5 типа хора, които оказват най-голямо влияние в живота ни

Всеки ден се срещаме с хора, които може повече никога да не видим отново, но които по един или друг начин са оставили трайна следа в съзнанието ни. Никога не знаем как точно тези моменти оказват въздействие върху нашия живот и върху решенията, които вземаме.

Реално погледнато, не мислим или поне не придаваме определено значение на хората, които имат най-голямо влияние в нашия живот. Може би приемайки ги за даденост, ние просто не осъзнаваме тяхната важност и значимост.
Няма значение какъв е даденият случай, нека отделим малко време, за да помислим за наистина специалните хора в живота ни, които вече сме срещнали или предстоим да срещнем.

Ето петте типа хора, с които най-често се сблъскваме в живота си.

Сродна душа

Според гръцката митология, ние сме четериноги създания с две тела и една душа, която е разделена на две. Казва се, че има някой друг, който напълно те допълва. Принципно, ти не се нуждаеш от някой, който те допълва, а от някой който те подчертава напълно.
Това е този тип човек, чието присъствие те кара да се чувстваш добре независимо от времето и пространството. Неговото присъствие не те натоварва и дотолкова свикваш с него, че започва да ти липсва. Дори тишината с него не те смущава.
Тази връзка не може да се обясни, защото просто не се нуждае от обяснение. Не е нужно това да е човекът, за когото ще се омъжиш или влюбиш, въпреки че е напълно възможно.
Тук е моментът, в който бихме разочаровали любителите на приказки, като ги предупредим, че може никога да не срещнат този човек или просто да не са го забелязали, а той да е бил съвсем близо до тях.

Наставник/Учител

Тази роля е определена за чoвека учител в твоя живот. Това е човекът, който те е научил на нещо, което никога няма да забравиш. Може да е един определен урок или поредица от много малки.
Сферите могат да варират от професионална до лична, но той е бил до теб и те е напътствал в някой аспект от твоя живот.
Може да е бил авторът на твоята любима книга или просто човекът, до когото си седял в автобуса. Въпреки че е много вероятно да бъде член на семейството или твоя начален учител. Помисли за някой, който те е научил на ценни уроци, които никога няма да забравиш.

Любим

Това е много просто определение, което не ти идва наум, когато чуеш тази дума: Любим е човекът, който те учи какво е любов и как да обичаш. Това е човекът, който ти показва как да обичаш себе си, как да обичаш в интимен план и как да обичаш живота без колебание.
Това е най-важният човек от всички, защото трябва да разбереш какво е да обичаш особено когато минаваш през трудните моменти в живота си.

Конкурент/Съперник

Този човек може да има негативно или позитивно влияние в твоя живот, зависи как ще го възприемеш, но по-добре е да приемеш неговата позитивна страна.
Наистина е чудесно, че има хора, които непрекъснато се състезават със себе си, но все пак има милиарди хора в света. В един момент със сигурност има някой, който има същата цел или желание като теб. Този човек има същия мироглед като теб и вие или ще се подкрепяте, или ще се надпреварвате взаимно.
Най-успешните конкуренти" са тези, които умеят да работят заедно. В края на краищата, този човек ти дава някаква мотивация, която дори може да надхвърля твоите собствени очаквания, така че даже трябва да си му благодарен.

Ти самият

Да, ти си се срещал със себе си многократно, но ти си се променил и продължаваш да се променяш. Губил си се, откривал си се, вероятно отново си се изгубвал, за да откриеш някой друг.
Може още да не си се срещнал със самия себе си. Остани сам, със своите мисли. Погледни се в огледалото и направи анализ на човека, когото виждаш, но нямам предвид твоята коса и дрехи. Загледай се в празния лист хартия и го попълни така, както се възприемаш. Ти си единственият човек, с когото си постоянно и с когото имаш най-важната и силна връзка, така че просто прекарай малко време, срещайки се със себе си всеки ден.
Ти не трябва да чакаш до края, за да разбереш, че някои хора просто неочаквано влизат в живота ти, без дори да си ги очаквал. Всичко, което трябва да направиш, е да погледнеш наоколо и да погледнеш себе си. Осъзнай се и просто бъди благодарен!

-------------------------

Виж още:

7 типа хора, от които се нуждаем в живота си
Петте кръга около теб, които добре трябва да прецениш
Всеки ден е изключителен

Още от Живот

7 психологически трика, които ще улеснят живота ви

Комуникацията и интеракцията с хората като цяло е трудна и изисква опит, умение и креативност. Няма значение дали става въпрос за работа или удово...

Видео рецепта: Сладки с фурми

Случвало ли ви се е да си вземете чаша ароматен чай или освежаващо кафе и да усещате изпиването като някак „празно“? Този ефект или по-скоро деф...

Мръсните хотелски тайни, които персоналът няма да ви каже

Плащате много пари за хотела, препоръчан от сайтове, приятели и куп други места. Разбира се, че очаквате да получите най-доброто без значение кой ...

Българска цигуларка свири с Виртуозите на Миланската скала

Виртуозите на Миланската Скала – едни от най-талантливите инструменталисти в света и прочути световни музиканти, идват за класическото събитие н...

Защо Водолей е най-криворазбраният знак в зодиака

Хората от зодия Водолей (родените в периода 21 януари – 19 февруари) са описвани като свободолюбиви мечтатели, които са брутално честни и малко ст...

Тя е само на 2, но ще дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк

Модната индустрия обича младите модели. Една от тях обаче е едва на 2 години. Момичето е от Сидни и се прослави в Instagram в качеството на моден ...

Модна армия: Силните и стилните

Ако има една модна армия, която превзема света, то това е тази на Balmain. Най-новата рекламна кампания на модната къща за пролет-лято 2017 вкл...

Хороскопът ви за 15 януари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Мисъл на деня от Коко Шанел

"Не разбирам как една жена може да напусне къщата без да се пооправи поне малко – дори само от любезност. Защото никога не знаеш, може би това е...

Седмичен хороскоп за 16-22 януари

Очаква ни една интересна и динамична седмица. Вижте какво показва звездната карта. Овен Ще се наложи да избирате между емоции и задължения. Колкото п...