Приложение доставя по домовете канабис за минути

Смартфон приложение доставя за десетина минути канабис по домовете. Тази услуга е заработила в американския град Сан Франциско, а доставката на канабис се прави с медицинска цел.

Новото приложение за смартфоните се нарича Eaze и обещава на всички, които си поръчат, че пратката им ще достигне до дома за не повече от десет минути, по модел на таксиметровите услуги Uber.

Това приложение е пуснато на пазара и е представено като здравна услуга, която може да достави до дома на всеки пациент марихуана за медицински нужди, като за да се поръча, е необходимо само мобилно устройство.

Цената на услугата включва малка сума за клиниката, а за момента се предлага единствено в Сан Франциско. Това, което пациентите имат за задача, е да се регистрират в eazeup.com като регистрацията трае няколко минути. След това софтуерът на компанията бързо ще изпълни рецептата.


От Eaze обясняват, че купуването на медицинската марихуана е като цяло бавен процес, тъй като поръчките се проверяват, а това може да отнеме доста дълго време. Проверки се правят и на всяка клиника, която е упълномощена да продава канабис.

След като пуснат своята поръчка, пациентите могат да наблюдават докъде е стигнала тя благодарение на мобилно приложение, което проследява онлайн движението на доставката. Това приложение се използва и от таксиметровата компания Uber.

Представители на компанията Eaze твърдят, че още в деня, в който приложението е започнало да работи, са постъпили няколкостотин поръчки. В Калифорния легализираха консумирането на марихуана с терапевтична цел още през 1997 година.


Компанията цели да може да изпълнява поръчки не само по южната част на щата или в щатите, където марихуаната е легализирана за медицински цели. Идеята е да започне да се продава марихуана и във Вашингтон и Колорадо, където канабисът беше легализиран изцяло.

Друго смартфон приложение, което се нарича Canary, е разработено от студенти, които учат в Университета Вашингтон в Сиатъл. Целта му е да улеснява доставянето на медицинска марихуана по домовете на хората в Сиатъл, но заради сложното законодателство за момента това не е възможно.

Всъщност там потреблението на марихуана за удоволствие е разрешено, само че медицинският канабис, както и доставката му не са.

Още от Интересно

Февруарската колекция на Ралф Лорън за 2017

Почти в края на седмицата на модата в Ню Йорк, отново с Ралф Лорън, който трансформира Медисън Авеню (Madison Avenue) в оазис (снежната буря на мина...

Какво направиха модерните технологии с детството ни?

За много от децата на нашето време би било доста странно да разберат, че някога е имало дни, в които смартфоните, интернет и компютрите не съществувах...

Колко е лесно да бъдем фотогенични

Селфи манията продължав...

Най-красивите дами от 90-те: Преди и сега

Снимките, които ще сподеl...

За всички, които обичат и искат да обичат

Имало някога едно старо и величествено дърво с разперени към небето клони. Когато било в период на цъфтеж, около него танцували пеперуди с всякакви фо...

Тайните на един хипстър

Кои са отличителните черти на представителите на субкултурата...

Разделиха се заради ревността му...

Колкото изненадващо се ожениха Даниел Крейг и Рейчъл Уайз, толкова изненадващо се и разделиха. Бракът на известната двойка изкара осем години, като в...

Кекс с бадеми и малини

Необходими продукти: 140 грама смлени бадеми 140 грама масло, омекнало 140 грама пудра захар 140 грама брашно, смесено с малко сода 2 яйца...

30 от най-пиперливите карикатури на The New Yorker

Обичате карикатурите, заради “пиперливото” им чувство за хумор?О, тогава сигурно обожавате тези на The New Yorker. Американското издание, ...