11 съвета от бабите и дядовците ни за здрава връзка

Замисляли ли сте се някога за вашите баба и дядо? И най-вече - знаете ли каква е причината възрастните двойки да се гордеят с бракове, които продължават вече четиридесет, петдесет години?

Не е тайна, че все повече съвременни връзки се разпадат с гръм и трясък след пет-шест години съвместен живот. Причината е в позагубените навици на нежност и малките жестове на любов, за които всеки забравя. Заради милионите развлечения любовта остава на заден план и сякаш вече не е толкова важна.

Не допускайте това да се случи с вас и вашия партньор. Подготвили сме ви списък с 11 старомодни навика във връзката, вдъхновени от нашите баби и дядовци, които си струва да върнете обратно към живот. Съвсем скоро ще видите, че преминалите в графа "по навик" взаимоотношения се подобряват, а страстта отново се разпалва.

1. Прекарвайте време заедно без технологии
Изключете телефона си, затворете лаптопа, седнете един до друг и просто си приказвайте очи в очи. Много малко неща в живота са по-хубави от качествения разговор, приятния танц, дългата разходка, вкусната вечеря, споделена с любимия човек. Забравете за Facebook, Instagram, Twitter и т.н. Няма нужда да споделяте личното си време с целия свят. Нека това да бъде момент само за вас двамата. Ще се учудите колко хубаво ще си прекарате и колко нови неща ще разберете един за друг.

2. Когато сте с партньора си, му се отдавайте изцяло
Няма нищо по-хубаво от това да знаете, че присъствието ви и отсъствието ви означават нещо за някого. В една връзка най-хубавият подарък, който можете да направите, е да покажете на някого, че той разполага с вашето внимание. Важно е да се изслушвате взаимно без да поглеждате непрестанно към часовника или да бързате за някъде. Отдайте се изцяло на своята половинка и приемете проблемът му като ваш, защото в една връзка хората са едно цяло и споделят и хубавото, и лошото.

3. Изразявайте любовта си при всеки удобен момент
Не се задоволявайте с мисълта: "Е, той си знае, че го обичам". Замислете се колко ви е приятно на вас, когато вашата половинка ви подарява цветя или ви казва колко сте красиви. Правете същото и за него. На мъжете също им харесва да бъдат уважавани. Сгответе му любимото му ястие, пъхнете шоколадче под възглавницата му или бележка в джоба му. Все неща, които знаете, че ще го накарат да се усмихне. Оценявайте всеки ден с него сякаш е последният ви заедно. Не е нужно да ви припомняме колко е кратък живота.

Thinkstock/Guliver

4. Работете заедно и взаимно си помагайте в израстването си
На света няма нито един човек, без значение колко близък и любим е той, който да може да реши всичките ви проблеми. Както и няма любов от пръв поглед, която да продължи да съществува без да се работи върху нея. Във всяка връзка се появяват хиляди проблеми, с които ще ви се наложи да се справите. Нещата никога няма да се получат, ако само единият от двама ви се опитва да спаси любовта. Работата в екип и взаимната подкрепа са най-важните неща, които ще трябва да усвоите. Нека чуждите съвети останат по-назад. Никой не разбира отношенията ви по-добре от вас самите.

5. Съсредоточете се върху вътрешната красота
Ясно е, че щом сте заедно, първоначално сте се харесали на външен вид и това е страхотно. Но в момента, в който се отдадете на по-задълбочена връзка, външният вид губи първостепенното си значение. Започвате да опознавате душите си, взаимните си вкусове и предпочитания. Недостатъците ви не остават скрити и са нещо, върху което заедно ще трябва да работите, и с което често да се съобразявате. Именно в това се и състои истинската любов.

6. Казвайте си истината
Връзки, които са основани на лъжи, никога не траят дълго. Затова - казвайте си истината. Винаги е по-добре да сте наранени от истината, отколкото да тънете в блаженото неведение на лъжата. Колкото и да се срамувате от някоя ваша постъпка, винаги е по-добре да си признаете. Ако връзката между вас е силна и любовта ви е истинска, няма нещо, с което да не можете да се справите.

7. Извинете се, когато знаете, че трябва
Не бягайте от грешките си и не се опитвайте да се оправдавате. Когато сте сгрешили и по този начин сте наранили любимия човек, просто се извинете. Не е трудно, а върши чудеса. Извиненията са лепилото, което държи една продължителна и здрава връзка. Няма смисъл да се цупите и да не си говорите с часове, като междувременно се сещате за още сто неща, които ви дразнят един в друг. Просто се извинете искрено и забравете за унижението. В една връзка хората трябва да са открити и между тях не може да съществува нещо такова.

8. Разговаряйте за проблемите си един с друг, а не с останалите
Забравете за сърцераздирателните и нацупени статуси във Facebook по повод някое скарване с партньора ви. Това е глупав начин да привлечете вниманието. Вместо да послушате криещите завист коментари от почти непознати, трябва да седнете и да разговаряте за проблемите си очи в очи. Няма никой, който да ви познава толкова добре, колкото вие самите се познавате. Затова и няма никой, който да бъде компетентен по вашите лични въпроси. Нещо повече - не знаете какви са задните мисли на тези, които твърдят, че ви мислят доброто. Когато става въпрос за любов, слушайте само сърцето си.

9. Подкрепяйте се
Останете позитивни и отворени за решенията си. Понякога може да не сте напълно съгласни с плановете на вашия партньор, но го подкрепяйте във всяка една ситуация. Ако от самото начало кажете нещо от рода на: "Остави я тази работа, обречена е на провал", това ще означава, че поставяте под въпрос неговите възможности и професионални качества. Не можете да бъдете сигурни как точно ще се развият нещата, но за да помогнете в добра насока, стойте винаги зад него като вечна и стабилна утеха и приемайте с позитивизъм решенията му. Ако нещата се получат - страхотно, но ако се провалят - знайте, че не трябва да има криза, с която да не можете да се справите.

10. Спазвайте обещанията си
Бъдете отдадени един на друг и не забравяйте за обещанията си. Нещо повече - отдавайте им се изцяло. В една връзка обещанието към партньора ви означава много повече от обещанието, което сте дали на някой познат. Затова се постарайте с всички сили да държите на думата си. Така ще покажете на любимия си, че може да ви има доверие за всичко.

11. Бъдете лоялни един към друг
В момента, в който станете част от една връзка, лоялността един към друг идва на първо място. Не трябва да има някой, когото да поставяте над вас и вашите интереси. Обичайте се и в слънчевите, и в дъждовните дни, подкрепяйте се еднакво, когато печелите и когато губите. И най-вече - бъдете верни един на друг. Ексцентрични връзки от рода на "заедно сме, но може да се виждаме и с друг хора" никога не успяват. Бъдете отдадени на любовта. Ако истински се обичате, няма да имате нужда от развлечения.

За още полезни съвети, станете част от Jenite.bg във Facebook!

Още от Любов и секс

Най-големите митове за сексуалните предпочитания на мъжете

Дамите са едни от най-любопитните същества, които природата някога е срещала. В стремежа си да разберат силния пол, те са създали някои стереотипи, ко...

А след изневярата накъде?

След изневяра е трудно да се доверите на мъжете. В главата ви не спира да се върти мисълта, че всички са еднакви, че ще получите поредния шамар от сле...

10 неща, които не трябва да искаш от него

Често казваме „той е длъжен“ или „тя е длъжна“, без да се замисляме – откъде в крайна сметка се взеха тези „дългов...

10 лоши секс навика, с които трябва да приключиш

Понякога в леглото правим неща, които никак не правят интимния живот красив. Време е да сложиш край на това. Тоест да престанеш да ги правиш и изобщо ...

15 знака, че не си единствената за него

Ако интуицията ти подсказва, че нещо в отношенията ви се е променило, провери дали наистина той не отговаря на определено поведение. Ако отговора е да...

Най-добрите и най-лошите любовни комбинации в годината на Петела

Родените под знака на петела според китайския хороскоп винаги се опитват да открият най-доброто в любовта. Способни са да преследват вечната любов пре...

За какво не трябва да искате разрешение от половинката си

Искам да си купя нова чанта, но трябва първо да попитам мъжа ми. Ще ми се да си сменя колата, но трябва да искам разрешение от съпруга ми преди това, ...

8 начина да бъдеш по-добро гадже през 2017

1. Разбери, че трябва да уважаваш личното му пространство.Независимо дали сте заедно от известно време или сте едва в началото на връзката си, знаем, ...

15 факта за „50 нюанса сиво“, които не знаеш

Преди да се потопим в еротичните им приключения, предлагаме те да провериш дали си истински фен на поредицата. Запознай се с няколко любопитни факти о...

Мъжът Скорпион в секса и любовта

Той е ненаситен в секса, спонтанен, голям ухажор и винаги готов да опита нещо ново. Мъжът скорпион е един от най-големите джентълмени в зодиака. Винаг...