Няма второ първо впечатление или Как да се запознаваме на коктейл и парти

Може ли да ви помогна с чинията / чашата?"

Този въпрос може да бъде зададен не само от сервитьор, но и от човек, който знае добрите начини за непринудено запознанство на коктейли и партита. Първата стъпка често предопределя развитието на бъдещите ни отношения с даден човек, затова е важно да не се сгафим още преди да сме започнали.

Как да се запознаваме успешно? Отговорите варират от дебелите сборници за Класически етикет за коктейли и партита до семплата препоръка: Просто се дръжте естествено!".

Преди столетия правилата за общуване на обществени мероприятия са били толкова строги, че за тяхното спазване се е налагала предварителна подготовка и изучаване. Във Викторианска Англия всяка млада дама или джентълмен са били въвеждани в обществото по строго определен сценарий по време на организираните за целта събития: вечеринки, матинета, балове, приеми и т.н. За правилното протичане на тези инициации" в обществото са се грижели специалисти, наречени в учебниците по етикет контактьори".

Те са имали задачата да представят един на друг подходящите двойки и да снижават неловкото първоначално напрежение, въвеждайки участниците в непринудени разговори.

За наше голямо облекчение, днес запознанствата на обществени места не са толкова усложнени. И въпреки това, ако си необвързан и търсиш запознанства, задачата остава все така трудно разрешима предвид обичайната деликатност на тази тема у нас. Необвързаните се вълнуват от два основни въпроса: как да изберат подходящото място, в което да търсят запознанства и кой е успешния подход, който ще доведе до запознанство с интересните хората, които са ги впечатлили на някакво събитие?

Ето няколко лесни практически препоръки за успешни запознанствата по време на Партита, Коктейли и други събития от този тип:

Движи се! Ако тихо се сгушиш в някой ъгъл с телефон в ръка, никой няма да те забележи. Затова всеми чаша питие в лявата ръка и се разходи сред хората спокойно и уверено. Първо се огледай за лица, които вече познаваш и които биха могли да те запознаят с други интересни персони наоколо.

Улови мига! Можеш сам/сама да се запознаеш с някого, стига да уловиш точния момент. Избягвай да правиш опити за сближаване с човек, който е въвлечен в интересен разговор. Изчакай докато човекът остане сам, но не го заговаряй точно когато устата му е пълна или ръцете му са заети. Ако набелязаният за запознансво субект е в група, нищо не пречи да се присъединиш към групата му и да се вслушаш в разговора, за да можеш евентуално да се включиш с мнение по разисквания въпрос и така неусетно да бъдеш приет в неговото обкръжение.

Избягвай забранени теми! Такива са сексуални шеги и намеци, негативни изказвания по адрес на партито, домакините или гостите.

Прекомерното любопитство относно събеседника също може да изиграе лоша шега. Потърси тема, която би могла да е интересна и за двама ви - например общи интереси, общи познати, хобита.

Бъди като пеперуда! Целта на подобни събирания е да се запознаваш с повече хора. Не бива да обсебваш един или двама събеседника за цялата вечер. Пожелай им приятно изкарване и ги остави да се запознаят и с други гости наоколо.

Остави спомен! Един от добрите начини да си спомнят за теб и на другия ден, е да оставиш визитка още при запознаването или в края на разговора.

Дори и с помощта на подобни препоръки, запознанството между хората и в днешно време остава сложна и деликатна материя.

Отскоро пред необвързаните в България се отварят нови възможности и примамливо решение на задачата къде и как да се запознават с други необвързани. След почти 2-годишен успешен опит в организирането на големи партита за необвързани, които традиционно събират по 250-300 човека, Club R отново се изявява като новатор в организирането на подобни събития. На 26-ти февруари ще се състои първият в България Коктейл за необвързани. В изискана клубна обстановка домакините умело ще модерират запознанства между 50 елегантни дами и 50 привлекателни господа. Интересът към това събитие е голям и се очаква то да даде начало на поредица събития за необвързани - тип Коктейли за запознанства, които да станат неделима част от обществения живот.

Повече подробности на сайта http://www.clubr.bg/

Още от Интересно

Сухият шампоан: спасението на всяка жена

Имало едно време една жена. Тя се грижела изключително много за косата си - да е красива, блестяща и чиста, но въпреки това срещала затруднения с подд...

Какво да готвим до края на февруари: 11 изпитани рецепти

До края на февруари остава още седмица и в този преход между студеното време и настъпващата пролет вероятно имаме колебания какво да готвим... Е, ние...

Кой пази едни от най-скъпите съкровища на планетата

Будни, обхванати от така специалното Мадридско настроение, и водени от безкрайното си любопитство, тръгваме към Националния художествен музей Рейна Со...

Защо не се родих глупачка?

Гледам ги, те са навсякъде около мен. Едни празни, бездушни жени… Като бутилки по рафтовете на магазин - еднакви, пластмасови, пълни с нещо вр...

Как изглеждат любимите ни храни, преди да стигнат до магазина (22 любопитни снимки)

Знаете как изглеждат ябълки на дърво, нали? Тези, които са имали щастието като деца да прекарват летата си на село, могат да ви разкажат и как изглежд...

Бионсе ще ражда вкъщи

Бионсе планира да посрещне на белия свят своите близнаци не в болница, а в дома си в Лос Анджелис, пише Radar Online. Причината за това решение че...

Приказните илюстрации на швед, “нещо като артист, нещо като изследовател на мистерии”

“Нещо като артист, фотограф, 2D/3D аниматор, илюстратор, смесващ дигитални медии;нещо като учен, изследовател на мистерии, жител на Гьотенбург, ...

15 комикса доказват, че животните имат по-добро чувство за хумор от нас

Не сме се и съмнявали, че животните са способни на “човешки” чувства, по-силни и от нашите.Но ето какво още е открил един талантлив илюстр...