Топ 10: Най-смешните, но верни разлики между мъжа и жената

Между мъжа и жената съществуват различия, които трудно може да бъдат забравени. Сякаш личностните характеристики на двата пола са създадени с идеята да бъдат коренно противоположни и да не търпят никакъв опит за намеса от външна страна.

Вижте кои са най-големите различия между мъжа и жената, що се отнася до съвместния живот и начина, по който виждат бъдещето. Те може и да са изненадващи, но определено важат за голяма част от двойките по света.

1. Относно успеха
- Жената смята, че нищо не може да я спре по пътя към върха, стига той да е придружен с неизменните високи токчета и завидна доза самочувствие.
- Мъжът вярва, че е успял, когато може спокойно да се похвали с красивата жена, която стои до него и подкрепя всяка крачка от професионалното му развитие.

2. Относно бъдещето

Pinterest

- Жената е по-големият оптимист. За нея бъдещето е несигурно, единствено когато се намира в период от живота си, когато няма мъж до себе си, безработна е и финансите й са ограничени. И само при положение, че всичко това се случва едновременно.
- Мъжът избягва да мисли за това какво следва оттук нататък. Предпочита да живее в настоящето и се замисля за бъдещето, едва когато чуе сватбения марш.

3. Галени имена
- Коте, мише, зайче - нищо не звучи прекалено детински и лигаво, стига да е изречено от устата на любимия мъж.
- Истинският мъж не понася жената до него да го нарича с гальовни имена. Обръщайки се към него с думата "бебе", тя по-скоро го кара да се чувства неловко.

4. Относно сметката на първа среща

Pinterest

- Жената винаги предлага да плати своята част, но се предполага, че джентълменът няма да й позволи да го направи. В противен случай втората среща ще бъде под въпрос.
- Мъжът плаща цялата сметка, единствено за да покаже, че е отговорен и може да се грижи не само за себе си, но и за друго човешко същество. Прави го предимно от гордост, а не защото има нещо против да плати само своята част от вечерята.

5. Относно брака

Pinterest

- Жената не прави компромиси и е готова да се омъжи само за любовта на живота си.
- Мъжът е способен да се примири и с четвъртата поред, стига да е добра домакиня, да има хубаво тяло и да знае как да удовлетворява всяка нягова прищявка.

6. Относно споровете

Pinterest

- Жената се възползва от всеобщото схващане, че винаги има последната дума в спора.
- Ако мъжът каже нещо след това, то не е нищо друго, освен начало на нов спор.

7. В банята
- Жената има нужда от: поне две свободни шкафчета, в които да съхранява козметичния си арсенал, и време от минимум 30-40 минути преди работа, в което банята да е само на нейно разположение.
- Мъжът има нужда от едно шкафче, половината от което с охота би споделил с половинката си, ако полагащото й се пространство в банята не й стигне. И най-много 10 минути за бърз душ преди работа.

8. В магазина

Pinterest

- Жената купува това, което не й трябва, защото е намалено с 20% или повече.
- Мъжът купува само онова, което му е необходимо, дори да знае, че на друго място може да го открие на много по-ниска цена.

9. Относно децата
- Жената е запозната с всяка тяхна стъпка: в колко часа започват и приключват училище, кога са на уроци по пиано, кога на тренировка и в колко часа трябва да са в леглото.
- Мъжът звъни през пет минути, за да пита жена си в колко часа трябва да вземе децата от училище и къде трябва да ги води след това.

10. Относно любовта
"В сърцето на един мъж има място само за една истинска любов, докато в сърцето на жената тяхната бройка е неуловима."

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Еманципираните принцеси на Ориента

Кралица Фатима Кулсум - диамантената владетелка на Близкия Изток Саудитска Арабия е една от мюсюлманските държави, в които ислямските традиции с...

Как да организираме гардероба си - да почистим ненужното и да направим място за новото

Понеделниците винаги идват прекалено бързо и ни сварват неподготвени. Може дори да се каже, че нивата на стрес са най-високи именни в началото на рабо...

12-те урока на Ошо за по-добър живот, които всеки трябва да прочете

Ошо е известен духовен учител, философ и създател на философски движения. Роден е в малко индийско селце през 1931 г. под името Раджниш Чанд...

Нещата, за които трябва да сте подготвени, ако имате близнаци

Да имаш две деца по едно и също време е чудо! Това е още по-голям комплимент от Господ! Но е и отговорност. Винаги съм си мечтаела да имам близнаци и ...

Да се справим с постоянното чувство на глад

Апетитът е нещо чудесно, но не и за отслабващите дами, които се стремят да свалят онези излишни 5 килограма преди лятото. Когато изпитваме постоянна ...

Притча за тайната на семейното щастие

Днешната притча идва, за да ни научи на нещо много ценно. В нея се говори за семейството и за онези малки неща, които всъщност се оказват най-важни, з...

Кои са зодиите, които се целуват най-страстно

Зодиакалният знак, под който сме родени, разкрива ключови факти за нас. Така например от зодията става ясно какъв е характерът на даден и човек и как ...

Истината: Повечето заболявания са заради потиснати емоции

Голяма част от хората се доверяват единствено на традиционната медицина и смятат, че за всяко заболяване има конкретно хапче и лекарствата са достатъч...

Любовният ви хороскоп за днес - 18 януари

И днес Луната е във Везни. Това ще допринесе за хармоничните отношения между двата пола, като подтикне към по-деликатно и внимателно общуване. И въпре...

Днес ще направите удивителни открития

Луната в знака на Везните носи добро и радостно настроение. Прави ви по-контактни, може да ви се прииска да се срещнете със стари познати, да прекарат...