Какъв човек сте според любимия ви ароматизатор

Уханието, което витае в дома ви, може да влияе както върху моментното ви настроение, така и върху емоционалното ви състояние. Доказано е, че определени миризми оказват по-положително влияние върху човешкия мозък, отколкото други.

Ароматизаторът, който използвате вкъщи, определя в много по-голяма степен какъв е характерът ви, отколкото вероятно предполагате. Може би обичате миризмата на току-що изцеден лимон или нежното благоухание да лавандула - предпочитанията ви в този аспект разкриват съществени черти от вашия нрав.

Няма значение дали одобрявате повече освежителите за въздух, които работят автоматично на определени интервали от време, или флаконите, с които сами ароматизирате пространството в стаята. Важното е какъв мирис се носи от тях.

Предлагаме ви да разберете кои миризми могат да ви помогнат в осъществяването на бъдещите планове, като ви "заредят" с по-голяма доза увереност, и кои от тях ви помагат да се отпуснете и да релаксирате по най-добрия начин след дълъг и натоварен ден.

1. Лимон

Pinterest

Хората, които харесват мириса на лимон, обичат домът им да е подреден и всяка вещ да бъде на определеното й място. Те предпочитат обзавеждането в бял цвят и като цяло в по-светли нюанси. Вярват, че в живота получаваш само онова, което заслужаваш, и за което си се трудил наистина усърдно.

Ако и вие сте от тези, които обожават аромата на лимон, прекарвате голяма част от времето си навън. Тичане, разходка, каране на колело - никаква дейност, която може да се осъществи на открито пространство, не ви е чужда. Проучване по темата установява, че миризмата на лимон подобрява бдителността и намалява стреса.

2. Портокал

Pinterest

Тази цитрусова миризма обикновено привлича остроумните и креативни личности. Те не са вманиачени по чистота вкъщи, но домът им винаги излъчва уют и гостоприемност. Често той е сборният пунк на голям брой съседи и приятели.

Уханието на портокал определено ще ви помогне в моментите, в които сте в лошо настроение или сте стресирани. То може да подобрява настроението и да успокоява.

3. Уханието на планина и природа

Pinterest

Ако сте от хората, които харесват свежите и чисти аромати, то най-вероятно се чувствате по някакъв начин във връзка с природата. Водите здравословен и екологичен начин на живот, избягвате употребата на найлонови торбички за пазаруване, а може би дори шофирате икономичен хибриден автомобил.

Сред нещата, които обичате да правите в свободното си време, са градинарството, карането на ски и походите в планината. В дома ви пък вероятно могат да бъдат открити мебели с кожена облицовка.

4. Океан или море

Pinterest

Това ухание е предпочитано от безгрижните хора, с които е лесно да се комуникира. Много често се случва така, че те обожават животните и третират домашния си любимец като пълноправен член на семейството. Много от любителите на морски аромати дори участват в различни кампании за защита на застрашени видове и се борят за правата на животните.

Личностите, които клонят към мириса на океански бриз в избора на ароматизатор за дома си, могат да бъдат забелязани на благотворителни събития, борейки се за различни каузи, които смятат за важни.

5. Лавандула

Pinterest

Типична за любителите на лавандула е стресовата професия, с която се занимават. Ароматът на това растение им помага да свалят напрежението в края на дългия работен ден. Те жонглират с повече от две неща наведнъж, като например работа, семейство, поддържане на домакинството. Затова те често релаксират с чаша вино и добра книга в ръка.

Обичат да ходят на йога и да практикуват всякакъв спорт, който им помага да се отърсят от натрупаното напрежение. Следите на лавандулата се крият още в древните времена, когато е била почитана заради успокояващите си свойства.

6. Цветя
Ако харесвате сладката миризма, която се носи от пъстрите цветни градини, вие сте романтични по душа. Падате си по класическите филми, любовните истории и най-вероятно вярвате безусловно в любовта от пръв поглед. Имате силна връзка със семейството си и сте готови винаги да подадете ръка на човек в нужда.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Бионсе ще ражда вкъщи

Бионсе планира да посрещне на белия свят своите близнаци не в болница, а в дома си в Лос Анджелис, пише Radar Online. Причината за това решение че...

Животът на една Риба

Не ви ли се струва, че нещо не е наред? Ами да...Дотук само позитиви. Не, няма да ги жаля. Сега ще ви разкрия малко и от подземния свят на Рибите. Оне...

Магическите илюзии на Роб Гонсалвес сливат два свята в една картина

“Кое е истинско? Как определяш кое е истинско?Ако истинското е това, което можеш да почувстваш, подушиш, опиташ или видиш, тогава „истинското” е...

От хляб не се пълнее, ако имаме правилните стомашни бактерии

От хляб не се пълнее, ако имаме правилните стомашни бактерии...

Иконите на 70-те и 80-те: в удивителните портрети на Норман Сийф

Почти изключено е да не сте виждали негови кадри.Не и ако сте се вълнували от музикантите, актьорите, визионерите на 70-те и 80-те години на миналия в...

Скарлет Йохансон: Не е нормално да си моногамен

Вижте какво още сподели актрисата за семейния живот пред "Плейбой"...

Какво казват за теб любимите ти обувки?

Сигурно сте чували, че един нов чифт обувки може да направи една жена истински щастлива.  Доказано е, че когато си купуваме нещо ново, което ни ...

Хомосексуална двойка отглежда 2 чифта близнаци (Снимки)

Казват, че няма по-голямо богатство на този свят от къща, пълна с деца. И това е най-голямата истина, която ще чуете някога. Ще ви я потвърди и тази щ...