Оптимистични мисли за усмихнат и по-добър старт на деня

Въпреки, че невинаги може да сме доволни от живота си, важно е да бъдем благодарни за всеки нов ден. Може да имаме много проблеми, които ни тревожат от сутринта, но трябва да сме благодарни за това, че сме живи и че имаме още един ден, който да направи живота ни по-щастлив. Всичко е възможно да се случи в този ден, в този живот, затова просто трябва да вярваме в това.

За съжаление, много хора смятат, че не са в състояние да променят живота си и да живеят по начина, по който те искат и затова приемат тази реалност, която други са им предначертали.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАКОГАТО ГРАДЪТ ТИ ИМА РАЗКОШЕН ПЛАЖНЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ХОРА БЕЗ ЧУВСТВО ЗА ХУМОРЗА РАДОСТТА ОТ ЖИВОТА (ИЛИ ЛИПСАТА НА ТАКАВА)ЗА ДВОЙНИЦИТЕ И ЖИВОТНИТЕ

Ако искате да живеете живота си, без да съжалявате, трябва да знаете, че винаги има избор и вие сте единственият човек, който може да взема решения за съдбата си. Ако сте избрали да бъдете щастливи, повярвайте, никой няма да ви направи нещастни. Вижте как да откриете няколко важни неща, които можете да си напомняте всяка сутрин, за да имате по-щастлив ден, всеки ден.

Този ден е благословен. Напомнете си тази мисъл още със събуждането. За вас започва още един прекрасен ден, пълен с възможности, в който да се радвате на живота и да достигнете целите си.

Престанете да се чувствате безсилни и спрете да чаката нещата да се случат сами. Това е вашият живот, така че се възползвайте максимално от него. Ако искате да постигнете нещо, работете за него. Без значение какво е времето, днес е добър ден, дори и ако имате лошо настроение. Вие винаги имате силата да контролирате настроението си и винаги ще имате силата да постигнете продуктивен и щастлив ден.

Никой не може да ви нарани днес, освен ако не му позволите да го направи. Не позволявайте обидите да стигнат до сърцето ви и се старайте да избягвате негативните хора. Когато не приемате нищо лично, вие се чувствате по-щастливи и нищо не може да ви отдалечи от постигането на целите ви. Научете се да живеете живота си, без да се притеснявате за решенията на другите и ще се превърнете в много по-щастлив човек.

Снимка: Thinkstock

Да останете спокойни в трудни ситуации е огромно предизвикателство. Рискови ситуации могат да се случват всеки ден. Проблемът е как реагирате на тях? Може да се разстроите или ядосате и това да съсипе целия ви ден или може да остане спокойни, за да решите проблема си по-бързо и да се насладите на един щастлив ден. Изборът е ваш.Но не забравяйте - гневът никога няма да помогне за решаването на проблем.

Вие можете да контролирате много неща в живота си. Разбира се, не можете да контролирате всичко, но има много неща, които можете да овладявате всеки ден. Спрете да мислите, че животът ви е извън вашия контрол. Замислете се колко много неща можете да контролирате в живота си и си ги припомняйте всяка сутрин. Ще видите, че сте господар на живота си и да имате силата да промените нещо в живота си.

Всеки иска да бъде успешен човек, но ние често забравяме, че успехът не е специфично постижение. Успехът е начин на живот. Това е способността да живеем живота при нашите собствени условия. Ралф Уолдо Емерсън е казал: "Единственият човек, върху който трябва да се фокусирате, сте самите вие. Ако сте решили да бъде успешнa личност, ще бъдете. Останете позитивни, работете за успеха и се гордейте с него всеки ден.

Снимка: Thinkstock

Напомняйте си, че не е нужно одобрението на никого, за да бъде успешни и щастливи именно днес. Необходимостта от одобрение може да ви спре от постигането на целите ви. Не позволявайте на никого да контролира живота ви. Възползвайте се максимално от всеки ден. Не чакайте някой друг да ви даде разрешение да бъдете щастлив и да правите това, което искате.

Ако постоянно се оплаквате, трябва моментално да прекъснете този лош навик. Ако не ви харесва сегашната ситуация, не губете време в самосъжаление, а започнете да я променяте още днес. Знае се, че оплакването е лошо за здравето, може да повлияе на качеството на живот и да съсипе отношенията ви с другите хора.

Хубавите неща в живота свършват по-бързо, когато не ги оценяваме. Ние често сме склонни да мислим, че тревата винаги е по-зелена от другата страна на оградата, а другите хора са много по-щастливи от нас. Реалността е, че тревата не е по-зелена отвъд оградата и не живеем по-лошо от другите - просто не оценяваме това, което имаме. Научете се да оценявате всички неща, които имате в живота си, за да живеете по-пълноценно. Започнете деня си като записвате най-малко 5 неща (хора, действия или събития), за които сте благодарни.

Снимка: Thinkstock

Има много важни неща, които трябва да си припомняме всяка сутрин. Те ни помагат да помним, че животът е нещо прекрасно. Нека си ги повтаряме по-често, за да имаме по-щастлив ден и по-хубав живот.

Още от Интересно

Ирландският “Доктор Дулитъл” публикува наръчник за успешно селфи с диви животни (+ снимки)

Снимка: Allan DixonКак си представяте един съвременен Доктор Дулитъл? Всъщност 30-годишният ирландец Алън Диксън не е ветеринар, а страстен пътешестве...

Изложба съблече българския мъж

Темата за голото мъжко тяло е широко застъпена в необятния свят на изкуството. Виждаме го в наследството на древните цивилизации, в стенописите на хри...

Рецептите на Катето Евро: Фаршировани яйца

Една от причините да направя кулинарната книга "Тетрадка за рецепти и спомени" е, че много мои приятелки ме питат какво да приготвят за...

Притча за вечното щастие

Веднъж щастието вървяло...

Хомосексуална двойка отглежда 2 чифта близнаци (Снимки)

Казват, че няма по-голямо богатство на този свят от къща, пълна с деца. И това е най-голямата истина, която ще чуете някога. Ще ви я потвърди и тази щ...

Без секс и гушкане вечер! Вредят на съня

Ново проучване гласи, че интимните ласки между чаршафите и гушкането преди сън не са добра идея, защото може да навредите на пълноценната си почивка.С...

Как Ема Стоун влезе във форма за La La Land

Упражненията, с които актрисата успя да подобри фигурата си само за три месеца...

Какво направиха модерните технологии с детството ни?

За много от децата на нашето време би било доста странно да разберат, че някога е имало дни, в които смартфоните, интернет и компютрите не съществувах...

Февруарската колекция на Ралф Лорън за 2017

Почти в края на седмицата на модата в Ню Йорк, отново с Ралф Лорън, който трансформира Медисън Авеню (Madison Avenue) в оазис (снежната буря на мина...