От мухата - слон

Топлото се стичаше по слепоочията му. Климатикът му беше развален. Отвори стъклата на колата си, но това не помагаше.

Денят му започна на криво. Стоеше на светофара в зелената си кола. Беше жестоко изнервен, закъсняваше за работа.

На отсрещния тротоар бавно, с красива лятна рокля на точки, леко усмихната, с обувки на висок ток и чаша сутрешно капучино, пристъпваше красиво момиче.

С потен поглед я оцени, когато много близо до колата му премина черна лимузина с притежател, изглеждащ... масивно. Черният пререди останалите коли, влезе в отсрещното платно, заби спирачки на пешeходната пътека и зачака зелената светлина. Момичето поздрави любезно жената от магазина за дрехи и продължи към банката, където работеше. Лекият вятър ѝ доставяше удоволствие. Спря се и отпи глътка от капучиното. Харесваше вкуса.

Кръвта за секунди нахлу в главата му и погледът му се замъгли. Започна да натиска настоятелно клаксона, а думите по адрес на черната лимузинабясно се лееха. Момичето от тротоара погледна по посока на шума от близкия светофар и усети как токчето на обувката ѝ се заклещи в уличната шахта. Кракът ѝ пропадна малко над коляното в нея.

Врявата от светофара прерасна в саморазправа. Неудачното начало на деня на шофьора от зеления автомобил се превърна в тройно критичен.

Момичето усети силна болка и загуби съзнание. Жената от магазина за дрехи се затича към нея.

На светофара имаше бой. След дълго блъскане Черният бързо фрасна в лицето Зеления и докато последният падаше, първият офейка. Около разлятото капучино се събра тълпа.

Екипът на "Спешна помощ" извади момичето и я пренесе до линейката.

Водачът на синя кола - Синият, който стана неволен свидетел на боя, с мъка качваше набития Зелен.

В спешното се оказа, че момичето с роклята на точки е със счупен на три места глезен, а при падането Зеленият е счупил ръката си. Операциите и на двамата минаха успешно.

След около месец момичето трябваше да остави патериците, а Зеленият да махне шината. Беше дошло време за рехабилитация. Мястото му се стори уютно, това го изненада - не вярваше, че рехабилитационният център изглежда така. Неизвестно защо стоеше в ъгъла на помещението с вдигната нагоре ръка. Кинезитерапевтът го убеждаваше да я свали.

Вратата се отвори. При другия терапевт влезе красиво момиче с патерици и рокля на точки. Зеленият се загледа в нея. Тя също не остана безразлична. Подаде ѝ ръка. Ветрецът през отворения прозорец леко подвигна роклята ѝ.

Неусетно натрупа сняг. Същата рокля се стелеше по пода в ателието му. Телата им копнееха да си направят дечица. Зеленият прокара ръка през косата на момичето и лека болка напомни за шината. Усмихна се щастлив. Кучето лежеше пред телевизора и гледаше новогодишната програма.

Всъщност, това никога не се случвало.

Просто в онзи ден Зеленият стоеше на светофара и погледът му се спря върху момиче в рокля на точки. Стори му се красива.

Много му се прииска да я познава.

В близост до отворения прозорец на колата му мина онзи с лимузината и закри гледката към момичето. Кръвта нахлу в главата му и въображението му започна да рисува тази история, докато светофарът светна зелено и трябваше да потегля към работата си, която изобщо не харесваше.

Още от Интересно

Сантра проговори: Загубих приятеля си в катастрофа!

Сантра е преживяла истински ужас преди година и половина, когато губи своя приятел в катастрофа. И за първи път публично говори за случилото се, д...

Как да научим децата си на стойността на парите

Много често родителите се чудят как да устоят на настоятелните детски желания да се купуват всевъзможни играчки, които са привлекли вниманието им. Ка...

Иконите на 70-те и 80-те: в удивителните портрети на Норман Сийф

Почти изключено е да не сте виждали негови кадри.Не и ако сте се вълнували от музикантите, актьорите, визионерите на 70-те и 80-те години на миналия в...

Магическите илюзии на Роб Гонсалвес сливат два свята в една картина

“Кое е истинско? Как определяш кое е истинско?Ако истинското е това, което можеш да почувстваш, подушиш, опиташ или видиш, тогава „истинското” е...

Правили ли сте секс на тези места?

Какви (не)удобства крият те и кои са най-предпочитаните...

Как да научим децата си на стойността на парите

Много често родителите се чудят как да устоят на настоятелните детски желания да се купуват всевъзможни играчки, които са привлекли вниманието им. Ка...

Черна рокля: трябва да имаме по една, подходяща за всеки сезон

Сложна е историята на малката черна рокля: до 1800 г. черното не се приема за цвят особено за дрехи.  Използва се най-вече за траурни рокли , д...

3дравословна рецепта за кускус с агнешко

Продължаваме с екзотичните вкусове. Днешната рецепта е типична за районите на Северна Африка. Тя е страшно бърза и лесна. Активното подготвяне е не по...