Тибетски зодиак: Открийте кой е вашият знак

Тибетската култура е може би най-силно съхранената източна такава, на фона на непрестанно заливащото ни с джънк и промиващи мозъка реклами ориентирано към Запада съвремие. А неизменна част от тази култура е и тибетският зодиак. Той е представен от 12 знака, всеки от които отговаря на определен тип характер и разкрива тайни, свързани с предишните животи.

За да откриете коя зодия сте според тибетския хороскоп, е достатъчно да откриете годината си на раждане върху снимката по-горе и да видите кой знак стои срещу нея. След това прочетете какво говори той за вас.

Монах в компанията на маймуна
Ведрият ви характер е в основата на това, че винаги се радвате на чуждото одобрение и внимание. Притежавате уникалната способност дори и в най-трудните моменти да мислите положително, а незалязващата ви усмивка заразява всички около вас. В същото време обаче често влизате в спорове, но не защото търсите конфронтации, а поради факта, че винаги сте прями и откровени към хората, на които държите.

В миналия си живот сте били гадатели, актьори, владетели или амбулантни търговци. Най-добре се разбирате с Пазител на огъня и Езерна костенурка, а трудно общувате с Източник на чиста вода.

Жарко слънце
Притежавате завидно хладнокръвие, благодарение на което успявате да запазите самообладание дори в най-напечените ситуации и да намерите бързо решение на проблема. Това качество, в комбинация с невероятното чувство за хумор, ви превръща в предпочитана компания за околните, в очите на които вие сте човек, на когото винаги може да се разчита. Изключително свободолюбиви сте и браните ревниво личното си пространство.

В миналия си живот сте били духовни водачи, ловци, съветници, търговци или учители. Най-добре си пасвате с Кожена гривна и Кобра, а най-малко - с Черен бивол.

Нова луна
Вие имате две коренно различни лица - денем сте типичните романтици, виждащи сърца и рози във всичко около себе си, но, когато луната се появи на небосклона, изведнъж като с магическа пръчица се превръщате в уверени, страстни и копнеещи за нови силни усещания авантюристи.

В миналия си живот сте били убийци, детективи, лекари, ловци, кръчмари, лидери на тайни общества. Разбирате се най-добре с Черен бивол, както и с останалите представители на зодията си. "Не мелите брашно" с Метален гонг.

Черен бивол
Вие сте директни и прями и изисквате абсолютно същото и от околните. Не понасяте увъртанията и държите всичко да бъде изказано по най-точния и ясен възможен начин. Лидери по природа, за вас е важно винаги да доминирате - както в професионален, така и в личен план.

В миналия си живот сте били политици, общественици, диригенти или пък съдии. Най-добре си пасвате с Ярък въздушен змей и Нова луна, а най-малко - с Жарко слънце.

Кожена гривна
Вие притежавате изключително богата душевност. Влагате силни чувства и емоции във всичко, с което се захванете - и в личен, и в професионален план. Като хора на крайностите, вие сте способни в един момент да бъдете центъра на вниманието, а в следващия - да се затворите в себе си и да не общувате с никого в продължение на дни. Никога не влизате в конфронтации доброволно, но, когато някой ви нападне, определено знаете как да се защитите по най-добрия начин.

В миналия си живот сте били алхимици, дипломати, гадатели, иманяри, контрабандисти. Най-добре се разбирате с Жарко слънце и Кобра, а най-зле - с Ярък въздушен змей.

Езернa костенурка
Вие сте здраво стъпили на земята и подхождате с разум и рационално мислене към всички житейски ситуации. За вас най-важно е непрестанно да чувствате сигурност, а на любовния фронт - и нежност. Упоритостта и здравословната ви доза амбиция бавно, но сигурно ви водят винаги по пътя към успеха.

В миналия си живот сте били строители, земеделци, скотовъди или шивачи. Идеално си пасвате с Монах в компанията на маймуна и Пазител на огъня. Обратното, трудно се разбирате с Нова луна.

Метален гонг
Щедри, лоялни и благородни. Това са трите думи, които най-добре описват представителите на този знак. Вие се издигате високо над лъжата, лицемерието и предателството. Често обаче сте прекалено самокритични и се вглъбявате в анализирането на собствените си грешки.

В миналия си живот сте били археолози, скулптори, адвокати, обущари. Най-добре се разбирате с Нефритена колона и Източник на чиста вода, а най-малко - с Нова луна.

Нефритена колона
Вие бягате далеч от шума и суетата и се чувствате най-добре сами, както и в компанията на близките си хора. Не понасяте невежеството и глупостта, но знаете как да се борите с тях по интелигентен начин. Трудно се доверявате, а още по-трудно допускате някого до себе си. Когато обаче това все пак се случи, сте склонни да се отдадете напълно на този човек. По тази причина неведнъж сте били наранявани, в следствие на което пък изпадате в депресивни състояния.

В миналия си живот сте били бижутери и дизайнери, както и хора, имащи за своя мисия да се грижат за животните. Идеално си пасвате с Източник на чиста вода и Метален гонг, а трудно се разбирате с Пазител на огъня.

Източник на чиста вода
Бдите като орлици над всички, имащи щастието да бъдат част от кръга на близките ви хора. Безкрайно грижовни и всеотдайни, вие сте приятели-мечта за всеки, имал удоволствието да се докосне до вас. Проблемът е, че често пренебрегвате собствените си нужди и поставяте себе си на заден план, в стремежа си да удовлетворите чужди потребности.

В миналия си живот сте били музиканти, духовници, дипломати и занаятчии. Най-добре се разбирате с Нефритена колона и Метален Гонг, а най-трудно - с Монах в компанията на маймуна.

Пазител на огъня
Вие сте от онзи тип хора, които винаги си поставят високи цели и стриктно и упорито вървят по пътя на постигането им. По тази причина обаче често се вглъбявате прекалено много в собствените си идеи и така пропускате нещо много важно, а именно - да общувате и с други, освен със самите себе си.

В миналия си живот сте били лекари, изследователи, билкари. Пасвате си идеално с Монах в компанията на маймуна и Езерна костенурка. Избягвайте близки отношения с Нефритена колона и Кобра.

Кобра
Вие буквално завладявате околните с невероятното си чувство за хумор и артистичност. Емоциите ви буквално преливат, пръскайки всички, които се докосват до вас. Притежавате изключително ведър характер и общувате с лекота, което предвещава винаги да имате успехи на любовния фронт.

В миналия си живот сте били пирати, владетели или пък лихвари. Подхождате си с Жарко слънце и Кожена гривна, а по-трудно общувате с Пазител на огъня.

Ярък въздушен дракон
Винаги загадъчни и непредсказуеми. Така накратко могат да бъдат описани представителите на този знак от тибетския зодиак. Палите се лесно и за почти всичко, но в следващия момент също толкова бързо превключвате на спокойна и усмихната вълна. Когато някой навлезе неканен в територията ви, сте готови веднага да го изпепелите с огън. Отвращават ви глупостта, невежеството и несправедливостта.

В миналия си живот сте били писатели, поети, художници, контрабандисти. Най-добре се разбирате с Черен бивол и Нефритена колона, а най-трудно - с Кожена гривна.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

Още от Интересно

Риана и Синди Крауфорд черпят днес

"Мъжете станаха изключително мързеливи, момичетата - изключително нападателни, и това много подбива авторитета на жената в България. Трябва...

Полски артист рисува “Провала на системата” в сюрреалистични илюстрации

Отчуждението, самотата, бъдещото, на което “осъждаме” децата си, култът към красотата, алчността, замърсяването, вездесъщите технологии...

Най-красивите дами от 90-те: Преди и сега

Снимките, които ще сподеl...

Предимствата на връзките с обвързани мъже

На много жени им се е случвало да се влюбят в обвързан мъж, но често се колебаят дали да се впуснат в подобен тип отношения, тъй като са добре запозна...

Предимствата на връзките с обвързани мъже

На много жени им се е случвало да се влюбят в обвързан мъж, но често се колебаят дали да се впуснат в подобен тип отношения, тъй като са добре запозна...

Между Шагал, примитивистите на 20 в. и беларуския фолклор: чудните светове на Анна Силивончик

Наивно изкуство просто не съществува.Така отговаря Анна Силивончик, когато наричат картините й наивистични.И макар да се ласкае, че я сравняват с Марк...

Ако той прави това, зарежи го!

Всички ние допускаме грешки спрямо половинката си. В повечето случаи е добре да си прощаваме и да се поучаваме взаимно в името на разбирателството и с...

Лунните лица на Водолея - II част

Почти няма човек, който да не знае коя зодия е – знакът, в който се е намирало Слънцето в момента на раждането му. Много важен за описанието на ...

Правилно ли даваме лекарства на децата?

Зимата е сезон на настинки и почти е сигурно, че ще се наложи децата да пият лекарства. Което за най-малките често се оказва сериозен проблем. Ето н...