10 безплатни сайта за онлайн обучение

Без значение колко стари или млади сте, винаги е добре да отделяте време, за да научите нещо ново или да доразвиете познанията си в определена сфера. С толкова много сайтове за безплатно образование и информация, възможностите са безкрайни. Ето някои американски сайтове, където безплатно ще получите много лекции и информация. Има две условия: да знаете английски език и да нямате наложителна работа, защото тези сайтове са толкова увлекателни, че ще погълнат цялото ви свободно време.

1. KHAN ACADEMY

Какво представлява: Образователен уеб сайт с нестопанска цел, осигуряващ образование от световна величина за всеки и навсякъде.
Как: Khan Academy разполага с обширна библиотека от лесни за намиране над 5000 микро лекции, представени чрез YouTube видео уроци с образователно съдържание.
След като се регистрирате, Khan Academy ще пази хронология на всичко, което сте търсили или учили в сайта, така че лесно ще можете да се връщате към стари уроци и да преговаряте наученото.

2. P2PU

Какво представлява: Партньорска отворена учебна общност, която позволява на хората да се ровя в различни теми чрез онлайн курсове и кръжоци.
Как: Всеки е добре дошъл да създаде курс или проучвателна група и да споделя знанията си с други потребители.
За допълнителна мотивация, има възможности, които позволяват на учениците да подобрят проектите си.

3. BIG THINK

Какво представлява: Развиваща се пътна карта на най-добрите идеи на планетата.
Как: Стотици статии и видео материали за начини за справяне с възникващите "големи проблеми", предложени от потребители на този форум, пълен със знания. Съответните идеи обхващат теми, простиращи се от Земята и "отвъд".
Все по-разрастващата се мрежа от добри идеи, смели активисти и хора с богат опит от цял ​​свят е причината за направата на този сайт-платформа за реални знания, които могат да бъдат приложени към предизвикателствата на ежедневието.

4. THE UNIVERSITY OF THE PEOPLE

Какво представлява: Сайт с нестопанска цел, предназначен за свободно обучение, разработен от онлайн академична институция, която вярва, че достъпа до висше образование е ключов елемент за насърчаване на световния мир.
Как: UoPeople е успял да постигне успех в намаляването почти на цялата парична стойност на висшето образование чрез обединяване на най-добрите академични лидери и международни фондации.
Около 200 студенти от Хаити са били приети да учат в университета, като част от програма за насърчаване на образованието в недостатъчно развити региони на света.

5. ...

Още от Интересно

Домешен офис? Няколко дизайнерски идеи...

Цел №1 - оптимизиране на пространството Преди т.нар. "кабинет" - пространството, посветено да работата, заемаше огромно място в дома. В ми...

Няколко важни неща, които не се учат в училище, а трябва

Докато са млади, хората научават много за света около себе си благодарение на образованието си. От четене и писане, през математика и физика до истори...

"Дилър на любов" - новото парче на JJ

Поздравяваме ви с горещото ново парче на JJ -“Дилър на любов”. Микс от латино, поп и R&B, най-предпочитаното звучене за 2016 година. Муз...

20 неща, които показват, че наистина те обича

1. Планира почивките си с т&#...

"Човекът, който искаше" - премиера в МГТ "Зад канала"

Режисьорът Маргарита Младенова събира четири произведения на Чехов за новия си спектакъл в МГТ "Зад канала". "Верочка", "Дамата с кученцето", "Учителк...

Колко ще похарчат студентите за 8 декември

Разходи за студентската вечер, ако празнувате в родния си град Разходите, които един студент ще направи по време на празничната вечер, като цяло са...