30 цитата от създателите на Гугъл

Днес "Гугъл" е най-големият технологичен бранд в света с близо 45 000 служители, пише NewTrand.bg.

Ето какво казват Лари Пейдж и Сергей Брин за създаването на "Гугъл":

1. Лари Пейдж: Ние имаме мантра: не бъди лош, което означава да правим най-доброто, което знаем за нашите потребители, за нашите клиенти, за всички.

2. Сергей Брин: Определено, всеки иска да бъде успешен, но това, което искам аз е да гледат мен във времето когато бях в началото – ентусиазиран да бъда иновативен, много вярващ и етичен.

3.Лари Пейдж: Основно, нашата цел е да организираме цялата информация на света и да я направим универсално достъпна и полезна за всички.

4. Сергей Брин: "Гугъл" всъщност разчита на нашите потребители да ни помагат с маркетинга. Голяма част от клиентите ни сами казват на приятелите си за нашата търсачка.

5. Лари Пейдж: Връхната точка при търсачката е тя да разбира всичко в света и винаги да ти дава правилния отговор. И ние сме далеч, далеч все още от това.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън

6. Сергей Брин: Ние искаме "Гугъл" да бъде третата половина от твоя мозък.

7. Лари Пейдж: Ние не разполагаме с толкова мениджъри, с колкото трябва, но все пак е по-добре с твърде малко, отколкото с твърде много.

8. Сергей Брин: Нещото, което искаме е страхотни хора да работят за нас.

9. Лари Пейдж: Ако имаш продукт, който наистина става широко популярен, то той най-вероятно е добра идея.

10. Сергей Брин: Някои казват, че "Гугъл" е Господ. Други казват, че "Гугъл" е Дявола. Но ако те си мислят, че "Гугъл" е прекалено мощен, запомнете, че при търсачките, както и при другите компании, всичко се свежда до едно единствено кликване върху друга търсачка.

Виж още: Съвети за забогатяване от Доналд Тръмп

11. Лари Пейдж: Ако можеш да движиш компанията си малко повече основана на сътрудничество, то ще постигнеш по-добри резултати, защото тогава ще имаш повече време и енергия за проверяване и балансиране на случващото се.

12.Сергей Брин: Ясно е, че има много неща за подобрение, няма таван, който да стигнем.

13. Лари Пейдж: Мечтата, родена на 25-годишна възраст все още не е постигната. Докато софтуерът не стане универсален инструмент за сътрудничество, продуктивност и ефективност, работата не е свършена. И няма нищо по-забавно от това да вършиш точно тази работа.

14.Сергей Брин: Ще напрегнем усилията си да изградим нашата инфраструктура навън и да развием продукти, които да приспособим и за индивидуалните пазари.

15. Сергей Брин: Ние работим с различен тип информация. И винаги има някой, който не е доволен каквото и да правим. Но ние трябва да взимаме някакви решения, в противен случай ще се сблъскваме с никога не свършващи дебати.

Виж още: 11 житейски урока от Бил Гейтс

16. Лари Пейдж: Ние сме заинтересовани от интернет достъпа като цяло. С по-добра връзка към интернет, повече хора ще търсят в търсачките.

17. Сергей Брин: Преди "Гугъл" хората не се вълнуваха от реда в резултатите. Може да получиш хиляди резултати при дадена ключова дума. Ние видяхме, че всъщност хиляди резултати не са толкова необходими така както 10 добри такива. Затова и ние разработихме система, която открива най-добрите и най-полезните уебсайтове.

18. Лари Пейдж: Нашият таргет е иновацията. Ние вярваме, че мобилните приложения са необходимост.

19. Сергей Брин: С времето ние разгърнахме първоначалната натурална версия на "Гугъл" от далечната 1998 г., когато имахме 25 или 30 млн. страници за индексиране. Днес имаме милиарди. Такъв обем изисква различен подход при търсещите технологии.

20. Лари Пейдж: Много от компаниите са под стрес да държат приходите си в линията на прогнозите на анализаторите. Затова и често приемат малки и предвидими печалби, отколкото големи и по-малко предвидими такива. Сергей и аз смятаме това за вредно и ние възнамеряваме да се насочим в обратната посока.

Виж още: Стратегия за успех от създателя на "Форд Мустанг"

21. Сергей Брин: "Гугъл" е за да дава правилната информация на хората, бързо, просто, лесно и безплатно. Ние обслужваме целия свят – всички държави и на поне 100 различни езика. Това е мощна услуга, за която повечето хора може би и не са мечтали през последните 20 години.

22. Лари Пейдж: Ние се борим упорито да открием онези нужди на потребителите, които не са срещани до сега.

23. Сергей Брин: В "Гугъл" резултатите при търсене не могат да бъдат купени или платени.

24. Лари Пейдж: Най-добрата търсачка трябва да разбира точно какво мислиш и да ти дава резултата, който на теб ти трябва.

25. Сергей Брин: Хората могат да вземат по-добри решения с по-добра информация. "Гугъл" е полезен инструмент в живота на хората. Има и някои екстремни случаи, за които сме осведомени, че "Гугъл" е спасявал и човешки животи.

Виж още: Навиците на богатите

26. Лари Пейдж: Ние също взаимстваме елементи от други компании, но много от нещата сме си ги направили сами.

27.Сергей Брин: За мен "Гугъл" е запазване на историята, която я правим достъпна за всеки.

28. Лари Пейдж: Ако променяш света, ти работиш над важни неща.Тогава си и развълнуван да ставаш сутрин рано.

29. Сергей Брин: Решаването на големи проблеми е по-лесно от решаването на малките!

30. Лари Пейдж: Ако парите ни мотивираха, отдавна щяхме да сме продали компанията и сега да сме на плажа!

Виж още: Осем златни правил за лидери от Джак Уелч

Още от Интересно

Щерката на Сталоун се разголи, таткото – горд!

Силвестър Сталоун може да е една от най-култовите екшън звезди на Холивуд и да има супер сурово излъчване, но у дома той е мъж с меко сърце. Слай ...

Как да изберем подходящ партньор според зодията ни?

Днес темата ни е свързана с партньорските отношения - нещо, което малко или много касае всеки от нас. Всъщност, най-подходящите от астрологична гледн...

Вижте новия трейлър на "Красавицата и звяра"

Този март на голям екран ще видим едно от най-изящните и прелестни заглавия на Дисни – "Красавицата и звяра". Класическата приказка този път ще ...

Дневен хороскоп за неделя, 15 януари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Днес интуицията ви работи по-добре от обикновено. Доверете ѝ с...

Спечелете два билета за „Човекоядката“

Кога е най-подходящото време за театър? Отговорът е – винаги! Затова ние от Jenite.bg и Малък градски театър "Зад канала" Ви предизвик...

Как да събудим в него желанието за секс?

Говорим за Него, но не толкова за вашия любим, колкото за неговия атрибут. Искате да знаете как да го накараме да Ви пожелае? Ние ще Ви разкрием пикан...

Ексклузивно! Показанията на Ким Кардашиян, мигове след обира

"Аз бях чисто гола, по хавлия, а те ме завързаха с кабели и скоч и ме бутнаха във ваната"...

Мамо, запиши ме на детска градина - 'Мисията невъзможна' в БГ вариант

Да запишеш детето си на детска градина днес е истинско предизвикателство за много родители в София и в други големи градове в страната. Eдва ли има...

Седмичен хороскоп за периода 16 януари- 20 януари 2017г.

Можете да следите седмичния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Това ще бъде доста спокойна седмица за вас в сравнение с пос...

Какво предвещават Звездите за любовния ви живот на 16 януари

И днес се наблюдава Луна в Дева. През този ден обаче ще почувстваме другото въздействие на тази позиция. Ще сме рационални, трудолюбиви, практични. Же...