Какъв човек сте според славянския тотемен хороскоп

От деца знаем коя зодия сме според хороскопа с овена, рибките, близнаците и другите "традиционни" знаци. Повечето от нас са наясно и с животното, което отговаря на рождената им година в китайския календар. В Jenite.bg сме публикували още структурни, тибетски, келтски, египетски и какви ли не хороскопи.

Днес ви предлагаме да прочетете какъв е вашият характер според вижданията на част от прадедите, които са живели по нашите земи. Славянският тотемен хороскоп е изненадващо верен - убедете се сами!

Пор, хермелин или видра
22 март - 20 април

Животинките от семейство Порови са заредени с енергия, винаги в движение и винаги реализиращи поредния си план. Тези характеристики важат и за хората, родени под техния знак. Те са безкористни и готови да помогнат по всяко време. Много са хитри, но понякога и безразсъдни - впускат се с главата напред в рисковани ситуации. Склонни са да нарушават установените закони, винаги се мислят за прави.

Жаба
21 април - 20 май

Тези хора са изключително адаптивни и способни в учудващо много отношения. Разбират се чудесно с околните и е хубаво човек да има "жабка" за приятел. Могат да постигнат абсолютно всичко, ако си го поставят за цел, проблемът им е, че не са достатъчно амбициозни. Някой трябва да ги бута напред, в противен случай е твърде вероятно просто да си седят в блатото и да си знаят колко са талантливи, без да го показват на практика.

Скакалец
21 май - 19 юни

Пред околните винаги изглеждат безгрижни, в добро настроение, мислят ги едва ли не за "целунати от съдбата". Макар да не го показват и да се изявяват като хазартни типове, скакалците се страхуват от неизвестното. Вършат работата с лекота и по-бързо от останалите. Склонни са обаче да зарязват една задача и да се заемат с друга, изключително непоследователни са.

Хамстер
20 юни - 19 юли

Родените под този знак са много нежни и добродушни хора. Не таят злоба и не са злопаметни. Що се отнася до работата и начина им на живот, те имат два периода: в единия се трудят неуморно, могат да отделят по 15 часа всеки ден от седмицата и постигат изумителни резултати; другото им състояние е състояние на пълна почивка, много спане и отказ да се занимават със съществени дела.


Рис
20 юли - 18 август

Рисовете притежават качества, които ги правят безспорно подходящи за лидери. За да могат да се развиват в тази посока обаче, трябва да поработят и върху някои свои черти, които ще им пречат. Сред тях са прекалената им чувствителност, както и фактът, че живеят в измислен свят. Често им се иска да се бяха родили в някоя минала, по-романтична или героична епоха.

Пчела, мравка
19 август - 17 септември

Подчертано пркатични и изключително работливи хора. Освен, че методично и отговорно изпълняват собствените си задължения, често поемат на плещите си и чуждата работа. Домът им е винаги чист, подреден и идеално организиран. Лошите им страни са, че са твърде големи перфекционисти, прекалено критични към себе си и към другите, саркастични.

Бръмбар
18 семтември - 17 октомври

Обикновено са спокойни и добронамерени, приемат спокойно чуждите грешки. Идеалисти са, мечтаят на воля и се опитва да сбъднат мечтите си. Жадни за знание, те неуморно изследват света. Интересуват се от философия, религии, търсят духовното. Характерно за бръмбарите е още, че в повечето случаи те имат много интересна съдба. Способни са само за миг да променят целия си живот.

Бобър
18 октомври - 16 ноември

Много спокойни личности, които се чувстват сигурни в себе си, оттам осигуряват усещане за стабилност и в околните. Стремят се към мир, животът им е идеално подреден - както в работата, така и у дома. Обикновено не се примиряват да работят под ръководството на шефове, вместо това създават собствен бизнес, развиват го успешно, но не се главозамайват и пестят за черни дни.

Куче
17 ноември - 16 декември

Впечатляващата им лоялност ги прави най-добрите приятели и партньори в любовта. Честни и безстрашни, те са винаги готови да защитят онова, което обичат. Най-важно за тях е да постъпват според съвестта и развитото си чувство за справедливост. Не се стремят към овации и финансови облаги, но изключителните им качества обикновено успяват да им донесат такива.

Мечка
17 декември - 15 януари

Хората, родени под този знак, са много умни и талантливи, но и също толкова мързеливи. Простодушни са, не ламтят за грандиозни успехи в живота, обикновено не ги и постигат. Все пак успяват да се установят така, че да се чувстват наистина щастливи заедно със семейството си. Мечките са силни и респектират, но не се възползват от тези качества, за да вредят на останалите. Отнасят се добре към всички, обичат да се шегуват както със себе си, така и с околните.

Вълк
16 януари - 14 февруари

Той е човек на семейството, на групата, има много верни приятели. Поставя интересите на заобикалящите над своите собствени, но тежко и горко на онзи, който се опита да му отнеме нещо любимо. Честен и изключително раздразнителен спрямо чуждите морални грешки.

Гарван, врана
15 февруари - 16 март

Изключителна интелигентност - това е най-забележимата характеристика на "летящия" знак. Представителите му се раждат умни и интуитивни, след това доразвиват знанията и мъдростта си, като наблюдават, забелязват и анализират всичко около себе си. Способни са да готвят грандиозни дългосрочни планове и да ги изпълняват с поразителна точност. Рядко обаче заемат ръководни постове - тези неща просто не ги интересуват.

Междувремие
17 март - 21 март

Родените в този особен период са абсолютно непредсказуеми. Проявяват противоречиви качества и недостатъци, невъзможно е да ги опознаете докрай. Може да сте били цял живот врагове, а да ви помогнат в тежък момент. Не е изключено обаче и неочаквано да предадат най-близките си.

Ако ви е забавно и интересно да следите публикуваните при нас хороскопи и психологически тестове, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Търсят се родителите на това 2-годишно момченце!

Вече втори ден никой не е потърсил 2-годишното момченце намерено край жп прелез в промишлена зона на София. Това заявиха от СДВР пред bTV. Момче...

Плодова салата със сладки

Необходими продукти: за сладките: 550 г брашно 150 г захар 10 г бурбонска ванилова захар 250 мл бяло вино 100 мл зехтин 1 ч. л. бакпулвер 1 щипка сол ...

15 фотографии, които изглеждат като оптически илюзии. Но са запечатали действителни красоти

Случвало ли ви се е да гледате и да не вярвате на очите си?На десетки фотографи, да. Късметлиите да бъдат на точното място, в точното време, често не ...

Сантра проговори: Загубих приятеля си в катастрофа!

Сантра е преживяла истински ужас преди година и половина, когато губи своя приятел в катастрофа. И за първи път публично говори за случилото се, д...

Не звънете на бившите в полунощ!

Всеки си има поне по една бивша любов. Може да тръгнете да оспорвате, да се биете в гърдите, че първият ви влюбен поглед е срещнал и приковал за вечн...

От липсата на сън се дебелее и старее

В плен на натовареното ежедневие често пренебрегваме съня – лягаме по-късно, ставаме по-рано и крайният резултат е липсата на достатъчно почивка...

Ето защо някои хора имат нужда да пишкат непрекъснато

Макар и темата да не е много приятна, а по-скоро смущаваща,  полезно би било да знаем причините за честото посещение на тоалентата по малка нуж...

1 нещо, което прави жените неустоими

Всеки мъж обича да се закача с жените, но кое е нещото, което го кара да иска повече? След като обсъдих темата с няколко предствители на мъжкия пол, с...

18 трика за завладяващ и разтърсващ оргазъм

Кой не си мечтае за зашеметяващ оргазъм?  Прекрасни вечери с много поредни оргазми, които да бележат следващия ден с усмивка и замечтан поглед, които...

Как да приготвим лазаня на тиган

Необходими продукти: 8 кори за лазаня 250 г пилешко филе 150 г сирене „Котидж“ 150 г сирене „Чедър“ 50 г сирене „Грана ...