Падат ли си мъжете по срамежливи жени

Какви мъже харесват жените и какви жени привличат вниманието на господата са два вечно актуални въпроса. Могат да се намерят толкова много съвети и рецепти как да се облечем, какво да кажем, кой жест какво значи, когато сме на среща и пр.

Разбира се, дори да прочетем всички подобни писания, едва ли ще достигнем до верния отговор и на двата въпроса. Критерият, по който всеки човек оценява и възприема хората около себе си, е различен.

Често се говори за това, че жените предпочитат лоши момчета. Същото се твърди и за господата – че харесват лоши момичета. Тук, разбира се, под словосъчетанието лошо момиче (респективно лошо момче) не се има предвид ината мадама, която винаги да е несъгласна с вас, да стои нацупена и да налага мнението си.

Лошото момиче е представено като секси жена, която е закачлива, обича приключенията (във всякакъв смисъл), самостоятелна е, със самочувствие, която събира погледите и т.н. Лошата мадама има в себе си много качества, но най-често печели околните с увереността и спокойствието, което излъчва. Тя определено знае, че е сексапилна, че събира погледите и на двата пола – мъжете я пожелават, а жените й завиждат.

До тук с лошото момиче. Как изглежда невинната и срамежлива жена и падат ли си всъщност мъжете по такива дами?

Със сигурност има мъже, които предпочитат по-скромни девойки, по-обрани, може би дори срамежливи и леко интровертни. И срамежливите момичета, и тези със самочувствие имат своите качества, но нека да обърнем малко повече внимание на срамежливките.

Баналното За всеки влак си има пътници важи и тук с пълна сила. Това в никакъв случай не бива да звучи снизходително към жените, които са по-затворени и те да възприемат, че с повечко късмет и на тях ще се случи да намерят любовта.


На пръв поглед скромните дами, които не обичат да бъдат център на събитието и винаги стоят отстрани, остават незабелязани. Това съвсем не е вярно. Такива жени печелят мъжете до себе си с обаяние и чар – те не се натрапват като присъствие, не събират всички погледи, не се чувстват удобно всички да са вперили очи в тях.

Уж тихото и спокойно момиче много бързо може да изпревари друга по-уверена жена. И като сме започнали с мъдрост, не можем да не споменем и добре познатата реплика тихите води са най-дълбоки.

Какви жени харесват мъжете е и един от въпросите, с които започнахме – падат ли си по свитите дами или предпочитат по-отракана. Естествено, че зависи от мъжа. Мили срамежливки, не всеки мъж предпочита жена до себе си, която постоянно иска да бъде център на внимание и събира погледите на околните със своя сексапил.

Доста често дори подобно поведение стряска мъжете и е възможно много бързо да ги отблъсне. За някои господа много по-интересни са онези жени, които не казват много и в чиито поглед се чете повече, отколкото демонстрира поведението им или отколкото изказват.

Мъжете предпочитат по-затворените жени, сочат и резултатите от изследване. Господата определено са по-привлечени от спокойните дами, които са уравновесени – 70 на сто твърдят, че не желая нахакана жена, тъй като те били капризни. Господата харесват повече жени, които се изчервяват, сочат резултатите от анкетата. Намирали го за много мило и трогателно.

Всяка дама сама избира дали да бъде в светлината на прожектора или не. За да направиш добро впечатление и да изпъкнеш, не винаги е необходимо да бъдеш в центъра на събитието, където всички са вперили очи в теб. Истината е, че понякога се оказва много по-ценно да бъдеш оценен истински от една шепа хора, отколкото да си боготворен с лъжливи очи от десетки.

Още от Интересно

Скъпа, той просто не си пада по теб

Нека да си представим следната хипотетична ситуация… Харесваш мъж. Да речем, че го харесваш доста. До такава степен го харесваш, че дори си скл...

С добро за сватовничеството...

„Преди пет години прецених, че Мария и Иван ще бъдат жестока двойка и взех решение да ги оженя. На Мария подшушнах, че един Иван е луд по нея, н...

Да се справим с постоянното чувство на глад

Апетитът е нещо чудесно, но не и за отслабващите дами, които се стремят да свалят онези излишни 5 килограма преди лятото. Когато изпитваме постоянна ...

Как да разберем дали сме пристрастени към бързата храна?

Пристрастеността към алкохолът и наркотиците е същата като при бързата храна. Да сте пристрастени към бързата храна може би не е толкова силно, но в...

Мишел Обама на 53! - първата дама, в която се влюби целият свят

Днес първата дама на САЩ, която донесе промяната, от която се нуждаеха всички, ще навърши 53 години! Тя е родена и израства в южната част на Чик...

Жената Овен и нейното желание да триумфира в любовта

Жената Овен притежава силна персоналност, интелигентност и забележителен характер. Често предпочита да е сама и независима, вместо някой да се опитва ...

Колко милиона струва да поканиш на сватбата си Марая Кери, Антонио Бандерас и Елтън Джон?

Марая Кери и Елтън Джон получили милиони, за да пеят на сватбата на внучка на руския олигарх Валерий Коган в Лондон. Младоженците са 19-годишнит...

НЕ на скучното черно палто!

Кафявото, бежовото, тъмнозеленото и сивото също са много подходящи цветове за връхна дреха...

Дамян Дамянов: „Стаята ми пет на четири. В метри, в крачки, в самота“

Днес великият поет Дамян Дамянов щеше да навърши 82 години...

Нина Добрев по-впечатляваща от всякога

Актрисата с български корени е с нова прическа и изваяна фигура...