20 съвета от един разведен мъж за щастлив брак

"Очевидно не съм експерт във връзките. Но има нещо във финала на моя брак, което ми дава възможността да погледна нещата отстрани и да видя онези, които трябваше да направя по различен начин. След като загубих жената, която обичам, и 16-годишен брак, ето нещата, които ми се иска някой да ми беше казал преди това:

1. Не спирайте да я ухажвате. Не спирайте да я водите на срещи. Жената никога не бива да се приема за даденост. Все пак, когато поискахте ръката й, обещахте да сте този, който ще притежава и защитава сърцето й. Тя е вашето съкровище. Не бъдете мързелив в любовта си.

2. Защитавайте своето собствено сърце. Обичайте себе си и света около вас и не забравяйте, че в сърцето ви трябва да има едно специално място, където само вие и съпругата ви може да влезете.

3. Влюбвайте се отново и отново и отново. Заложено е в нашата същност да се променяме постоянно. След пет години най-вероятно ще сме коренно различни от това, което сме сега. Не можем да избегнем промяната в себе си, но можем да се погрижим за това да се "преизберем" отново. Не забравяйте, тя не е длъжна да остане с вас и, ако не се грижите за любовта си, има вероятност да се появи някой друг, който да го прави по-добре. Борете се за любовта си, както когато я ухажвахте.

4. Фокусирайте се върху нещата, които обичате в нея. Ако следите отблизо нещата, които не ви харесват, то ще бъдете постоянно раздразнени. Вгледайте се в нещата, които обичате и обичта ви ще се разрасне. И когато го направите, ще се почувствате най-щастливия мъж на света.

5. Не се опитвайте да я променяте. Вашата работа е да я обичате такава, каквато е. А ако в крайна сметка се промени, обичайте това, в което се е превърнала.

6. Поемете пълна отговорност за чувствата си. Не е нейна задача да ви прави щастлив. Изцяло ваша е задачата да откриете щастието си и когато го направите, то ще се отрази и на връзката ви.

7. Никога не обвинявайте жена си, ако сте й ядосан или сте разочарован от нея. Това са си вашите емоции и те са ваша отговорност. След като ги изпитвате, значи тя предизвиква нещо у вас. В такъв случай най-добре е да се оттеглите и да откриете какво точно предизвиква тези емоции. Когато го направите, трябва да се опитате да го излекувате. А излекувате ли го, животът ще стане много по-лесен.

8. Оставете я да бъде себе си. В живота не всичко е пеперуди и розови очила. Има моменти, в които тя е ядосана или разстроена. В такива моменти вашата работа е не да се опитате да промените начина, по който се чувства, а да бъдете до нея. Да я оставите да даде израз на емоциите си и да я подкрепите. Да й кажете, че всичко ще бъде наред. Да бъдете нейната опора. Не бягайте, когато нещо не е наред.

9. Бъдете забавен. Не се приемайте на сериозно. Смейте се. Разсмивайте и нея. Смехът прави всичко по-лесно.

10. Карайте я да се чувства специална всеки ден. Накарайте я да напише 10 неща, които я карат да се чувства обичана и ги запомнете. Старайте се да ги правите всеки ден, за да бъде тя щастлива.

11. Бъдете с нея тук и сега. Третирайте я като най-важния си клиент. Когато сте с нея, наистина бъдете с нея - и тялом, и духом. Тя наистина е най-важният ви клиент.

12. Бъдете готов да приемете нейната сексуалност, да покажете своята мъжественост така, че тя да разкрие душата си пред вас. Накарайте я да се разтопи в своята женственост, знаейки, че може да ви се довери напълно.

13. Не бъдете идиот. Всеки прави грешки. Както вие, така и тя. Просто не правете прекалено много грешки. И се учете от тях. Никой не е перфектен, просто не прекалявайте с глупостта си.

14. Дайте й пространство. Едно от нещата, в които жените са добри, е да се раздават. Могат да го правят до забрава. Трябва да й напомняте да се откъсне от вас, да отиде да се погрижи за себе си. Дайте й пространство да се забавлява и бъдете сигурни, че ще се върне с още повече обич и блага, които да раздава.

15. Бъдете уязвим. Никой не иска от вас да сте винаги силен. Покажете й страховете си, чувствата си, това, че разбирате грешките си.

16. Бъдете прозрачен. Ако искате да ви имат доверие, трябва да сте готов да се разкриете напълно пред своята дама. Особено нещата, които не искате да разкривате. Изисква се кураж да обичаш напълно, да разкриеш сърцето си, да я пуснеш вътре, дори когато не си сигурен, дали това, което открие, ще й хареса. Част от това да имате кураж е да й позволите да ви обича изцяло, както с добрите, така и с лошите ви страни. Свалете маската!

17. Никога не спирайте да израствате заедно. Намерете своите общи цели и мечти, които да следвате заедно.

18. Не се тревожете за пари. Парите са игра. Научете се да бъдете отбор, за да я играете и печелите заедно.

19. Забравяйте незабавно и се фокусирайте върху бъдещето си заедно. Не се вглеждайте в миналите грешки, без значение дали вие или тя ги е допуснала. Те са тежък товар за носене. Прошката е свобода. Освободете се и винаги избирайте любовта.

20. Винаги избирайте любовта. В края на краищата това е единственият съвет, от който имате нужда. Ако се водите от този принцип, няма нищо, което да навреди на брака ви. Любовта винаги ще побеждава."

Автор: Джералд РоджърсСнимка: wallippo.com

Още от Любов и секс

10 знака, че се нуждаеш не от гадже, а от котка

Котката действа по-добре от мъж, увери се сама:1. Имаш нужда някой да те мотивира да ставаш су-у-упер рано.Знаеш, че никога няма да станеш в 6 ч. да т...

Колко бивши е добре да имаме? Двама са малко, а трима – идеално

Колко бивши партньори е добре да има човек без да се чувства неопитен и в същото време да не преминава прага на безразборните връзки изчислиха бри...

Оргазмът в снимки

Покрай коледните празници и големите трагедии мина и един от дните, носещ възможно най-много положителни емоции. 22 декември е международен ден на...

Най-добрите и най-лошите любовни комбинации в годината на Петела

Родените под знака на петела според китайския хороскоп винаги се опитват да открият най-доброто в любовта. Способни са да преследват вечната любов пре...

Как да го накарам да изрази чувствата си?

Комуникацията е решаваща за една връзка. Но вероятно всички дами са забелязали, че мъжете просто не изразяват чувствата си с думи. Те просто са свикна...

Когато той казва, че не иска връзка, наистина го мисли

Когато един мъж не иска да се обвързва, мрачни мисли нахлуват в нежната женска душа. Обстоятелствата могат да са много. Може да е наранен в предишната...

Мъжът Водолей в секса и любовта

Той винаги е изпълнен с идеи, в повечето случаи е успешен в това, с което се занимава и не спира да изследва света край себе си. Мъжът Водолей е интер...

Любовен хороскоп за 2-8 януари 2017

Новата година започва с романтични перспективи. Венера ще се премести на 3 януари в знака на Риби и ще насърчи безусловната любов, прошката и състрада...

4 начина да запазите тръпката в дълга връзка

Бракът и сериозните връзки са най-хубавото нещо, което се случва на хората, но е доста трудно. Изискват работа, усилия, много търпение и безкрайно раз...

Ролеви секс игри за празничната нощ

Помните ли онази серия на „Сексът и градът“, когато Саманта Джоунс разиграваше разнообразни ролеви секс игри с приятеля си Смит? Те не се ...