Перфектната напитка за всяка зодия

Твърдението, че зодиакалния знак има връзка с хранителните и питейни навици на човека многократно бе опровергавано и дори обявявано за абсурдно. Американски учени от университета в Мичиган обаче си съставиха скала, според която, ако човек попълни обективно вкусовите си желания и предпочитания, експертите ще познаят под чии знак е роден. Многократни доказателства дават на теста успеваемост над 80% или екипът с ексцентрична дейност гарантирано ще познае зодията на поне 80 от всеки 100 човека, задавайки им въпроси какво обичат да пият, каква е бързината, с която се хранят, броя хранения на ден, вида на храните, предпочитани комбинации между продукти.

За всички, които се чудят с какво питие да изненадат приятел, потенциален интимен партньор или просто готин човек, когото са поканили на гости, то е достатъчно да знаят каква е зодията му, а мичиганските експерти са съставили по нея списък с напитките, които хората, родени в даден период от годината предпочитат или пък не харесват.

Овенът ще се зарадва на вино. Любовта му към тази напитка е неустоима. Пие всякакви вина - бели, червени, скъпи, евтини... по много. Но не си мислете че не би оценил висококачествената бакхусова напитка или че можете да го излъжете в класата на елексира, който се намира в чашата му.

За телците напитката не е толкова важна, колкото компанията, в която ще я консумират. В семейна среда може да се задоволят и с чаша вода, но на щур купон са склонни да покажат завидни умения в поглъщането на разноцветни концентрати.

Близнаците са особено пивка" зодия, защото почти няма течност, която да откажат.Справят се еднакво добре както с алкохолните, така и с детските" питиета, като често обичат да ги разнообразяват. Вино, бира, чай, кафе - обичат да пробват от всичко и никога не изостават в количеството. Ако искате да ги впечатлите с питие, то нека бъде нещо ново за тях.

Раците имат афинитет към алкохола, предпочитат го ежедневно, но рядко прекаляват с него. Ако искате да трогнете емоционална нотка в душата им, започнете с аператив. На втората или третата чаша вече можете да им задавате всякакви въпроси. Лековерието им се покачва с градусите на напитката, затова и лесно може неблагонамерени хора да се възползват от тях.

Лъвовете са привърженици на висококачествените концентрати и особено много на изисканото уиски с лед и ядки. Това е и пътят към сърцето им. Покажете, че разбирате от алкохола, който се произвежда на Острова и ще си спечелите благоразположението им.

Девите си слагат морални прегради между желанията си и чашката. Те консумират умерено с една единствена цел - да не се напият. Затова ако си поръчат нещо твърдо, винаги ще си потърсят и големи дози разредител за него. Ако се отпуснат в количествата, се превръщат в прекрасни събеседници за чашка и важна тема на разговор.

Везните пък доста прекаляват с алкохола. Може да не посягат към него с дни, но когато излязат на среща, буквално се оливат. При тях липсва всякакъв самконтрол и често вечерта завършва с проблем, който пиянството им натриса. Дори и да се опитате да намекнете на везна, че е изпила достатъчно, не очаквайте ответна реакция. Най-много да се обиди.

Когато пият, скорпионите стават агресивни. Те са любители на спиртните напитки и не биха отказали чаша с водка, ром, уиски или ракия. А след нея - следва разправия. Не ядосвайте скорпион на градус - това е животоспасяващо правило. Ако искате да водите сериозен разговор с представител на зодията, поканете го на кафе или чай - няма да се възпротиви.

За стрелците поговорката In vino veritas важи с пълна сила. Те издигат виното в култ и умеят да се наслаждават на всички качества на напитката. Освен това си имат любими сортове и марки за всяка храна, която си хапват. Пият вино почти постоянно, но не прекаляват с количествата. А ако зачекнете темата за дионисиевите сокове, те могат да ви говорят цяла вечер.

Козирог без бира не е козирог. Те са почитатели на пивото и дори на маитап често го наричат основно" ястие. Могат да започнат от сутринта и да продължат до късна вечер. Трудно ще се изкушат от други питиета, макар да са отворени към импровизации. Дори и на изискано парти или вечеря, пак са склонни да се хванат за халбата.

Водолейте могат да бъдат наречени шеговито водколеи", защото руското сгряващо високоалкохолно питие е от малкото концентрати, които харесват и могат да пият в големи количества. На чашка с тях могат да се водят разговори за абсолютно всичко. Дори и на градус, поведението им не се променя особено. Склонни са да откажат редица висококачествени напитки в името на добрата стара водка.

Рибите не са любители на чашката, затова можете да ги впечатлите и с безалкохолна напитка. Вкарат ли обаче градус в кръвта, са склонни да се съгласят с всякакви условия и да направят големи компромиси със себе си в името на чуждите интереси. Те знаят това и се пазят от подобни ситуации. Затова не ги търсете като компания за пиене, а по-скоро като трезвен събеседник, който ще ви изпроводи в края на вечерта.

Източник: kulinarno.bg

Още от Интересно

5-те различни начина, по които хората дават и получават любов

Има 5 различни езика на любовта. Има 5 начина, по които хората дават и получават любов и изразяват емоциите си. Всеки човек е различен и има собствен ...

Стил от Vogue: Модерните чанти през 2017-та година

От години Vogue се счита за модна библия в световен мащаб.  Затова днес искаме да ви представим селекцията на популярното списание за всичк...

Кажете „Не“ на това да бъдете нечий резервен вариант

Изричането на думата "Не" в трудно за повечето хора. Това е просто една сричка, но когато трябва да я изречем, нещата стават сложни. Минава през ума н...

Как да си направим прекрасни вази за дома ни

Най-хубавите идеи често са най-елементарните. Днес ще ви запознаем с поредния лесен за изпълнение и ефектен метод за разкрасяване на дома. ...

Днес никакво хапване преди секс

Скорпион. Бъдете съвсем внимателни относно отношенията си. В това време се слуша не какво, а как се говори. Помнете, че дори най-малката негативна ми...

10 гениални приложения на скъсаните чорапогащи

Тънките дамски чорапогащи са консуматив. Иска се голямо умение да успееш да ги опазиш от всички опасности – неотрязано връхче на нокът, пръ...

Ще имате ли късмет в любовта - пълен любовен хороскоп за 16 февруари

Присъствието на Луна в Скорпион се отразява положително както на енергията, която влагаме в работата си, така и на романтиката, която е особено осезае...

Какъв тип съпруг ще е той според зодията

Няма спор – мечтата на всяка дама е да срещне мъжа, който ще е всичко за нея. Когато той е правилният, те създават здраво и щастливо семейство. По път...

Лесна рецепта за ориз с месо и зеленчуци

Винаги, когато сготвя някоя вкусна, свежа и здравословна рецепта, с удоволствие сядам да я споделя в Евита. Днес заложих на нещо класическо, лесно и к...

Елементарна и много вкусна закуска с банан

Необходими продукти: 1 банан 1 с.л. сусамов тахан 1 ч.л. мед Още от категорията ...