Фън шуй: Как да подредиш бюрото си за успех

Фън шуй е древна китайска практика за аранжиране и подредба на обектите за привличане на положителна енергия. Учението се основава на идеята, че всичко в заобикалящата ни среда се отразява върху живота на човек. Практикуващите фън шуй смятат, че поставянето на различни предмети в стая, сграда или друго място, се отразява на Потока на Чи (жизнената сила или енергия) в пространството. Ако има добра Чи, този, който се намира в съответното пространство, ще получи прилив на положителна енергия.

Според фън шуй експертите, хората често започват да го практикуват това учение, когато не се чувстват добре и на място в своето пространство". Това изкуство е може би най-важно за работното място - болезнени столове, лошо осветление и шеф, който ти диша във врата - определено не звучи като желания комфорт, нали? И точно тук се включва фън шуй.

Ако искате да се почувствате у дома си дори по време на работа или просто да получите добри вибрации, прочетете следващите редове. Те ще ви разкрият как да приложите фън шуй на бюрото!

Дали Чи е за мен?

Според научните изследвания по-добрата организираност на работното място влияе положително на производителността по време на работа. Освен това, добавянето на слънчева светлина, зелени растения и физическо движение на работното място могат да окажат добро влияние върху продуктивността, здравето и щастието на служителите.

По какво фън шуй се различава от обикновеното подреждане и декориране?

Експертите обясняват, че това, което ви заобикаля, има дълбоко въздействие върху емоционалното, психическото, физическото и духовното ви благополучие. Тъй като времето от 9 до 17, или по-голямата част от деня ви, минава на работа, подобряването на Чи в службата ще ви бъде от полза както на работното място, така и в останалата част от живота ви.

Как да приложим фън шуй на бюрото си?Един от основните инструменти за практикуващия фън шуй е картата Багуа.

Тя е разделена на девет части, които изобразяват различни области в пространството (дом, бюро, офис, каквото имате). Всяка от тях отговаря на различни области от живота. За да позволите на положителния енергиен поток да потече, следвайте инструкциите по-долу:

Поставете бюрото си на правилното място

Ако е възможно, поставете бюрото си точно срещу вратата на офиса си. Ако нямате самостоятелен такъв, тогава се постарайте вашето бюро да се пада пред входната врата. Това се нарича командваща позиция". Ако шефът ви не одобри тази подредба, може да поставите малко огледало на бюрото си, в което да се отразява вратата на офиса. Според принципите на фън шуй, това място предлага защита и символизира вас, гледайки към безбройните възможности, идващи към вас по време на кариерата ви", казват експертите.

Направете място за творчеството си

След като веднъж имате поглед върху всички предстоящи възможности, е време да се справите и с повърхността на бюрото си. Там нещата са по-елементарни - определят се като нещо незавършено, неразрешено, толерирано или неорганизирано". Разчистете безпорядъка и организирайте нещата по начин, който подхожда на вашия стил на работа и лични предпочитания. Обикновено вещите се подреждат по дата или категория, с помощта на цветни свързващи предмети. Организираността може да повиши продуктивността, а елементарното разчистване да осигури пространство, което да позволи на креативността да потече.

Бюро за успех

Ето я и забавната част: подреждането на бюрото за насърчаване потока от положителна енергияПредставете си, че вашият десктоп е разделен на девет части, както в картата Багуа. Изберете няколко области от живота си, които имат нужда от малък положителен тласък, използвайки насоките по-долу. Всеки раздел е свързан с цвят, може да ползвате предмети в този цвят, ако имате такива. Само не прекалявайте - не забравяйте, че безредието блокира креативността и най-малко 50 процента от бюрото ви трябва да е свободно. Не се фокусирайте върху всички девет области, вместо това изберете 2-3 приоритета.

1. Богатство и просперитет
Задният ляв ъгъл на бюрото представлява просперитета. Целете се в това място, за да привлечете пари и изобилие. Това е чудесно пространство за растение. Ако не сте толкова еко ориентирани, помислете за поставянето на ценен предмет (като кристална ваза). Това би могло да бъде добро място за поставянето на компютър.
Цвят: лилав

2. Слава и репутация
Искате ли повече от 15 минути слава под прожекторите? На задното централно място ще откриете пространството за слава. Поставете визитка или фирмена табелка тук. Като цяло е хубаво да се сложат мотивационни обекти, които подчертават вашата същност и постижения".
Цвят: червен

3. Любов и връзки
За да намерите малко любов днес или утре, се фокусирайте върху задния десен ъгъл. Сами сте? Едно свежо цвете, което може да ви донесе късмет и дори романтика, отива тук. Вече имате специален човек? Поставете ваша обща снимка тук.
Цвят: розов

4. Творчество
Повишете креативността си, като добавите вдъхновение в десния център на бюрото си. Амбициозните писатели трябва да поставят вестник или книга тук. Празният скицник е идеален за хора на изкуството, а металният предмет може да работи добре за всички останали. Всъщност всичко е позволено - просто трябва да е креативно!
Цветове: бял, сребърен, златен, меден

5. Пътуване и помощ
Ако се нуждаете от малко помощ от приятелите си, се съсредоточете върху предната дясна част. Това е страхотно място за поставяне на телефон или адресна книга. Тази област отговаря и за пътя, така че една снимка на мечтаната дестинация или пътеводител биха свършили много добра работа.
Цвят: сив

6. Кариера
Предният център е мястото за кариера - определено подходяща за бюрото. Пазете това място от безпорядък. Там може да поставите разни твърдения или мотивационни цитати.
Цвят: черен

7. Знание и мъдрост
Борите се с усвояването на нов материал или просто искате да бъдете по-мъдър? Съсредоточете се върху предния ляв ъгъл на бюрото си. Поставете справочник тук.
Цвят: син

8. Семейство
Въпреки че е клише, според принципите на фън шуй семейна снимка би паснала най-добре в левия център на бюрото. Дървената рамка пък засилва енергията на съответното място.
Цвят: зелен

9. Здраве
Макар че седенето зад бюрото не прави много за вашето здраве, има няколко начина, с които може да подобрите здравословното си състояние дори по време на работа. Опитайте се да предпазите същинския център на бюрото си от хаус и безредие. Това ще привлече положителната енергия там.
Цвят: жълт

В обобщение

Фън шуй не е магическа формула. Практиката осигурява визуално напомняне за областите на живота, които са ценни за вас или които трябва да подобрите. Фън шуй е въпрос на гледна точка, начин на мислене или създаване на баланс в живота ни. Започнете със следването на указанията по-горе и добавете позитивност и баланс на бюрото си и в живота си!

-------------------------

Виж още:

20 идеи за организиране на гардероба, които ще променят живота ви
Гениални решения за малко жилище
10 идеи как да вкараме природата вкъщи

Още от Дом и дизайн

Как да прочистите дома си от негативна енергия?

Всеки от нас има моменти, в които се чувства меланхоличен, без енергия и то не по време на работа, а когато се приберем у дома. Понякога тези наши усе...

Ето в какви цветове трябва да боядисате дома си през 2017г.

2017 година наближава и повечето хора започват да правят списъка си със задачи за годината. Една от най-важните задачи е някакъв вид подобрение на дом...

Как да изберем правилния матрак

Изборът на точния матрак е от голямо значение за добрия сън. Всеки човек има различни предпочитания и нужди, за да отпочива качествено. За да изберете...

Продаде се: Домът на актрисата Ашли Бенсън

27-годишната американска актриса Ашли Бенсън има куп участия на екрана. Красивата русокоска се е снимала в хитовия сериал „От местопрестъплението:...

Как да премахнем миризмата на домашен любимец от дома?

Домашните любимци са истинска ценност. Няма по-хубаво нещо от безусловната любов на животинчето, което те чака да се върнеш от работа, скача, радва се...

Индустриален стил за милиони

Къщата, която ще ви покажем днес, е мечтата на всеки инженер. Тя е изпълнена с технологии и автоматизирани механизми. След повече от пет години пл...

Лукс: В парижкия апартамент на Селин Дион

Селин Дион реши да продаде апартамента си в Париж за сумата от 9,3 милиона щатски долара, една година след смъртта на съпруга си Рене Анджелил. За...

Вижте реновирания дом на Джон Леджънд и Криси Тейгън

Наскоро новите родители Джон Леджънд и Криси Тейгън са реновирали напълно своята къща в Лос Анджелис. До скоро тя беше решена в тайландски стил, к...

Марк Антъни отново се развежда (галерия)

Горещият латино изпълнител и носител на „Грами“ Марк Антъни и съпругата му моделката Шанън де Лима обявиха намерението си да се разведат...

Евтини идеи за коледна декорация

Коледните и новогодишни празници напомнят все повече за себе си. Навсякъде се усеща магията на празниците, а това ни напомня, че е време да помислим и...