Кои са последните тенденции в естетичната медицина

Едва ли има жена, която да не си мечтае за чудодеен крем, който ще е напълно достатъчен за справяне с бръчки, петна и всички останали неприятности, с които времето белязва лицето.

Кой би искал да ляга под скалпел или да си инжектира разни неща в лицето? Това е свързано с толкова болка и стрес, че повечето дами по-скоро биха преглътнали увеличаващите се бръчки.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАПО-СЛАБИ И КРАСИВИ СЪС ЗЕЛЕНО КАФЕДИЗАЙНЕРСКИ ПАРФЮМИЛЕСНА ТЕХНИКА ЗА ГРИМИРАНЕ СЪС СПИРАЛА, ВМЕСТО С ОЧНА ЛИНИЯМОДА ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Козметичната индустрия обаче върви със смели и широки крачки към бъдещето и използва умело науката, за да дава най-доброто на жените.

Акцентът пада върху екологичните и природни продукти. Например - прах от лава, извлечен от биологично чист вулкан може да детоксикира и осигури вечна младост и дълголетие, а капсули за клетъчна регенерация чрез теломеразна активизация и крем, заместващ филърите са бъдещето на козметиката.

Изброените неща са само част от революционните антиейджинг таблетки, прахчета и мазила, по които са полудели в Европа.

Това стана ясно на наскоро провелия се в Берлин първи европейски конгрес по медицина против остаряване, в който участваха страни като Швейцария, Англия, Германия, Франция, Австрия.

"Всички тези продукти са пазара на ЕС, но са изключително елитарни там." - разказва д-р Сияна Живкова, специалист дермотолог, която присъства на конгреса.

Но дори и да има финансовата възможност, българинът е скептик по природа и едва ли ще последва тази нова мания, та дори и продуктите да са получили Нобелова награда, както всъщност говорят фактите.

Снимка: Thinkstock

У нас обаче директно от Германия идват няколко нови процедури, които със сигурност ще намерят своите последователи. Химичен пилинг на базата на TCA (трихлороцетна киселина) с визуален контрол на неутрализацията е разработен така че да осигури 80% повече комфорт и 20% повече ефективност от стария.

"ТСА пилингът е създаден така, че да не причинява болка - с т.нар pain control, което позволява да бъде прилаган и върху пациенти, които са с чувствителна кожа. Освен това TCA има особено дълга история като ефективно средство за постигане на хистологично и клинично подобрение на кожата (ефект на подмладяването)." - разяснява д-р Живкова.

Снимка: Thinkstock

Повече от половин век след откриването на мезотерапията, популярността ѝ не спира да расте. Кои са на-новите? Мезотерапия - релакс с неомрежена хиалуронова киселина, биоревитализириащ комплекс и триолигопептиди замества ботолиновия токсин.

Създадена за компенсация на хиперактивната мимика в областта на чело, долен клепач и нефертити шия - все рискови за поставяне на ботулинов токсин. Най-новата мезотерапия лифтира отпусната и уморена кожа, възвръща свежестта на кожата и намалява порите.

За най-деликатната зона около очите и нейните проблеми също се предлага решение. Мезотерапия със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс има многопосочно действие - намалява по-фините бръчки, редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от умора, бридава блясък и тонус на околочния контур. И двете мезотерапии могат да се прилагат без ограничение във възрастта.

Новите прецизни инжекционни техники и инжектори ще улеснят работата на специалистите и няма да причиняват болка. Революционна спринцовка с прецизно дозиране на всяка единица ботулинов токсин е разработена така, че да няма загуба на продукт и да няма дискомфорт за пациента.

Снимка: Thinkstock

"Сертификацията на продуктите и изрядното приложение на протоколите бе основен акцент на конгреса в Берлин. Изрично се коментира и темата за черния пазар и за съществуването на сайтове за продукти за домашна употреба, които крият рискове за здравето." - обяснява д-р Сияна Живкова. Подобни продукти се намират и у нас, като идват главно от Китай, Индия и Пакистан. Причината да се разпространяват е именно ниската им цена.

По време на конгреса беше отделено внимание и за риска от страничните ефекти на продуктите.

Снимка: Thinkstock

"До този момент винаги се е говорило за ботулиновият токсин като високорисков продукт и на заден план се коментирали страничните ефекти от поставянето на филъри. Оказва се, че както при филърите с лицензирана хиалуронова киселина, така и при силикона и други гелове, които се използваха в близкото минало, се наблюдават странични ефекти, но след години." - коментира д-р Живкова. Д-р Сияна Живкова

Снимка: Jewel skin clinic

Причината за това може да бъде недостатъчната абсорбция или засягането на тъкани и структури на кожата с трайни последствия, както и транзлация на продукта след неправомерно приложение на лазерни процедури върху резурбируеми или нерезурбируеми филъри.

Конгресът в Берлин поставя на дневен ред и същността на антиейджинг медицината. Да си отидеш от този свят с деменция и без бръчки? Това ли действително е идеята? Естествено, че не.

Снимка: Thinkstock

Смисълът на най-новият клон от медицината е в правилния начин на живот , който се превръща вече в религия - да живееш здравословно, да се храниш здравословно и да мислиш здравословно.

Това обяснява и присъствието на конгреса на експерти по генетика, ендокринологична хормоно-терапия, неврология, гериатрия, анатомия и хранене, което го прави интердисциплинарен.

Още от Красота и козметика

Практически съвети как да изтрием гел лака вкъщи(в няколко стъпки)

Знаете, че гел лакът издържа доста повече от обикновения, което е удобство за работещата жена. Все пак, идва момент, в който трябва да го махнем. И за...

Стъпки за правилно изрязване на ноктите

Мислите си, че това е лесна процедура, но всъщност, като всяко друго нещо, и тук има трикове. ако искате ноктите ви да изглеждат перфектни и красиви, ...

6 бюти тренда, популярни заради Инстаграм

Това е готино, тъй като знаеш (и виждаш) от първа ръка как се правят различните процедури или техники за грим и прическа. Повечето от тях са приложими...

5 съвета за това как да създавате страхотно първо впечатление

Всички предпочитаме хората да ни съдят според уменията и знанията, а не според това как изглеждаме, но обикновено не се случва така. Отнема ни само ня...

8 опустошителни грешки при почистването на лицето

Наплискваш се с малко вода, нанасяш малко измиващ продукт, изплакваш и готово. Освен че не е толкова елементарно, колкото изглежда, а ако избереш греш...

Да изберем правилната прическа според формата на лицето ни

За да изберете най-добрата прическа за вас, трябва да се съобразите с формата на лицето си. Има прически, които стоят много добре на кръгли лица, но с...

Съвършеният био лукс за твоята коса

Съставките в нея са с 97% естествен произход (останалите 3% са необходими за осигуряване на обонятелните качества, сетивност и стабилност на формулата...

Как да определим формата на лицето си?

Всички знаем предимствата на различните прически, бретони, вежди и техники за контуриране, които подчертават лицето, но основният въпрос си остав...

Какво трябва да знаеш за избора на дънки

МатерияНоси дънки, които ти стоят перфектно, дори да не подчертават извивките на тялото ти. Трябва да се чувстваш супер с тях (като да намер...

5 трика за бръснене на краката, за да не Ви се появяват подкожни косъмчета

Подкожните косъмчета са косми, които не са изникнали навън, а са продължили да растат навътре. Причините могат да са различни. За да предотвратим появ...