Мъжката гледна точка: 45 причини да се влюбиш

Казват, че февруари е "мъжкият" месец, а март пък бил "женски". Подобни категоризации не са ни любими, но решихме все пак да проверим - наистина ли представителите на Марс и Венера са толкова различни в мисленето, любовта и цялостните отношения помежду си?

За да си отговорим на тези въпроси, поканихме през следващите два месеца да ни гостуват двама популярни блогъри - мъж и жена.

Миналата седмица Мария Василева от блога "Разпилени парченца" ни сподели своето отношение към изневярата.

Много по-важно от изневярата обаче е самото влюбване. Затова днес ще обърнем внимание на мъжката гледна точка по този въпрос. На гости в Jenite.bg отново е Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules - миналата година той вече ни разкри по своя завладяващ начин фрагменти от света на противоположния пол. Но определено смятаме, че има още много с какво да ни изненадва, ядосва или трогва до сълзи.

Ето и неговите разтърсващи "45 причини да се влюбиш":

1. Понеже тя е естеството ти, а ти си нейното. Не сте знаели един за друг, дори че изобщо ви има, нещо неизвестно ви е водило по житейските пътеки, търсили сте отговор, който сте открили едва когато сте се срещнали.

2. Понеже е секси, но и много повече. Какво е това "много повече" не можеш да отговориш и именно затова си влюбен - ако бе намерил отговора, може би магията би се изгубила.

3. Понеже ти е красиво, но си самотен, а няма по-голямо мъчение от красотата, когато няма с кого да бъде споделена. Ако си бил някога сам, много сам сред вълшебната природа, покрай теб е ромоляла река и е залязвало, а на километри от теб е нямало жива душа, знаеш за какво говоря. Ако от душата ти са извирали най-красивите думи, а е нямало на кого да ги кажеш, знаеш за какво говоря. Ако си жена и си се погледнала в огледалото, разголена, но не е задължително, но се е случило малко след като си се събудила и съновидение и реалност се сливат, възприела си се по-красива от друг път, а е нямало подходящ в живота ти, знаеш за какво говоря. При всички тези случаи, неизбежно е да срещнеш този или тази, които ще обърнат болката на красивото усещане в блажено щастие.


4. Понеже е твой тип.

5. Понеже чувстваш, че те допълва и те прави завършен.

6. Понеже е станало толкова ненадейно, че не си бил подготвен да се замислиш. Случаен поглед или допир; в някой клуб, в мола, в коридорите, из офисите или на улицата. Преминала е тръпката. Думите сами са потекли. Гарантирам, че и двамата не сте били в ясно съзнание, докато планът ви за среща е звучал безупречно, а после, когато съзнанието е догонило случилото се, е било късно нещо да бъде променено. Освен това е нямало смисъл. Кой ще прогони щастието, дори когато не го очаква?

7. Понеже те разбира, понеже я разбираш. А малко са тези, които те разбират. Малко са и онези, които разбират нея.

8. Защото когато си до нея, придобиваш чувство за сила, каквото нямаш, когато си сам.


9. Понеже отключва най-добрите ти страни и сам откриваш нещо в себе си, за което не си подозирал, а ти харесва

10. Понеже те кара да се чувстваш спокоен и е като спасителен бряг в това буйно, че и не много чисто, житейско море.

11. Понеже имаш нужда от невинността ѝ, но и от скритата ѝ порочност, която само на теб открива. Така сякаш си посветен в тайната на религия, която единствено ти познаваш.

12. Понеже е малко луда, но и ти не си съвсем нормален, а като сте заедно, всичко изглежда наред.

13. Понеже те вдъхновява, независимо с какво се занимаваш. Просто се чувстваш изпълнен с енергия и намираш смисъл във всеки свой акт.


14. Понеже имаш нужда от близостта ѝ, независимо дали съзнаваш защо имаш нужда от тази близост.

15. Понеже сте били объркани преди да се срещнете, а заедно сте открили равновесие.

16. Понеже ти е дрога.

17. Понеже си ѝ дрога.

18. Понеже ти харесва и сексът с нея, дори въздухът, който споделяте, ви прилича на любовна игра.

19. Понеже стиловете ви съвпадат. И в общуването развивате и двамата нещо в себе си.

20. Понеже е било лято и някакъв фриволен аромат се е носил във въздуха. И сте нямали сили да удържите на изкушението, а после сте разбрали, че от това, че сте му сте се поддали, по-хубаво не сте изживели.


21. Понеже си я качил на стоп, а нощта е била дъждовна, изглеждала е беззащитна, бягаща от нещо си (това може и да не е съвсем буквално, има стотици житейски аналози). Почувствал си, че има нужда от закрила, че можеш да ѝ бъдеш закрила. И най-важното - сам се нуждаеш да ѝ бъдеш закрила, защото тъй ставаш закрила на толкова слабата си, колкото изглежда тя, своя душа.

22. Понеже мечтите ви се допълват. Помага ти да осъществиш своите и с това осъществяваш нейните.

23. Понеже в усмивката ѝ откриваш онази красота, която не можеш да откриеш в книгите.

24. Понеже ти се отдава с цяла душа и сърце, а не просто с тяло. Това преобръща секса в любов. Нещо, което не всички на този свят познават.

25. Понеже ти е открила нов начин на живот, за къкъвто не си подозирал, че има, а единствено в него можеш да намериш своето щастие.


26. Понеже нещо отгоре го е поискало. Било е неизбежно.

27. Понеже и двамате сте имали еднаква нужда от някого, а после неусетно сте разбрали, че имате нужда не от някой друг, а само да сте заедно.

28. Понеже ти е изглеждала недостъпна. Възможно е дори да ти е приличала на крепост, а в теб е прероден дух на стар завоевател. Превзел си я. Но после си разбрал, че тази крепост не е нищо без царицата си - душата, скрита в изглеждащите някога непревземаеми кули.

29. Понеже сте млади, а с младите така се случва. Има ли смисъл да повтарям едно клише, че човек може да е млад, независимо на колко години е...

30. Понеже едно е къща, друго е дом. Дом може да бъде само душата, която покрива твоята и която с твоята можеш да покриеш.


31. Понеже сте си лика-прилика. Народът не е толкова глупав, че го е казал. И едва ли е имал предвид само външни качества.

32. Понеже не сте се понасяли дълго и сте търсили причината за взаимната неприязън. Така и не сте я открили, но в опит да опознаете онзи или онази, която толкова мразите, сте открили далеч повече качества, които до безумие сте обикнали.

33. Понеже животът ви е поставил в ситуация, в която е нямало на кого другиго да разчитате. И може дори да е нямало живо същество около вас.

34. Понеже сте твърде силни, а силните имат нужда от слабости. Слабостта е украшение на силния, а любовта - най-скъпоценното такова.

35. Понеже сте твърде слаби, а любовта ви прави силни.


36. Понеже е май единствената или единственият, с когото можеш да споделиш пътеките си и пред когото не се боиш да откриеш слабостите си.

37. Понеже те кара да се чувстваш свободен. И това я превръща в твой избор.

38. Понеже очите ѝ говорят и ти разкриват тайни, които от другаде няма да научиш.

39. Понеже е тъй кротко и мило да си с нея, че цялата природа ти се струва майка, а ти си нейно мило дете.

40. Понеже е умна, по-умна от теб или поне така ти се струва, а освен че си от тези мъже, които намират ума за по-секси от дупето, сам чувстваш как израстваш покрай нея.


41. Понеже е странна по един чаровен начин, а ти е писнало от жени, които си приличат. Харесват ти, но всички не можеш да имаш. Затова пък тази, различавайки се от всички, сякаш ти отдава всички тях.

42. Понеже сте станали близки светкавично - толкова близки, за колкото иначе са били необходими години. Как се е случило? Квантовите физици и теолозите да спорят, аз нямам отговор. Отчитам го като факт.

43. Понеже е имало привличане. Не фатално, напротив, много естествено, не е било необходимо да му се противопоставяте, да го приемате като изкушение, а като най-чистото в природата. А това ви е накарало да се почувствате божества.

44. Понеже сте нямали друг шанс да бъдете щастливи. Заложили сте един на друг, без дори да си имате голямо доверие. А в такива случаи обикновено резултатите са високо над очакваните.

45. Защото е ПРИРОДА.

Открихте ли собствените си причини да бъдете влюбени? Сигурни сме, че отговорът е едно разчувствано "Да".

Ако искате да следите отблизо гостуването на Стефан Кръстев и Мария Василева в Jenite.bg, можете да се присъедините и към нашата страница във Facebook!

Още от Интересно

12 начина да промените живота си

Всички знаем какво е чувството: 10 часа сутринта е, вече сме пием 3-тата си чаша кафе, но въпреки това се чувстваме изцедени- психически, физически и ...

Това, което жените не обичат да чуват

Понякога, когато мъжете правят комплимент на жената до тях, не осъзнават колко снизходително звучат. И така на пръв поглед безобидните коментари в...

Влюбването разбърква мозъка ви. Вижте какво се случва с него

Влюбването е едно от най-странните неща, които могат да се случат на човек. Когато човек е влюбен, той определено се променя. Странните и нелогични пр...

12 начина да промените живота си

Всички знаем какво е чувството: 10 часа сутринта е, вече сме пием 3-тата си чаша кафе, но въпреки това се чувстваме изцедени- психически, физически и ...

Невинност до доказване на противното

Знаете ли кое му е хубаво на вдъхновението? Кара те да излезеш от рамките на собствените си ограничения и представи. Тебеширеният кръг на Брехт прес...

Богатата хотелска наследница Парис Хилтън има връзка с бивш бездомник

Богатата наследница на фамилията Хилтън - Парис, призна официално за връзката си с актьора Крис Зилка. Бившата риалити звезда публикува снимки с него...

Как изглеждат любимите ни храни, преди да стигнат до магазина (22 любопитни снимки)

Знаете как изглеждат ябълки на дърво, нали? Тези, които са имали щастието като деца да прекарват летата си на село, могат да ви разкажат и как изглежд...

Черна рокля: трябва да имаме по една, подходяща за всеки сезон

Сложна е историята на малката черна рокля: до 1800 г. черното не се приема за цвят особено за дрехи.  Използва се най-вече за траурни рокли , д...

Приказните илюстрации на швед, “нещо като артист, нещо като изследовател на мистерии”

“Нещо като артист, фотограф, 2D/3D аниматор, илюстратор, смесващ дигитални медии;нещо като учен, изследовател на мистерии, жител на Гьотенбург, ...

Идея за секс обедна почивка по шведски

Шведите трябва да разполагат с един час платена почивка в работни дни, за да могат да си отидат до вкъщи и да правят секс с партньорите си, ...