Неговите тайни секс въпроси

 

 

Средностатистическият мъж може наистина да бъде стресиран от някои въпроси, свързани със собственото му тяло, от странни симптоми и други сексуални проблеми.Ето седем от главоблъсканиците, които понякога не го оставят да заспи спокойно.

Всяка година много жени, макар и често с подчертано нежелание, си записват час за гинеколог, за да обсъдят нещата, свързани с половото им здраве – например парене при пишкане, болезнена менструация или въпроси за смяната на контрацептива.
На мъжете им е доста по-трудно – те дори обикновено не знаят към какъв специалист трябва да се обърнат по даден въпрос. Затова им е по-лесно просто да не обръщат внимание на някои издайнически симптоми и да си живеят с дълбокото убеждение, че всичко им е наред. Ако нещо ги боли, сигурни са, че ще им мине, стига да изчакат достатъчно дълго време... само че червейчето на съмнението не престава да ги човърка. И тъй като неговите проблеми в много случаи се превръщат и в твои, прочети по-долу какво му минава през главата.
 

“Колко мастурбации е вече прекалено много?”
Като знаем как мъжете непрекъснато се шегуват на тази тема, изненадващо е да разберем, че те наистина понякога се питат: „А дали няма да ослепея, ако продължавам в този дух и с тази честота?“.

Един мъж на възраст около 20-те или началото на 30-те често мастурбира няколко пъти дневно, всеки ден... и това е напълно нормално. През този период от живота си представителите на другия пол преживяват пик на производството на тестостерон и това избива в свръхколичество сексуална енергия. Дори ако се радва на редовен и напоителен секс, той може все още да има нужда от малко ръчна помощ, за да избие напрежението. Това не означава, че ти не го задоволяваш - просто той лесно се възбужда.

Кога мастурбацията вече е притеснителен факт? Когато мъжът вместо да посяга на нещо от плът и кръв, предпочита да се забавлява сам или да остане в интимна близост с току-що сваленото порно от нета.

“Добре де, колко е нормално да е голям?”
„Нормално“-то почва от 8-13 см дължина в отпуснато състояние и стига до 13-17 см в ерекция. Огромната част от мъжете влизат в тази категория, макар мнозина да са дълбоко убедени, че им е твърде малък.

Те са безкрайно чувствителни по темата и винаги гледат да насочат разговора към размера по заобиколен път, надявайки се да им кажеш, че всичко им е наред. Забавно, нали?

Но защо са толкова обсебени от дължината на този прочут мускул? Някои искрено се притесняват дали жените, които според тях искат масивни бижута, няма да си помислят, че по-малкият размер ще им попречи да свършат работата си задоволително.

Друга причина за тази цифромания: мъжете още са в каменната ера и дълбоко в себе си смятат, че големият пенис ги прави по-силни в очите на другите мъже. Това е примитивно, да не говорим, че има-няма няколко хилядолетия, откакто хората ходят с дрехи (тогава колко ли милиона години ще минат, преди да се научат да затварят капака на тоалетната чиния?). Навярно точно защото вече не може да си ги сравняват, мъжките индивиди се чудят къде са в класацията и темата е болезнена за тях.

 

“Долу ме сърби и пари. Да не съм прихванал нещо?”
Когато мъж сподели за такива симптоми, значи нещо действително се случва в неговата градинка. Първото изследване, което му предстои, е за хламидии.

Лечението на инфекцията е лесно, но отлагането му може да доведе до безплодие. Възможно е тестване за херпес и гъбично заболяване, които имат същите симптоми.

“Може ли да ползвам един презерватив два пъти?”
Мъжете понякога са царе на странните въпроси. Отговорът е твърдо „не”.

При повторен секс спермата, останала от първия път, може да изтече и да влезе във вагината, което прави рисковете от нежелана бременност и сексуално предавани инфекции много големи.
Правилото:

презервативът се слага, когато ерекцията стане достатъчна и се сваля едва след еякулацията. Ако младежът до (под, над) теб се пробва за световен рекорд, се препоръчва да се сложи нов презерватив след 45 минути тласъци, дори да не е свършил, заради по-големия риск от толкова триене в сюблимния момент кондомът да се скъса.

“Имам генитални херпеси. Как да предпазя момичето си?”
Единствено въздържането от секс гарантира на партньорката ти, че няма да я заразиш с този вирус, който се предава чрез допир на кожа до кожа.

Дори и да нямаш видим, активен херпес, болка или сърбене, вирусоносните частици си живеят в кожата ти и когато инфектираният пенис докосне V зоната, може да бъдат предадени. Въпреки че не изключват напълно заразяването, латексовите презервативи поне намаляват риска от него. Мъжът трябва да бъде особено внимателен при ранните симптоми на „избиване“ на херпеса, защото през първите дни преди той реално да се появи, е най-заразен. Типичен знак за появата му е чувството на изтръпналост или сърбене и ако той усети това, е добре да се избягва сексът, докато херпесът окончателно се изчисти. Добре е през това време да се вземат редовно лекарства, които намаляват появата на херпеси, а оттам и риска от предаването на тази повече от неприятна инфекция.

“Защо ерекцията ми пада по време на секс?”
Стресът е най-вероятният обвиняем в точно този случай – възможно е един мъж да е фокусиран в доброто си представяне на всяка цена например и това да го накара да омекне, въпреки че не си е и помислял за подобен провал. А може би причината е в алкохола или наркотиците? Ако той е пиян или надрусан, доста по-трудно ще задържи ерекцията си.
Когато причината е стрес, рискувате споменът за инцидента да го връхлети следващия път, докато сте в разгара, и конфузната ситуация да се повтори. Това може да го обезсърчи.

Как да му помогнеш? Като запазиш спокойствие и обърнеш нещата от „леле, пак се случи“ в приличен секс - забрави за пениса точно в този момент и се фокусирай отново върху всякакви видове целувки и прочие прелюдии, които да върнат лентата до момента на прекъсването й. Ако проблемът остане, най-добре предположи с мила усмивка, че сигурно е много уморен, но му е неудобно да ти го каже и затова се получава така. Ти, разбира се, си готова да продължите друга вечер...

„Когато мастурбирам или правя секс, свършвам твърде бързо. Какъв е проблемът?”
Клиничното наименование на това състояние е преждевременна еякулация и се среща често сред младите любовници, защото те много по-лесно се възбуждат.

Начинът да се забави темпото, е, като мъжът започне да визуализира в съзнанието си определено несексуални неща (кофа за боклук, миришеща лошо; тризнаци с три пълни памперса и т. н.), когато му дойде да се пусне по вълната. Жената също може да помогне – когато видиш, че скоро ще свърши, нежно стисни ръба на пениса му с палец и показалец за три-четири секунди и така импулсът да еякулира ще отслабне.

Още от Здраве, диети и спорт

Ето какво се случва с нас, когато преядем

Празненствата, а много често и уикендите, обикновено са съпътствани с консумация на големи количества храна и напитки – повече, отколкото организм...

Защо някои жени забременяват много по-трудно от други?

Да имаш дете е най-големия дар. При някои става толкова бързо - само докато го решат. Някои пък изобщо не искат, но се получава. Но има и такива, коит...

Маски срещу стрии с алое вера

Стриите са един от най-неприятните женски проблеми. Те загрозяват кожата по много понижаващ самочувствието начин. Би било най-добре да не допускаме ст...

Защо трябва да се целуваме по-често?

При всяка целувка има обмен на слюнка и микроби между партньорите. По-голямата част от бактериите в слюнката се срещат сред всички ни, но около 20...

Какво да пием срещу високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане е характерно за все повече хора. Подобно на всяка друга човешка болежка и то може да бъде поправено с натурални средства. За ...

4-седмична тренировка с дъмбели в домашни условия

Хубаво е, когато в женския свят има и мъже. Страхил Иванов е един от най-успешните фитнес треньори в България, помогнал на стотици хора да променят жи...

Руска рецепта премахва космите завинаги

Старите рецепти, завещани ни от нашите баби, правят чудеса. Една от най-старите руски народни рецепти помага за нула време да забравите за нежеланите ...

10 алкални храни, подобряващи здравето (галерия)

  Галерия Топ 10 алкални храни за здраве 10 снимки Алкално-киселинният баланс в тялото е от голямо значение за здравето...

Червеният винен оцет – страхотно полезен!

Говорили сме много за ползите за здравето от ябълковия оцет. Време е да поговорим за червения винен оцет. Той не е предвиден само за салатен дресинг, ...

Суха коса – ето как да поправите проблема!

Много жени се сблъскват с проблема суха коса. Тя е склонна към накъсване, заплитане и цъфтежи. За да справите с проблема е нужно да положите системни ...