ТЕСТ: Оценете картинките и разберете що за колега сте

Постигането на добри отношения с колегите в офиса невинаги е лесна задача. Понякога, колкото и да се стараем, просто не можем да открием общ език с хората, с които делим едно работно помещение. А това несъмнено вреди на работата.

Как се справяте вие с тази задача? Разбирате ли се със своите колеги и какво трябва да направите, за да подобрите взаимоотношенията си с тях? Разберете, като си направите този лесен и забавен тест.

Всичко, което се изисква от вас, е да дадете оценка (от 1 до 5) на всяка от фигурките, които виждате на картината. Трябва да знаете, че всяко число, с което изберете да оцените съответната фигурка, е натоварено с определено значение:

1 - много симпатична
2 - симпатична
3 - безразлична
4 - не особено симпатична
5 - страшно несимпатична

След като вече сте дали своя глас, трябва да се обърнете към таблицата, която виждате по-долу. В нея срещу всяка избрана оценка за съответната фигура е посочен и съответният брой точки. Сумирайте точките, които получавате за оценката на всяко едно човече, и така пресметнете общия си брой точки.Отговори:

120-130 точки
Вие сте човек, който не търпи шефски заповеди. Работите най-добре, когато го правите самостоятелно. Екипната работа не е силната ви страна, а колегите ви смятат за затворени в себе си, тъй като не общувате много с тях. Вярвате в своите способности и разчитате на тях във всяка една ситуация.

Като цяло сте родени лидери. Да бъдете просто служители не е позиция, която подхожда на изключителния ви опит в сферата, в която работите. Заповедите трябва да идват от вас.

Помислете какво трябва да промените в себе си, за да си осигурите една по-приятна атмосфера в работата. Започнете да се вслушвате в чуждите съвети - не всички целят да ви навредят. Приемете, че съществуват и други мнения освен вашето собствено. Научете се да работите с други хора.

131-143 точки
Вие сте човек, който знае как да се възползва от ситуацията и да постигне онова, което иска. Справяте се чудесно без чужда помощ, но не бихте се поколебали да се възползвате от нея, ако такава ви е предложена или се нужна, за да блеснете пред шефовете. Имате склонност да проявявате чувство на превъзходство над колегите си.

Постарайте се да общувате с хората в офиса от позицията на техен колега. Не се изживявайте като шеф. Поставете се на тяхно място и се уверете, че надменността не е най-добрият начин за печелене на симпатии в службата.

144-156 точки
Разбирате се с лекота с хората около себе си, независимо дали става въпрос за приятели, колеги или напълно непознати. В работата си предпочитате екипните задачи, защото ви носят по-голяма сигурност, а и повече забавление. Обичате контактите с околните и знаете, че можете да научите по нещо от всеки човек, с когото работите.

Понякога оставате разочаровани, понеже не получавате същото отношение от човека отсреща. Трябва да бъдете по-внимателни в избора си на работен партньор.

157-169 точки
Вие сте изключително емоционални и пренасяте чувствата си и на работното място. Перфекционисти сте и не понасяте, когато партньорът ви не изпълнява добре своята част от задълженията. Лесно се ядосвате, прями сте и се поддавате на негативното отношение мигновено. Затова екипната работа ви пречи. Освен ако колегите ви не подхождат внимателно в разговорите си с вас, има опасност да се ядосате и да кажете неща, които е по-добре да премълчите.

Поработете над избухливостта си. Приемете, че не всички хора са еднакви и трябва да се научите да разбирате тези, които не мислят като вас. Оставете емоциите си извън сградата на работното място - те само ви пречат!

170-190 точки
Искате на всяка цена да се доказвате. Личностното ви развитие за вас е много по-важно, отколкото това на компанията, чийто служител сте. Готови сте да работите както в екип, така и самостоятелно, стига това да ви натрупа точки пред началниците. Работите за заплата и одобрение, вместо за лично удовлетворение.

Концентрирайте се върху своята работа и помислете по какъв начин тя би била най-полезна за цялата компания. Не бъдете егоист - едва ли някой от колегите ви в офиса харесва това поведение тип "подмазвач".

За още интересни и забавни тестове, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Живот

Мисъл на деня от Франк Синатра

„Най-доброто отмъщение е огромният успех.“ Франк Синатра е американски певец и актьор, роден на 12 декември 1915 година в Хоубоукън, САЩ. На музикалн...

Плаващ фитнес в Париж ще се задвижва от спортуващите

Невинаги имаме възможността да се наслаждаваме на красива гледка, докато тренираме във фитнеса. Една футуристична концепция обаче може да промени ...

Знаете ли, че... Дакота Джонсън е била мис „Златен глобус“?

Тя е секси, чаровна и споделя, че не се притеснява да се снима в секссцени. Намира историята в „50 нюанса сиво“ за невероятна и се радва, ...

Дневен хороскоп за 22 февруари

Предстои още един ден изпълнен с изпитания, трудности и конфликти. Ето за какво да внимават Везните и Стрелците. Везни Придържайте се към „златната с...

Седмичният ви хороскоп

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Прочутите японски вишни цъфнаха (галерия)

Пролетта е пристигнала по-рано в японското градче Кавазу, близо до Токио. Градчето се намира на източния бряг на Япония и въпреки малките си размери н...

Хороскопът ви за 21 февруари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Да вечеряш в самолет-ресторант

Храненето в самолета едва ли е най-запомнящата се част от полета по принцип. От друга страна обаче, вечерята в този самолет едва ли бихме могли да...

Роузи Хънтингтън-Уайтли с колекция дрехи

В последно време фокусът върху Роузи Хънтингтън-Уайтли пада основно заради бременността ѝ с първото им дете с Джейсън Стейтъм. Бъдещата майка разк...

София Борисова представи колекцията „Emotion“

Българска дизайнерка София Борисова представи своята последна Haute couture колекция – “Emotion” – 2018. По време на нея моделите дефилираха в ром...