Какъв човек сте според славянския тотемен хороскоп

От деца знаем коя зодия сме според хороскопа с овена, рибките, близнаците и другите "традиционни" знаци. Повечето от нас са наясно и с животното, което отговаря на рождената им година в китайския календар. В Jenite.bg сме публикували още структурни, тибетски, келтски, египетски и какви ли не хороскопи.

Днес ви предлагаме да прочетете какъв е вашият характер според вижданията на част от прадедите, които са живели по нашите земи. Славянският тотемен хороскоп е изненадващо верен - убедете се сами!

Пор, хермелин или видра
22 март - 20 април

Животинките от семейство Порови са заредени с енергия, винаги в движение и винаги реализиращи поредния си план. Тези характеристики важат и за хората, родени под техния знак. Те са безкористни и готови да помогнат по всяко време. Много са хитри, но понякога и безразсъдни - впускат се с главата напред в рисковани ситуации. Склонни са да нарушават установените закони, винаги се мислят за прави.

Жаба
21 април - 20 май

Тези хора са изключително адаптивни и способни в учудващо много отношения. Разбират се чудесно с околните и е хубаво човек да има "жабка" за приятел. Могат да постигнат абсолютно всичко, ако си го поставят за цел, проблемът им е, че не са достатъчно амбициозни. Някой трябва да ги бута напред, в противен случай е твърде вероятно просто да си седят в блатото и да си знаят колко са талантливи, без да го показват на практика.

Скакалец
21 май - 19 юни

Пред околните винаги изглеждат безгрижни, в добро настроение, мислят ги едва ли не за "целунати от съдбата". Макар да не го показват и да се изявяват като хазартни типове, скакалците се страхуват от неизвестното. Вършат работата с лекота и по-бързо от останалите. Склонни са обаче да зарязват една задача и да се заемат с друга, изключително непоследователни са.

Хамстер
20 юни - 19 юли

Родените под този знак са много нежни и добродушни хора. Не таят злоба и не са злопаметни. Що се отнася до работата и начина им на живот, те имат два периода: в единия се трудят неуморно, могат да отделят по 15 часа всеки ден от седмицата и постигат изумителни резултати; другото им състояние е състояние на пълна почивка, много спане и отказ да се занимават със съществени дела.


Рис
20 юли - 18 август

Рисовете притежават качества, които ги правят безспорно подходящи за лидери. За да могат да се развиват в тази посока обаче, трябва да поработят и върху някои свои черти, които ще им пречат. Сред тях са прекалената им чувствителност, както и фактът, че живеят в измислен свят. Често им се иска да се бяха родили в някоя минала, по-романтична или героична епоха.

Пчела, мравка
19 август - 17 септември

Подчертано пркатични и изключително работливи хора. Освен, че методично и отговорно изпълняват собствените си задължения, често поемат на плещите си и чуждата работа. Домът им е винаги чист, подреден и идеално организиран. Лошите им страни са, че са твърде големи перфекционисти, прекалено критични към себе си и към другите, саркастични.

Бръмбар
18 семтември - 17 октомври

Обикновено са спокойни и добронамерени, приемат спокойно чуждите грешки. Идеалисти са, мечтаят на воля и се опитва да сбъднат мечтите си. Жадни за знание, те неуморно изследват света. Интересуват се от философия, религии, търсят духовното. Характерно за бръмбарите е още, че в повечето случаи те имат много интересна съдба. Способни са само за миг да променят целия си живот.

Бобър
18 октомври - 16 ноември

Много спокойни личности, които се чувстват сигурни в себе си, оттам осигуряват усещане за стабилност и в околните. Стремят се към мир, животът им е идеално подреден - както в работата, така и у дома. Обикновено не се примиряват да работят под ръководството на шефове, вместо това създават собствен бизнес, развиват го успешно, но не се главозамайват и пестят за черни дни.

Куче
17 ноември - 16 декември

Впечатляващата им лоялност ги прави най-добрите приятели и партньори в любовта. Честни и безстрашни, те са винаги готови да защитят онова, което обичат. Най-важно за тях е да постъпват според съвестта и развитото си чувство за справедливост. Не се стремят към овации и финансови облаги, но изключителните им качества обикновено успяват да им донесат такива.

Мечка
17 декември - 15 януари

Хората, родени под този знак, са много умни и талантливи, но и също толкова мързеливи. Простодушни са, не ламтят за грандиозни успехи в живота, обикновено не ги и постигат. Все пак успяват да се установят така, че да се чувстват наистина щастливи заедно със семейството си. Мечките са силни и респектират, но не се възползват от тези качества, за да вредят на останалите. Отнасят се добре към всички, обичат да се шегуват както със себе си, така и с околните.

Вълк
16 януари - 14 февруари

Той е човек на семейството, на групата, има много верни приятели. Поставя интересите на заобикалящите над своите собствени, но тежко и горко на онзи, който се опита да му отнеме нещо любимо. Честен и изключително раздразнителен спрямо чуждите морални грешки.

Гарван, врана
15 февруари - 16 март

Изключителна интелигентност - това е най-забележимата характеристика на "летящия" знак. Представителите му се раждат умни и интуитивни, след това доразвиват знанията и мъдростта си, като наблюдават, забелязват и анализират всичко около себе си. Способни са да готвят грандиозни дългосрочни планове и да ги изпълняват с поразителна точност. Рядко обаче заемат ръководни постове - тези неща просто не ги интересуват.

Междувремие
17 март - 21 март

Родените в този особен период са абсолютно непредсказуеми. Проявяват противоречиви качества и недостатъци, невъзможно е да ги опознаете докрай. Може да сте били цял живот врагове, а да ви помогнат в тежък момент. Не е изключено обаче и неочаквано да предадат най-близките си.

Ако ви е забавно и интересно да следите публикуваните при нас хороскопи и психологически тестове, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Edna икона на 71: Честит рожден ден на Доли Партън!

Днес своя 71-ви рожден ден празнува известната американска кънтрипевица, композиторка и киноактриса Доли Партън. Тя е родена през 1946 г. в Съвиъ...

Как няколко минути донесоха „Оскар“ на шестима актьори

Никол Кидман Никол Кидман ни смая с уникалното си превъплъщение в образа на писателката Вирджиния Улф във филма "Часовете" от 2002 г. ...

Наградите "Изборът на публиката": много блясък и сериозен полъх от миналото

Вчера в Лос Анджелис бяха раздадени 43-ти награди "Изборът на публиката". Церемонията беше бляскава и изпълнена със звезди от всякакъв ...

Как да се справим с главоболието

Има хора, които ги боли глава, а има и хора, които страдат от главоболие. Хората във втората категория много добре знаят ужасяващите симптоми, които...

Дневен хороскоп за четвъртък, 19 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Социалната ви енергия е доста силна днес. Толкова сте уверени,...

Ще имате ли късмет в любовта - пълен любовен хороскоп за 20 януари

Днес преживяванията във връзката са особено динамични. Това е резултат на Луната в Скорпион. Всички проблеми ще излязат на повърхността. Справяйки се ...

Ива Екимова: Бюст-less

Когато бях на 14, имах картонена кукла, на която „шиех” хартиени дрехи. С намигване я наричах Мис Силикон. Дори не подозирах за съществу...

12-те урока на Ошо за по-добър живот, които всеки трябва да прочете

Ошо е известен духовен учител, философ и създател на философски движения. Роден е в малко индийско селце през 1931 г. под името Раджниш Чанд...

Понякога трябва да бъдем егоисти в любовта!

Егоизмът е определян като лошо качество. Да, но зависи за какво става въпрос. Ако пренебрегваш другите и техните интереси, заради своите, винаги гледа...

Защо щастливите хора не боледуват?

"Щастливите хора не се разболяват от тази болест." 8 мита за рака на гърдата Още преди 150 години са изказани предположения за същест...