10 безплатни сайта за онлайн обучение

Без значение колко стари или млади сте, винаги е добре да отделяте време, за да научите нещо ново или да доразвиете познанията си в определена сфера. С толкова много сайтове за безплатно образование и информация, възможностите са безкрайни. Ето някои американски сайтове, където безплатно ще получите много лекции и информация. Има две условия: да знаете английски език и да нямате наложителна работа, защото тези сайтове са толкова увлекателни, че ще погълнат цялото ви свободно време.

1. KHAN ACADEMY

Какво представлява: Образователен уеб сайт с нестопанска цел, осигуряващ образование от световна величина за всеки и навсякъде.
Как: Khan Academy разполага с обширна библиотека от лесни за намиране над 5000 микро лекции, представени чрез YouTube видео уроци с образователно съдържание.
След като се регистрирате, Khan Academy ще пази хронология на всичко, което сте търсили или учили в сайта, така че лесно ще можете да се връщате към стари уроци и да преговаряте наученото.

2. P2PU

Какво представлява: Партньорска отворена учебна общност, която позволява на хората да се ровя в различни теми чрез онлайн курсове и кръжоци.
Как: Всеки е добре дошъл да създаде курс или проучвателна група и да споделя знанията си с други потребители.
За допълнителна мотивация, има възможности, които позволяват на учениците да подобрят проектите си.

3. BIG THINK

Какво представлява: Развиваща се пътна карта на най-добрите идеи на планетата.
Как: Стотици статии и видео материали за начини за справяне с възникващите "големи проблеми", предложени от потребители на този форум, пълен със знания. Съответните идеи обхващат теми, простиращи се от Земята и "отвъд".
Все по-разрастващата се мрежа от добри идеи, смели активисти и хора с богат опит от цял ​​свят е причината за направата на този сайт-платформа за реални знания, които могат да бъдат приложени към предизвикателствата на ежедневието.

4. THE UNIVERSITY OF THE PEOPLE

Какво представлява: Сайт с нестопанска цел, предназначен за свободно обучение, разработен от онлайн академична институция, която вярва, че достъпа до висше образование е ключов елемент за насърчаване на световния мир.
Как: UoPeople е успял да постигне успех в намаляването почти на цялата парична стойност на висшето образование чрез обединяване на най-добрите академични лидери и международни фондации.
Около 200 студенти от Хаити са били приети да учат в университета, като част от програма за насърчаване на образованието в недостатъчно развити региони на света.

5. Curriki

Какво представлява: Глобална общност за потребителите, където те могат да създават, споделят и намерят свободни ресурси за обучение.
Как: Curriki съдържа хиляди безплатни уроци и учебни планове, изградени от възпитатели, които да споделят за цялата Curriki общност, използвайки съвместни групови мрежи.

6. ACADEMIC EARTH

Какво представлява: Цялостна колекция от безплатни онлайн курсове за студенти от най-добрите университети в света.
Как: Чрез връзки към над 750 онлайн курсове и 8500 индивидуални онлайн лекции, Academic Earth дава на хората възможност да се запознаят с цял набор от теми, като им дава на разположение цялото време, което им е необходимо.

7. WOLFRAM DEMONSTRATIONS PROJECT

Какво представлява: Сайт, пълен с интерактивни илюстрации, които придават съвсем ново измерение на ученето онлайн.
Как: Dynamic технологията за изчисление се използва за създаване на илюстрации, които носят концепции за живота по един завладяващ начин.
Можете да създадете своя собствена интерактивна демонстрация и да я споделите с онлайн общността.

8. Saylor

Какво представлява: Колекция от над 300 безплатни онлайн курса, предназначени за самостоятелно обучение.
Как: Чрез фокусиране върху теми, концентрирани около най-често записваните специалности в САЩ, уменията и знанията, научавани тук са изключително приложими.
Онлайн форумите предоставят чудесна възможност за потребителите да се срещнат и да споделят информация с колегите си студенти, преподаватели и служители.

9. UNIVERSITY OF REDDIT

Какво представлява: Това е по-големият и по-образован брат на всяка социална мрежа, която сте използвали за търсене на информация.
Как: UNIVERSITY OF REDDIT позволява на хората да споделят своя експертен опит и образователни материали чрез лекции и видео клипове за онлайн общността.
Покажете любовта си - помислете за нещо, в което сте експерт и създайте свой ​​собствен клас, където ще помагате на другите потребители.

10. ALISON

Какво представлява: Глобална онлайн общност за обучение, създадена да помага на другите да развиват основни умения на работното място.
Как: Хората могат да получат квалификациите, от които се нуждаят, при записване в един от 600-те високо качествени, сертифицирани, мултимедийни курсове - лесно, достъпно и безплатно.
ALISON е високоуспеваема и е призната в световен мащаб от UNESCO и други важни международни институции.

Още от Интересно

Дневен хороскоп за събота, 18 февруари

Добро утро!  Най-после сякаш пролетта е тук. Вижте какво ви очаква в съботния ден ТУК.  –––>>> Към хороскопа н...

Кариерата и имиджът на Анджелина Джоли пред тотален крах?

Оказва се, че известната холивудска звезда иска да си върне мястото в сърцата на публиката. Преди раздялата й с Брад Пит, Анджелина Джоли бе със ста...

Защо умните жени са винаги самотни?

По-интелигентните хора срещат и повече трудности, в общуването, в любовта, във всичко...

Тенденции в грима, които трябва да забранят със закон

Гримът се използва от хилядолетия за подчертаване на красотата, отбелязване на традиции от различни народи, а днес вече е приеман и под формата на изк...

Изповедта на една 50-годишна жена: "Стара съм за тези неща!"

Когато е изминал половин век, откакто си на тази земя, е неизбежно да си научил някои уроци, да си осъзнал какво искаш и кой си и да знаеш как да отст...

3 правила за щастливи майки

Да бъдеш майка е истинско предизвикателство, затова има няколко правила, които трябва да спазвате, ако искате да сте щастливи. Правете нещо за себе...

Малката внучка на Катето Евро се учи да готви

Внучката на Катерина Евро ще навърши на 19 март 2 години.  В мрежата актрисата сподели видео, в което малката принцеса помага на баба си в приго...

Тълковен речник на поведението на кучето

Кучетата са най-верните и страхотни домашни любимци. Веднъж спечелим ли сърцата им, те вечно ще ни обичат и ще ни бъдат признателни, че се грижим за т...

За дъщеря си: Татко се вдъхнови от „Красавицата и звярът“

Фотограф от американския щат Юта създал проект, в стила на мюзикъла „Красавицата и звярът“ на Дисни за своята тригодишна дъщеря, пише ...

Изберете интериор, който да ви прави щастливи

Домът е нашата крепост и трябва да се отнасяме с внимание към всяко кътче в него, за да ни зарежда със здраве и позитивна енергия...