Те постигат желаната фигура, но това не ги прави щастливи!

Статистиката на Центъра за контрол и превенция на болестите в САЩ сочи, че 69% от възрастните хора в страната са с наднормено тегло. Американците се борят с този проблем от дълго време, но сред тях има и такива, които са преминали през битката със свалянето на килограми успешно, но борбата за тях все още не е приключила.

Става въпрос за хората, които успяват да се справят със затлъстяването, но не се чувстват особено комфортно в "новото" с тяло. Специално проучване по темата установява, че само един на всеки шест души успява да поддържа желаното тегло след свалянето на килограми.

При отслабване мастните клетки се свиват, но никога не изчезват напълно от организма. Този аспект, заедно с факта, че трябва да се научат да живеят в "ново" тяло, създава известни проблеми при запазването на постигнатото с мъка тегло. А някои жени дори признават, че всъщност им липсват свалените килограми.

Кели Кофи е треньор и автор на блога Strong Coffeey. За десет години успява да свали повече от 45 кг. Тя обаче твърди, че това да бъде по-слаба, не я прави по-щастлива. "По-малкото килограми не ти носят успех, не те даряват със спокойствие. Осигуряват ти едно единствено нещо - съзнанието, че изглеждаш слаб."

StrongCoffey

Кели се връща назад във времето, като сравнява сегашното си състояние с предишното си тяло и така успява да се съсредоточи върху красивите страни на наднорменото тегло. Днес тя се стреми да покаже на клиентите си, че всяко едно тяло е красиво, без значение какъв размер дрехи му пасват най-добре.

Кофи разказва какво й липсва сега, когато вече има по-стройна и слаба фигура: "Липсва ми естествената физическа сила, която наднорменото тегло ми осигуряваше. Когато размерите на тялото ти са по-големи, ти винаги си по-силен от един човек с нормално за възрастта му тегло. Една от причините да започна да се занимавам с вдигане на тежести преди десет години, беше да компенсирам за всичката тази сила, която изгубих пропорционално със свалянето на килограми.

Понякога ми липсва мекотата на предишното ми тяло. Това се случва най-вече вечер, докато лежа в леглото си и не успявам да заспя. Въртя се постоянно и усещам бедрените си кости, а също и коленните стави на краката си, които се допират едни в други, и това ме подлудява. Затова в леглото си държа четири възглавници, които разполагам на различни места по тялото си, за да компенсирам липсата на мекота на собственото си тяло."

Pinterest

Алиса Шепърд е друга жена, която е минала през същата битка, и сега поддържа свой собствен блог, в който споделя опита си с други жени. Алиса е била с наднормено тегло през целия си живот. Спазва диети от 5-годишна и й се налага да премине през процедура, наречена стомашен байпас - метод за лечение на високостепенното затлъстяване.

"Когато бях по-пълна, знаех коя съм, познавах себе си. Бях забавна, умна и имах свой собствен характер. Бях невидима за хората, което пък е един наистина удобен начин за преминаване през трънливите пътеки на живота. Мъжете не ти обръщат особено внимание, а жените не се чувстват застрашени от дами с наднормено тегло", споделя Алиса.

Тя обаче казва още, че не би се върнала към предишния си начин на живот. "Никога не бих разменила здравето си за анонимността, която наднорменото тегло ми осигурява."

Thinkstock/Guliver

В интернет пространството могат да бъдат открити и други мнения на жени, които са постигнали желаното тегло, но така и не успяват да приемат новото си излъчване. Едно от тях е на Таниша, която е свалила 68 кг.

"Сега ми става студено много по-често. Преди пък много бързо ми ставаше горещо. Със свалянто на ненужните килограми, температурата на тялото ми се нормализира. Но ми липсва топлината на закръгленото тяло."

Очевидно, по-малкото килограми не носят по-голяма удовлетвореност нито от живота, нито от самия себе си. В крайна сметка обаче не става въпрос за това да бъдеш слаб, а да се грижиш за здравето си!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Енергийни блокчета

Необходими продукти: 5 яйца, разбити предварително около 60 грама масло, разтопено 120 грама брашно 120 грама овесени ядки 60 грама мляко ...

Лекарите Предупреждават: Спрете да носите мобилния си телефон близо до тялото! Ето защо!

Може да сте чували, че мобилните телефони са опасни за вашето здраве. Но това вероятно не ви е спряло да ги използвате. Тъй като технологията се под...

5-те зодии, които са кралици на драмата

Драма! Драма и пак драма! Ж&#...

Известни цитата за тайнствата на Вселената...

Вселената е необятна територия. Човешкото съзнание е твърде мъничко, за да осмисли колко велика мощ притежава Вселената. И все пак - много велики хор...

Днес са Месни заговезни - какви са обичаите и традициите за деня

Утре отбелязваме Месни заговезни. Празникът е винаги осем седмици преди Великден.   На трапезата днес трябва да има месни ястия. ...

„Възвишение“ - един български филм, който няма да е като всички останали

Въпросът е докъде ще стигнат По традиция българските филми са приемани полярно, особено когато става дума за исторически / патриотични сюжети. По...

Картини за милиони на една ръка разстояние

Будни, обхванати от така специалното Мадридско настроение, и водени от безкрайното си любопитство, тръгваме към Националния художествен музей Рейна Со...

Елементарна и много вкусна закуска с банан

Необходими продукти: 1 банан 1 с.л. сусамов тахан 1 ч.л. мед Още от категорията ...

Вашият любовен хороскоп за 18-ти февруари

Днес ви предстои цял ден на Луна в Скорпион и без курс. Това налага да не планирате нищо важно. Като цяло е добре да отложете прекаленото общуване. Дн...

От "пълен загубеняк" в секссимвол - как се промениха красавците на Холивуд

Запомнете едно - никога не бързайте да пренебрегвате онези срамежливи, тихи момчета с очила, които не са особено популярни, защото имаме нагледни дока...