10 безплатни сайта за онлайн обучение

Без значение колко стари или млади сте, винаги е добре да отделяте време, за да научите нещо ново или да доразвиете познанията си в определена сфера. С толкова много сайтове за безплатно образование и информация, възможностите са безкрайни. Ето някои американски сайтове, където безплатно ще получите много лекции и информация. Има две условия: да знаете английски език и да нямате наложителна работа, защото тези сайтове са толкова увлекателни, че ще погълнат цялото ви свободно време.

1. KHAN ACADEMY

Какво представлява: Образователен уеб сайт с нестопанска цел, осигуряващ образование от световна величина за всеки и навсякъде.
Как: Khan Academy разполага с обширна библиотека от лесни за намиране над 5000 микро лекции, представени чрез YouTube видео уроци с образователно съдържание.
След като се регистрирате, Khan Academy ще пази хронология на всичко, което сте търсили или учили в сайта, така че лесно ще можете да се връщате към стари уроци и да преговаряте наученото.

2. P2PU

Какво представлява: Партньорска отворена учебна общност, която позволява на хората да се ровя в различни теми чрез онлайн курсове и кръжоци.
Как: Всеки е добре дошъл да създаде курс или проучвателна група и да споделя знанията си с други потребители.
За допълнителна мотивация, има възможности, които позволяват на учениците да подобрят проектите си.

3. BIG THINK

Какво представлява: Развиваща се пътна карта на най-добрите идеи на планетата.
Как: Стотици статии и видео материали за начини за справяне с възникващите "големи проблеми", предложени от потребители на този форум, пълен със знания. Съответните идеи обхващат теми, простиращи се от Земята и "отвъд".
Все по-разрастващата се мрежа от добри идеи, смели активисти и хора с богат опит от цял ​​свят е причината за направата на този сайт-платформа за реални знания, които могат да бъдат приложени към предизвикателствата на ежедневието.

4. THE UNIVERSITY OF THE PEOPLE

Какво представлява: Сайт с нестопанска цел, предназначен за свободно обучение, разработен от онлайн академична институция, която вярва, че достъпа до висше образование е ключов елемент за насърчаване на световния мир.
Как: UoPeople е успял да постигне успех в намаляването почти на цялата парична стойност на висшето образование чрез обединяване на най-добрите академични лидери и международни фондации.
Около 200 студенти от Хаити са били приети да учат в университета, като част от програма за насърчаване на образованието в недостатъчно развити региони на света.

5. Curriki

Какво представлява: Глобална общност за потребителите, където те могат да създават, споделят и намерят свободни ресурси за обучение.
Как: Curriki съдържа хиляди безплатни уроци и учебни планове, изградени от възпитатели, които да споделят за цялата Curriki общност, използвайки съвместни групови мрежи.

6. ACADEMIC EARTH

Какво представлява: Цялостна колекция от безплатни онлайн курсове за студенти от най-добрите университети в света.
Как: Чрез връзки към над 750 онлайн курсове и 8500 индивидуални онлайн лекции, Academic Earth дава на хората възможност да се запознаят с цял набор от теми, като им дава на разположение цялото време, което им е необходимо.

7. WOLFRAM DEMONSTRATIONS PROJECT

Какво представлява: Сайт, пълен с интерактивни илюстрации, които придават съвсем ново измерение на ученето онлайн.
Как: Dynamic технологията за изчисление се използва за създаване на илюстрации, които носят концепции за живота по един завладяващ начин.
Можете да създадете своя собствена интерактивна демонстрация и да я споделите с онлайн общността.

8. Saylor

Какво представлява: Колекция от над 300 безплатни онлайн курса, предназначени за самостоятелно обучение.
Как: Чрез фокусиране върху теми, концентрирани около най-често записваните специалности в САЩ, уменията и знанията, научавани тук са изключително приложими.
Онлайн форумите предоставят чудесна възможност за потребителите да се срещнат и да споделят информация с колегите си студенти, преподаватели и служители.

9. UNIVERSITY OF REDDIT

Какво представлява: Това е по-големият и по-образован брат на всяка социална мрежа, която сте използвали за търсене на информация.
Как: UNIVERSITY OF REDDIT позволява на хората да споделят своя експертен опит и образователни материали чрез лекции и видео клипове за онлайн общността.
Покажете любовта си - помислете за нещо, в което сте експерт и създайте свой ​​собствен клас, където ще помагате на другите потребители.

10. ALISON

Какво представлява: Глобална онлайн общност за обучение, създадена да помага на другите да развиват основни умения на работното място.
Как: Хората могат да получат квалификациите, от които се нуждаят, при записване в един от 600-те високо качествени, сертифицирани, мултимедийни курсове - лесно, достъпно и безплатно.
ALISON е високоуспеваема и е призната в световен мащаб от UNESCO и други важни международни институции.

Още от Интересно

Това са най-романтичните зодии, които живеят, за да обичат

Няколко знака в хороскопа живеят, за да обичат и дори отвън да изглеждат твърди и сериозни, сърцата им са меки като памук. Тези зодии обичат романтичн...

Няколко начина да се справим с настинката

Грипният сезон дойде; пиша това заобиколен от кърпички, увит в одеяло, а до мен са лимонът и медът. Изкушаващо е да се натъпчем с хапчета, за да под...

Дървени скулптури, “пълни” с живот

Изкуството рядко борави с жива материя и все пак притежава толкова живителни сили, не мислите ли?Някои фотографи създават усещане за движение чрез кра...

Какви подаръци е получила кралица Елизабет Втора за 90-тия си юбилей?

Бъкингамският дворец разкри някои от подаръците, които британската кралица Елизабет Втора е получила за юбилейния си 90-и рожден д...

Кои български звезди чакат наследници тази година?

Те са известни, бременни и/или очакват своите бебета съвсем скоро. Бейби бумът от 2016-а продължава и през тази година за известните българи. След...

Най-хубавото на Женския марш не са мъжете

Но това не беше най-големият проблем. Дълго време феминизмът се приемаше като странично занимание за заможни бели дами. Дълго време цветнокожите же...

Покъртителната история на едно момиче, отвлечено веднага след раждането си

Отвличането Инцидентът се случил през лятото на 1998 г. в Университетския медицински център в град Джаксънвил. Само 8 часа след раждането си Камая ...

"Oбичали са ме различно, oтчаяно, несподелено, до лудост (моята)..."

Каква любов искаме и търсим всички? Има ли отговор на този въпрос? Всеки си представя любовта по различен начин и търси нещо различно. Но в края на к...

Почина Рене от сериала "Ало, Ало"

Британският актьор Гордън Кей, известен с ролята си на Рене Артоа в комедийния сериал "Ало Ало", почина на 75-годишна възраст. Информацията...

Благодаря ти, мамо!

За това, че попиваш сълзите ми когато съм тъжна.За това, че ми вдъхваш самоувереност.За това, че когато бях малка ми разказваше приказки.За това, че в...