Каква зодия сте според келтите

Зодиакът на келтите е съставен изцяло от животни

От хилядолетия насам има хора, които вярват в това, че звездите направляват по един или друг начин живота ни. Келтите не са правили изключение и са изградили своя зодиакална система, която описва чертите на хората, според времето, когато са се родили, пише "Съновник".

Ето го и любопитния им зодиак:

Жерав - от 21 януари до 17 февруари. Жеравите са подвластни на Уран. Хората от тази зодия са носители на мъдростта. Умът им е невероятен и са способни на велики неща. Това са духовни личности, които се разбират най-добре с Пчела и Лебед.

Тюлен - от 18 февруари до 17 март. Планетата-покровител е Нептун. Това е човек, който съчувства на всеки. Той може да се адаптира към всяка ситуация. Артистичен и емоционален, свръхинтуитивен, мечтател и романтик. Най-добре се разбира с Видра и Гъска.

Мечка - от 18 март до 14 април. Тези хора са подвластни на Марс. Тази планета ги зарежда със смелост и желание за приключения и победи. Готови са да победят с цената на всичко, понякога стават агресивни. Разбират се най-добре с Котка и Сова.

Змия - от 15 април до 12 май. Подвластна е на Луната. Изключителна изобретателност и гъвкавост в критичните ситуации. Такива хора най-често стават лечители и магьосници. Тяхното семейство е най-висшето нещо на света за тях. Най-добре се разбират с Елен и Сьомга.

Пчела - от 13 май до 9 юни. Пчелата е генератор на нови идеи, тя е обаятелна и успява да се справи с всяко предизвикателство, изпречило се на пътя й, тъй като е работохолик. Тя е подвластна на планетата Вулкан, за която се смята, че е била погълната някога от нашето Слънце. Разбира се най-добре с Жерав и Лебед.

Виж още: Какво е значението на домовете в астрологията

Видра - от 10 юни до 7 юли. Видрата е подвластна на Юпитер. Има силна интуиция, трудно е да бъде излъгана. Лесно намира общ език с всеки човек. Любител на пътешествията и на промените. Готова е да помогне на всеки, изпаднал в беда. Разбира се прекрасно с Гъска и Тюлен.

Котка - от 8 юли до 4 август. Котката е подвластна на планетата Земя. Тя е лоялна и предана към най-близките си хора. Тя е честна и упорита, трудно се доверява дори на близки приятели. Чувствена и загадъчна. Хармонични са отношенията й с Мечка и Сова.

Сьомга - от 5 август до 1 септември. Подвластна е на Меркурий. Творческа натура, склонна към създаване на прекрасни произведения на изкуството. Внимателен наблюдател и перфектен анализатор. Разбира се чудесно със Змия и Елен.

Виж още: Женски египетски зодии

Лебед - от 2 септември до 29 септември. Лебедът е добър и нежен, чувствителен и отзивчив. Подвластен на Венера и щастлив, когато обича и е обичан. Без любовта за него животът не е пълен. Най-добре се разбира с Жерав и Пчела.

Гъска - от 30 септември до 27 октомври. Подвластна е на спътника ни Луна. Остроумна, забавна, творческа натура, която винаги крие изненади за партньорите си. Артистична натура, която е и практична и обича да спестява за черни дни. Разбира се най-добре с Тюлен и Видра.

Сова - от 28 октомври до 24 ноември. Планетата, която я покровителства, е Плутон. Совата е спокойна, с мощен интелект, който й помага да излезе от трудните ситуации. Склонни са към отшелничество, но винаги са в центъра на вниманието. Най-добре се разбират с Котка и Мечка.

Виж още: Най-лошите любовни комбинации според зодиака

Гарван - от 25 ноември до 23 декември. Покровителстван е от Сатурн. Основната му черта е, че се стреми да излезе победител от всяка ситуация. Изключително продуктивен и с мощен потенциал, който се проявява в различни сфери. Най-добре се разбира с Тюлен и Сьомга.

Елен - от 24 декември до 20 януари. Покровителствани са от Слънцето. Това са честни, горди и независими личности. Те се грижат добре за себе си, затова винаги привличат вниманието, където и да се появят. Обожават дългите пътешествия. Разбират се прекрасно със Сьомга и Змия.

Още от Интересно

Колко често трябва да миете косата си?

Независимо, че имаме достъп до цялата информация относно красота и грим в интернет, много от нас решават да импровизират и намират рутина, която изг...

Пикантна салата от моркови

Необходими продукти: 400 г моркови 50 г печени белени фъстъци 50 мл олио 1 зелена люта чушка 1/2 лимон 2 с. л. сусам 1 с. л. черен синап 1 ч. л. семе...

Научих - че не можеш да накараш някого да те обича...

Научих - че не можеш да накараш някого да те обича. Можеш само да бъдеш някой, който заслужава да бъде обичан. Останалото зависи от другия. Да разбер...

Легендарните 'Бийтълс' - учебник по музика за поколения творци

На 16 януари светът отбелязва световния ден на една от най-влиятелните групи в историята на поп музиката – "Бийтълс". Датата е "з...

Албена Михова за комедията на сцената и в живота

Няма как да не сте я гледали поне веднъж и да не ви я разсмяла. Тя притежава уникалната дарба да накара човек да забрави за всички проблеми и да си ле...

Защо емоциите предизвикват физическа болка?

Надяваме се, че никога не ти се е случвало да се чувстваш толкова тъжна, че да изпитваш болка. Всъщност популярният израз „къса ми се сърцето“, далеч ...

3 начина да бъдете труднодостъпни жени

Ако любовният ви живот прилича на въртележка, на която има само мъже, които никога не се обаждат пак, е време да направите промяна. Не е тайна, че мъж...

Спечели двоен билет за „Тартюф“

Включи се в играта на Jenite.bg и Театър "Българска армия". Заведи любим човек на театър и започни годината с изкуство! Отговори на нашия въ...

10 неща, които никога не бива да казвате на независима жена

Независимите жени често се възприемат като феминистки, които мразят мъжете и са смущаващи и студени. Това не е така. Тези жени са със силна воля, увер...