Женската гледна точка: Влюбвам се, когато...

Казват, че февруари е "мъжкият" месец, а март пък бил "женски". Подобни категоризации не са ни любими, но решихме все пак да проверим - наистина ли представителите на Марс и Венера са толкова различни в мисленето, любовта и цялостните отношения помежду си?

За да си отговорим на тези въпроси, поканихме през следващите два месеца да ни гостуват двама популярни блогъри - мъж и жена.

Миналата седмица Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules, разтърси нежните ни сърца със своите "45 причини да се влюбиш". Оказа се, че когато не става дума за "просто секс" и неангажиращи връзки без чувства, душевността на мъжете е не по-малко дълбока от нашата.

Днес ще прочетем и една дамска гледна точка по същата тема: "Какво ни кара да се влюбим?"

Специален гост в Jenite.bg отново е Мария Василева - чаровна създателка на блога "Разпилени парченца" и автор на вдъхновяващата книга "Малко аз, малко той, малко ние". Ето какво ни сподели тя:


ВЛЮБВАМ СЕ, КОГАТО...

Когато се обърна назад, всичките ми влюбвания си приличат единствено по усещането за "аз-те-виждам/чувам/желая". По малките жестове и показването на грижа. По ясното заявяване на "пука ми за теб" с цялата отговорност, която носи.


Влюбвам се, когато идва пръв за среща. Когато не прави закъснение от 10 минути на въпрос. Когато ме пита за моето любимо място, а той тайно хапва на крак преди срещата, защото не обича суши. Когато ми носи от любимия френски кроасан с масло в 7 вечерта - "за утре сутрин, да ти започне денят с нещо, което обичаш".


Влюбвам се, когато ме чува. Когато му разказвам деня си и знам, че в този миг няма друго, по-важно от мен. Когато попива всяка дума и "Как си?" не е въпрос, зададен между другото, а е желание за близост.

Влюбвам се, когато показва нежност. Целувка по челото. Силна прегръдка. Хваната ръка. Когато спим заедно на единично легло, защото неудобството е по-малко от нуждата да бъдем близо един до друг.


Влюбвам се, когато (не) ме вижда. Когато сме заедно навън в голяма компания, но погледът му е по мен. Когато ми изпраща съобщение за добро утро/лека нощ/мисля те/липсвам те.

Влюбвам се, когато показва грижа. Закуска в леглото след натоварена седмица. Когато ми помага у дома или в работата. Предлага да измие чиниите. Взима най-тежките торби след пазар. Когато се интересува от семейството и приятелите ми.


Влюбвам се още, когато се събужда пръв, за да разходи кучето. С прости думички ми обяснява закони от физиката и математиката. Обажда се с "Ела с мен!". Знае отговорите на всички въпроси. Няма любима страна на леглото, защото аз ги сменям често.

Влюбвам се, когато ми вярва. Когато в погледа му чета щастие и желание да вървим заедно. Когато виждам бъдеще. Влюбвам се в усещането за заедност.


Преди време приятел ми сподели, че няма такова нещо като "влюбвам се". Има уча-се-да-обичам. Отначало не го разбрах, но сега знам, че е прав. Силното привличане и влюбването си приличат, но не трябва да се бъркат. Влюбването е процес, който се случва, когато си позволим близост. И е поредица от хубавини, които придават смисъл на дните ни, а с тях и на живота.

***

Влюбвам се, когато усетя пеперуди...


Ако искате да следите отблизо гостуването на Стефан Кръстев и Мария Василева в Jenite.bg, можете да се присъедините и към нашата страница във Facebook!

Още от Интересно

10 знаменитости и техните “близнаци”… назад в историята (снимки)

Знаете на какви неща е способна тази удивителна “машина” мозъкът ни, нали? Например, за да помогне на своите “приносители” да ...

3-те зодии, които са по-лоши, отколкото сте подозирали...

Всеки човек може да стане лош, когато брани собствените си интереси и цели. Но има едни 3 зодии, които могат да станат доста по-жестоки от подозирано...

Мелания Тръмп на 16!

Днес тя е първа дама, но преди 30 години е била пробиващ модел в родната си Словения. Да, говорим за съпругата на американския президент Доналд Тръ...

Всичко, което трябва да знаем за Великия пост преди Великден

Вчера Православната църква отбеляза Местни заговезни и сложи началото на Великденските пости.  Да, те започват официално от началото на другата ...

Колко дълго трябва да гледаме едно произведение на изкуството, за да го разберем?

Това е лесен въпрос:  Учените са установили точното количество  време, необходимо, за да разгледаме едно произведение на изкуството и да г...

Анджелина проговори за първи път за развода си: "Ние винаги ще бъдем семейство"

Измина половин година от началото на шокиращия развод между Брад Пит и Анджелина Джоли, а актрисата намери сили едва сега да коментира публично случва...

Анджелина проговори за първи за развода си: "Ние винаги ще бъдем семейство"

Измина половин година от началото на шокиращия развод между Брад Пит и Анджелина Джоли, а актрисата намери сили едва сега да коментира публично случва...

Какво трябва да имаме в гардероба за офиса?

Кои са базовите дрехи, на които да заложим, когато подбираме тоалета си за работа...