Стани доброволец в Литва и помагай на деца

Доброволчеството е израз на емпатия към заобикалящия ни свят, на солидарност и съпричастност към решаването на различни обществени проблеми и каузи.

То показва нашата способност и отвореност да чувстваме и да реагираме с искрена доброта, както и готовността ни да зачитаме мнението, желанията и потребностите на другите.

Доброволчеството е отражение на вътрешния ни мир и вяра, че зависи от всеки от нас тук и сега светът да стане по-красиво и по-желано място за живеене. Положените усилия и труд са сигурен начин човек да постигне и лично удовлетворение и щастие. Освен с овладените познания и умения, доброволците неизменно стигат до убеждението, че когато помагат на другите, всъщност много помагат на самите себе си. Така откриваме безценен смисъл в живота си – да правим нещо значимо за себе си и за другите, да оставим нещо значимо след себе си.

Постоянен източник на възможности за всеки един на възраст от 17 до 30 години да бъде доброволец в Европа е Европейска доброволческа служба (ЕДС) – една от дейностите от програмата Еразъм+ Младежта в действие на Европейската комисия. Фондация СМАРТ е една от акредитираните организации да работят по ЕДС. От неправителствената организация съобщават, че в момента спешно търсят двама души за одобрени и с отпуснато финансиране проекти в Литва.

ЕДИНИЯТ ПРОЕКТ Е ВЪВ ВТОРИЯ ПО ГОЛЕМИНА ГРАД В ЛИТВА – КАУНАС.Там работата на доброволеца ще е в отдела за рехабилитация на деца към клиниката „Lopšelis“, като основната му задача ще е грижата за създаване на благоприятни условия за тяхното физическо, емоционално и психическо развитие, както и за тяхната социална адаптация. Този проект вече е в ход, така че, който го избере, трябва да има готовност да замине веднага. Продължителността му е до 01.08.2015 г. (почти 11 месеца).

 

ВТОРИЯТ ПРОЕКТ ЩЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ В ПЕРИОДА ОТ 01.10.2014 Г. ДО 01.06.2015 Г. (9 МЕСЕЦА) В МАЛКОТО, НО КИТНО ЛИТОВСКО ГРАДЧЕ КАЙСИАДОРИС.Там задачата на доброволеца ще е да работи с деца в неравностойно положение, да организира игри и различни мероприятия за тях.

И в двата случая в хода на проектите доброволците имат възможност да научат езика, културата и традициите на Литва. Престоят им е финансово обезпечен. И двете предложения предполагат незабравими и ползотворни изживявания, които, освен всичко друго, променят перспективата и отношението към себе си, живота, ценностите, приоритетите.

Освен желание за работа с деца и подход към тях, всеки, който прояви интерес да се включи в някой от тези два проекта, е необходимо да изпрати CV и мотивационно писмо на английски език възможно най-скоро на volunteers@smart-f.eu. Кандидатурите за този проект ще бъдат преглеждани и одобрявани по реда на тяхното постъпване.

Повече информация:

за проекта в Каунас има на http://smart-f.eu/events/event/evs-in-lithuania-1/

за проекта в Кайсиадорис – на http://smart-f.eu/events/event/evs-lithuania-2/.

Още от Звезди

Райън Гослинг с прочувствена реч след спечелването ...

Актьорът получи престижната награда в категория най-добър актьор....

Деси Цонева призна: Омъжвам се през лятото!

Тв водещата Деси Цонева разкри подробности за годежа и за бъдещата си сватба със своя приятел Георги Джамов. Той се занимава с ресторантьорство и ...

Чар или бедствие: Камелия чукна 46 само по... цветя

Блондинката го играе палавница на празника си...

Джони Деп: „Амбър Хърд използва развода, за да ...

Актьорът обвинява бившата си съпруга, че използва раздялата им за нечисти цели....

В Китай построиха ледения замък на Елза от ...

Огромното ледено творение е част от фестивала на снега и леда в Хербин, Китай....

Марион Котияр рекламира страхотен нов продукт – ...

Джаджата би трябвало да помогне на жените да получават повече уважение на работното място....

Влюбени: Хоакин Финикс и Рууни Мара

Хоакин Финикс и Рууни Мара са се влюбили на снимачната площадка на втория си общ филм – библейската драма „Мария Магдалена“, която се снима в края...

И Алекс Раева е на Малдивите

След плеймейтката Николета Лозанова и попфолк звездата Деси Слава, поредната родна знаменитост, която сподели снимки от почивката си на Малдивите ...

Бритни Спиърс се гордее с 12 години по-младо гадже

35-годишната певица не крие връзката си с 23-годишния модел Сам Асгари....

Селена Гомес се подстрига късо

Искаме новата й прическа веднага!...