7 Позитивни страни на връзката от разстояние

Любовта сама по себе си не е сложна, но понякога животът ни сервира романтични предизвикателства от типа "връзка от разстояние".
Поради образование или работа, мнозина са срещнали точно тази любовна пречка. Безспорен факт е, че е много трудно любимият човек да не е до Вас, когато Ви е най-необходим и че дългите онлайн-разговори не са заместител на неговото физическо присъствие. Но въпреки, че не са малко хората, които ще кажат, че връзката от разстояние е "мисия невъзможна", има двойки, които са доказали, че любовта е по-силна от всичко, само е необходимо да покажете доза зрялост и да си изясните какво означава думата компромис.
Най-смелите и най-упоритите обикновено излизат победители от това житейско предизвикателство, с усмивка на лице и с желания човек в прегръдките си.


Любовта от разстояние има своите положителни страни:

1.Силна емоционална връзка

Обществото и медиите искат да покажат, че в модерните времена, в които живеем, сексът е лепилото, което споява връзката и тя рядко е успешна, ако сексуалният живот не съществува, или е рядко и с недобро качество.
Успешните връзки от разстояние обикновено доказват обратното. може би е недостатъчно количеството секс поради физическата раздяла, но точно това позволява на партньорите да подобрят качеството на емоционалната си връзка.
Удивително е колко много обикновените и привидно безсмислени разговори във виртуалното пространство могат да приближат партньорите един към друг. Дълбоката емоционална връзка, която ще установите е безценна.

2.Ценни общи моменти

Партньорите, които се виждат често, се приемат за даденост. Малките жестове, които единият от партньорите прави за другия, понякога преминават незабелязано и незапомнящо се.
Тези, които поддържат връзка от разстояние, умеят да оценяват общите моменти много повече, вероятно защото те са по-редки. Когато накрая се срещнат след по-дълъг период от време, вниманието, което си обръщат, е много по-голямо.

3.Страстни интимни срещи

Никой не може да отрече, че интимните срещи са по-страстни, когато партньорите са прекарали дълго време разделени. Продължителният копнеж за физическа близост повишава сексуалния апетит.
Физически разделените партньори често фантазират и мечтаят един за друг и това прави по-специални редките срещи между тях.

4.Изграждане на доверие

Ако наистина успеете в предизвикателството връзка от разстояние, това е без съмнение един ценен отрязък от живота ви, изпълнен с уроци. Реалността е ,че не всеки може да мине през такива любовни изтезания, без да се поддаде на натиска.
Партньорите, които изграждат успешна връзка, докато са отдалечени на километри, успяват да създадат траен любовен съюз на база на взаимното доверие, което е задължителна част от любовния пъзел. Без доверие връзките от разстояние са обречени на провал.

5.Любовта е поставена на изпитание

Съвременните технологии са напреднали, така че благодарение на електронната поща, Skype и уеб камерите комуникацията е доста улеснена от времето, когато със седмици са чакали да пристигнат любовните писма. Въпреки това, целувката чрез Skype не може да замени докосването и физическата близост , а онлайн-комуникацията не Ви дава възможност да прегърнете партньора си по всяко време или да си поплачете на рамото му.
Връзката от разстояние подлага любовта на тест и може да получите висока оценка, ако успешно преминете през всички препятствия. Изтрийте ревността и недоверието от любовния си речник. Научете се как рационално да преценявате проблемите и по мирен начин да ги решавате с партньора. Не забравяйте, че са необходими много воля и търпение, за да успее връзката Ви.

6.Достатъчно място за индивидуално развитие

Много двойки обичат да казват, че "са израстнали заедно". Близостта между партньорите, емоционално и географси, си струва. Сближаването с партньора е повече от обичайното и нерядко се синхонизира в идеите, вкусовете и начина на живот. Понякога дори изглежда, че единият определя живота на другия и обратно.
Връзката от разстояние позволява да получим повече време за себе си и достатъчно място за индивидуално развитие. Смята се, че партньорите, които поддържат връзка от разстояние са много по-независими един от друг.

7.Сериозно фокусиране върху кариерата

Много от съвременните двойки се оплакват, че връзката и партньорът им отнема твърде много време и не могат да се посветят достатъчно на работните си задължения и кариерата, което в много случаи се оказва отличен мотив за прекратяването на любовната връзка.
Когато става въпрос за връзка от разстояние, всеки има достатъчно време за работата си. Тъй като не се сблъсквате с ежедневното обръщане на внимание на партньора или други социални задължения, като общо излизане с приятели например, може да използвате свободното си време за подготовка за изпити или да поработите за Вашия напредък на работното място.

Още от Любов и секс

Цветът на червилото ти разкрива каква мръсница си в леглото

Цветът на червилото говори много за жената. Няма нищо по-сексапилно от жена с перфектно подчертани устни. Червилото е сред козметичните продукти, коит...

Дразнещите навици в мрежата

Технологиите се превърнаха в неразделна част от ежедневието ни и това няма да се промени. Те ни свързват с целия свят, а социалните мрежи са в осн...

Защо не можете да излекувате разбитото си сърце

Повечето хора са преживели или мъка от несподелена любов, или измяна на половинката, или пък са били изоставени от партньора. Във всички тези случ...

Любовен хороскоп за 30 януари – 5 февруари 2017

Последните дни на януари и първите на новия месец, ще бъдат интересни за любовта. Повече романтика, нови възможности и повече разбирателство очакват з...

Секс след инфаркт – какво трябва да знаем

Немалко обикновени хора и известни личности са получавали инфаркт по време на секс. Ето защо се шири митът, че сексът може да изиграе лоша шега на сър...

От кухнята на сексфилмите: Колко взима една порноактриса?

Прелюбопитно е какво се случва зад камерата на еротичната индустрия. Това, което вижда един любител на порнофилмите, обаче е само забавната и възб...

Курабийки с любовно послание за Свети Валентин

Без магията на любовта знаем, че не бихме могли да съществуваме и вдъхновени от наближаващия Свети Валентин, споделяме с вас една идея, с която да изн...

Има 4 вида връзки! Вашата от кой вид е?

Любовните взаимоотношения във всяка връзка са различни. Някои постоянно демонстрират любов и привързаност един към друг, докато на други връзката е ка...

10 ужасяващи фактора, че сте заседнали в зоната на комфорт с любимия

В началото на всяка връзка и двамата партньори сякаш „ходят на пръсти“ един около друг и показват най-доброто от себе си. Телата на дамите са изря...

Тест: Какъв е неговият секс стил?

Той изглежда привлекателно, срещате се от дни или седмици... Все още сте на етап разговори, може би целувки, вероятно идеята за секса ви е някак далеч...