е точно зеления цвят, то вие най-вероятно сте много спокойно, уравновесено и отговорно същество, на което може да се разчита във всякаква ситуации. Това го знаят вашият партньор, семейство и приятели, за което ви ценят и обичат много.

Внимание: Вие може би си падате доста любопитен човек и въпреки голямата лоялност, която притежавате, понякога давате много свобода на това си любопитство и превръщате разговора в разпит или проучване.

Любим цвят - оранжев:Възхитително и топло - това е настроението, което носи оранжевото. И който ръководи цветните избори в живота си, благодарение на точно този цвят, той очевидно е превърнал очарованието на оранжевите нюанси в свое житейско мото.
Нищо чудно, че любителите на оранжевия цвят са много популярни, защото чрез него те излъчват сърдечен смях и много заразна жажда за живот.

Внимание: Вашият необуздан ентусиазъм понякога е за сметка на тялото и физическото ви състояние, защото трудно можете да се спрете, когато сте предприели някакво начинание. И тъй като в такива моменти трудно си давате сметка, че може би вредите на здравето си, трябва да се научите да се наслаждавате и на своето лично удобство и спокойствие.

Любим цвят - розов:Изразително или по-меко розово - трябва ли непременно да се харесва само на едно малко момиченце? Ни най-малко! Човек никога не е твърде стар за розовите нюанси, защото в края на краищата, този любим цвят символизира голямото сърце на притежателя си. Това ваше качество е от полза не само на вашите приятели и семейство, а и на всеки нуждаещ се непознат, на който също сте готови да помогнете винаги с каквото можете.

Внимание: Уверете се, че околните не се възползват от вашата природна доброта. Трябва да се научите, че процесът на даване и получаване е двустранен и че вие също трябва да извлечете някаква полза.

-------------------------

Виж още:

Цветовете на имената и техните значения
10 удивителни обяснения как тези неща са получили цветовете си
Цветовете на пролет 2015

Още от Живот

Суеверията за петък 13-и

Днес е петък. Може да ви изглежда като всеки друг ден, но ако сте забравили да погледнете календара, да ви подсетим, че е петък 13-и. Съвпадение от да...

Хороскоп за 13 януари

Петък ще бъде сравнително спокоен ден. На положителни емоции ще се радват Овните и Лъвовете.  Овен Изцяло може да заложите на фантазията и чувств...

Цитати на Пол Нюман, с които да започнете седмицата

Пол Нюман – актьор, автомобилен състезател, филантроп, пионер в производството на органик храните, романтик и една от най-интересните личности н...

10 места в България, които задължително трябва да посетите

Малко е да се каже, че България е красива. Тя има величествена природа и богата история. България е уникална и привлекателна, съкровищница, която ни п...

Цитати на Пол Нюман, с които да започнете седмицата

Пол Нюман – актьор, автомобилен състезател, филантроп, пионер в производството на органик храните, романтик и една от най-интересните личности н...

Как приемните родители променят съдби (видео)

Историята, която ще ви разкажем в следващите минути, проследява съдбата на младия Мариян. Той е на 25 и е отгледан от първата приемна майка у нас, а д...

7 неща, които никога да не изхвърляте от гардероба

Всички имаме нужда от основно почистване на гардероба, преди да започнем с покупките. По този повод – направете си един пълен списък с нещата, ко...

10 сигнала, че не си добра приятелка

С напредване на възрастта нарастват и нашите отговорности и понякога забравяме за най-добрите си приятелки. Винаги е добра идея да разгледаме наш...

Митове и суеверия за петък, 13-ти!

Утре е петък, 13-и. До края на годината ще има още един „фатален “петък – 13.10.2017 година. Някои хора изпитват силни притеснения, ...

Ивайла Бакалова срещна любовта в Дубай

Откакто се премести да живее и работи в Дубай, Ивайла Бакалова пази в тайна личния си живот и рядко споделя нещо пред медиите. Но красавицата този път...