Какво притежава жената, за която мъжете са готови на всичко?

Може би сте чували, че мъжете са визуални и сигурно си мислите, че търсят жена, която изглежда съвършено. Но не това са истинските качества, които мъжете искат да притежава партньорката им. Да, те държат тя да има поддържана външност. Това ги кара да се чувстват успели, а успехът и външните знаци за него са важни за мъжете по начин, който жените няма да могат никога да разберат напълно.

И все пак - само това едва ли би накарало мъжете да дадат всичко от себе си за една жена. Вземете момиче с перфектна външност и добавете към това солидна доза емоционална нестабилност плюс склонност към зависимост във връзките - ето че получаване личност, от която мъжете биха избягали панически.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА"АКО ИСКАШ ДА ОТКРИЕШ СМИСЪЛА НА ЖИВОТА, НАУЧИ СЕ ДА ЖИВЕЕШ ЗА МИГА"ДА ПОГЛЕДНЕМ ОТ ДРУГ ЪГЪЛ НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИТЕ ПРОДУКТИМЪЖЪТ С КУЧЕТОКОЛКО ТОЧНО ЛУКС МОГАТ ДА КУПЯТ ПАРИТЕ

Да сте жената, за която мъжете копнеят, има съвсем малко общо с външността ви и много общо с това какъв вътрешен образ сте изградили за самата себе си. Ако притежавате стабилна и здравословна емоционалност, ще откриете, че мъжете (или мъжът) във вашия живот биха ви дали всичко.

Ето някои от качествата, които характеризират тази здрава женска емоционалност - това са и качествата, които мъжете търсят най-много у една жена:

Мъжете искат жена, която ги цени

Силният пол е изгладнял за това да бъде оценяван по достойнство. Само че никой мъж няма да ви признае това направо... затова по тази тема просто ще трябва да да се доверите на думите ми.

Във връзките жените имат базисната нужда да бъдат обичани и разбирани. Базисната нужда на мъжете във връзката е друга - те най-много искат да бъдат оценявани високо и да им се възхищават.

Снимка: Thinkstock

Затова и моят съвет към жените, които искат да имат хубава връзка е следният: вместо да се фокусирате върху това какво мъжът ви не прави добре или не ви дава достатъчно, опитайте се да усилите хубавото си чувство за нещата, които му се получават в отношенията ви (все трябва да има такива). Ако вие истински и от сърце оценявате малките неща, които прави, мъжът до вас ще започне да влага енергия и в по-голямото, което искате от него.

Ако ви е трудно да погледнете с положително оценяване към него, опитайте се да си водите дневник на благодарността и всеки ден да записвайте 3-4 неща (може и наистина дребни), които сте харесали днес. Знам, че звучи малко сладникаво, но работи със сигурност и ви създава навик да търсите позитивното. Нали искате да имате хубава връзка? Като пробвате това упражнение, с времето истинското, непресторено оценяване ще ви се удава лесно. А когато това се случи, вашият мъж инстинктивно ще започне да ви предоставя все повече поводи за положителна оценка.

Снимка: Thinkstock

Мъжете искат жена, която да разбира важността на уважението

Няма нужда да обяснявам, че една качествена жена уважава себе си, но тук по-скоро става дума за уважението, която тя храни към мъжа до нея.

Освен че имат нужда да бъдат положително оценявани, мъжете имат огромна потребност да се чувстват уважавани. Това важи за всички ни, разбира се, но при мъжете е една, даже две идеи по-засилено. Какво разбирам под уважение? То се случва, когато жената разбира човека до себе си и му дава пространство да се изразява, така както му е присъщо, без да го притиска да сляга нея на първо място, а себе си - на второ.

Уважението означава да му дадете това, от което той се нуждае, дори то да е противоположно на онова, което искате, защото знаете, че така ще е най-добре за него.

Снимка: Thinkstock

Например, когато мъжете са стресирани или се чувстват разстроени, те обикновено искат да се оттеглят в своята "пещера" (както го описва Джон Грей в "Мъжете са от Марс, жените - от Венера")... тоест дистанцират се по някакъв начин. Така те се опитват да измислят решение на проблема. За разлика от жените, мъжете не се чувстват по-добре, когато говорят за чувствата си по отношение на трудни ситуации. Повечето мъже се сдобиват с по-голяма яснота, след като си "подредят" нещата вътрешно, така че след това да могат да се върнат във връзката презаредени. Да кажем, че партньорът ви има трудности и се нуждае от пространство да се справи с тях. Вие, от друга страна, може да искате той да се отвори към вас и да споделя какво го мъчи, защото това ще ви накара да го почувствате по-близко и да се усетите свързана с него. Да го уважавате обаче означава да поставите това, което е най-добро за него, над това, което вие искате. В този случай, уважението ви казва, че трябва да му дадете пространство да се оправи сам с проблемите си, въпреки че предпочитате той да говори с вас за тях, именно защото това ще е по-полезно за него.

Снимка: Thinkstock

Мъжете искат жена, която ги окуражава да задоволяват потребностите ѝ, без да бъде сълзливо нуждаеща се

Може би някои от предишните ви връзки да са ви накарали да мислите друго, но всъщност мъжете обичат да дават и това им идва естествено отвътре. Да, правилно го прочетохте. Мъжете желаят да осигурят на жената много неща и искат да я направят щастлива.

Това, което те не желаят, обаче е вие да се правите на шеф и да им казвате как да постъпват. Ако жената казва на мъжа какво да прави, тя в края на краищата го "кастрира", като му отнема тъкмо онова, което захранва неговата тежест и стойност - способността му да осигурява защита и стабилност. В такива ситуации вместо той да иска да направи повече за вас, мъжът се чувства победен и смазан и ще се оттегли.

Нямам предвид просто да го оставяте винаги да прави каквото си знае и никога да не се обаждате. Има обаче правилен начин, по който можете да вдъхновите един мъж да посрещне базисните ви нужди (тук имам предвид общите за всички хора потребности като желанието за емоционална близост, подкрепа, общуване... не визирам това да ви пише съобщения на всеки час). Подходът ви трябва да го кара да се чувства силен, а не да му дава усещането, че се е провалил.

Снимка: Thinkstock

Ако оценявате мъжа до вас и го обичате такъв, какъвто е (заедно с човешките му недостатъци - кой ли пък си ги няма), вие го карате да се чувства силен.

А когато се чувствате постоянно разочарована и му натяквате, като все изтъквате какво не прави правилно и добре (казвате например неща като: "Няма значение, просто ще си го направя сама", "Ами тогава ще си говоря с хора, на които им пука за мен, а не с теб"), вие му отнемате мъжествеността.

Снимка: Thinkstock

Когато жената има стабилна и здрава емоционалност, тя може да накара мъжа си да се чувства силен без особени усилия от нейна страна - така ѝ идва естествено отвътре. Тя изважда наяве най-доброто от него, защото подхожда, мотивирана от любов, а не от желание за контрол. Тя няма нужда той да ѝ повдига самочувствието или да лекува трудното ѝ минало. Тя е с него, защото иска и затова може да го остави просто да бъде себе си.

Мъжът ще желае да дава само на жена, която е способна да бъде щастлива, когато получава, и може да оцени това, което той има да предложи. Няма да дава на такава, която поставя ненужни изисквания, само и само да да се почувства по-добре спрямо себе си ("измъкнах едикакво си от него, значи съм голяма работа!") и да се усети по-сигурна във връзката. Тези неща никога не могат да бъдат постигнати с външни жестове и мъжете знаят това интуитивно.

Снимка: Thinkstock

Ако жената продължава да разчита на него за чувството си на сигурност, тя винаги ще бъде неудовлетворена, дори той да е най-добрият съпруг или приятел на света. Запомнете - няма нищо по-отблъскващо за мъжете от нещастна жена.

Мъжете искат жена, която знае къде да тегли чертата

Един мъж не може истински да обича една жена или да се грижи за нея, освен ако не я уважава - друго положение няма.

А един мъж не може истински да уважава една жена, която би изтърпяла всичко.

Снимка: Thinkstock

На теория мъжете биха искали жена, която е сладка и послушна и която би им простила всичко. В действителност обаче в подобна връзка няма нищо интересно или привлекателно и те или ще се отегчат, или само ще е възползват от вас.

Много жени се страхуват да бъдат твърди в решенията и преценките си за връзката, защото не искат мъжът да ги възприема като изискващи или силно нуждаещи се (в което има голяма ирония, защото само емоционално зависимите и болезнено нуждаещи се хора правят компромиси с това, което искат.)

Снимка: Thinkstock

Да се огъвате заради мъжа и да му позволявате да се измъква, след като се е отнесъл зле с вас, защото не искате да ви възприемат като мърморана, е сигурна гаранция, че ще последва още лошо поведение и в края на краищата това ще нанесе огромна травма на чувството ви за себеуважение.

Така че изяснете си какво искате и с какво не бихте направили компромис. И не се страхувайте да си тръгнете, ако той не ви дава това, което заслужавате. Само когато не ви страх да му кажете "сбогом", ако се наложи, само тогава той ще направи всичко, за да ви накара да останете.

Още от Любов и секс

Не сме правили секс, откакто бях бременна в 7-ия месец

Бременността и раждането променят живота на двойката партньори. Някои стават по-сплотени, докато при други се появяват малко очаквани интимни проблеми...

Груб секс, защо не?!

Скубане, хапане, пляскане... всичко това стана в пъти по-модерно в секса след излизането на романа „Петдесет нюанса сиво“. Подобно сексуално повед...

Любовен хороскоп за 13-19 февруари 2017

Предстои една щастлива седмица по отношение на любовта. Слънцето и Сатурн ще имат главна заслуга за романтиката, която ще се усеща и във въздуха. Какв...

Как най-вълнуващо да стимулирате G-точката

G-точката не е толкова неоткриваема, колкото си мислите. Тя се намира на едно определено място в предната част на вагината. Вярно е, че се стимулира м...

5 начина да се справите с ниското му либидо

Мъжете мислят за секс всеки 7 секунди? Или беше 5 секунди? Учените май още не са се спрели на конкретна цифра, но тя не е толкова важна. Важното е...

8 идеи за пикантни ролеви игри с любимия

Ето няколко лесни идеи, които ще ви помогнат да си изберете нещо по вашия вкус.12 мъжки ерогенни зони според зодията1. Ето това е киноГледайте филм, в...

5 секс пози за соло изпълнения

Нямате партньор, но имате нужда от секс? Или пък имате партньор, но обичате да си доставяте удоволствие само както вие си знаете? Тогава сте почитател...

15 факта за клитора, които ще те изненадат

1. Много малко жени могат да получат оргазъм само при вагинален секс. За да бъдем точни, около 50-75% от жените, за да свършат им трябва клиторна стим...

От кухнята на сексфилмите: Колко взима една порноактриса?

Прелюбопитно е какво се случва зад камерата на еротичната индустрия. Това, което вижда един любител на порнофилмите, обаче е само забавната и възб...

Защо не трябва да правите секс в гореща вана

Сексът в гореща вана или джакузи изглежда много примамлив, но може да ви изложи на доста рискове от гъбична инфекция, до забременяване. Калифорний...