18 идеи за щуро и безгрижно лято

Лятото е любимият ни сезон, който предразполага към щури приключения и романтична почивка. Цялата година се ниже бавно в очакване на този прекрасен период, а той, от своя страна, приключва преди да сме разбрали, че е започнал.

Приготвили сме ви няколко идеи за летни занимания, които ще повишат още повече настроението ви и дори ще събудят детето у вас. Не отлагайте, а си направете списък с най-добрите хрумвания, с чието изпълнение може да започнете още този уикенд. Всяко от изброените занимания става още по-приятно, ако се изпълни в компанията на любим човек!

1. Карайте колело
Въртете безгрижно педалите, оставете топлия вятър да разроши косата ви, смейте се без причина и ще станете готови да постигнете пълна хармония със света.

2. Отидете на пикник в парка
Вземете в красива кошничка или в удобна чанта любимите си плодове, зеленчуци, истински прибори, цветни салфетки и всякакви домашно приготвени вкусотии. Извикайте своите приятели или семейство, като ги инструктирате да облекат нещо удобно и да си носят по едно одеяло.

fototelegraf.ru

Сега остава само да измислите тихо място с шарена сянка, на което да прекарате деня в сладки приказки и хапване. Гарантираме ви, че дълго време всички ще помнят безгрижния пикник сред природата.

3. Направете си венец от цветя
Помните ли като деца как се радвахте на красивите цветя и си правихте венци от жълтурчета? Възрастта не бива да е пречка за подобни занимания! Поставете си за цел това лято да закичите цветя в косата си - ще се почувствате поне с 20 години по-млади!

4. Дремнете в хамак
Посветете някой летен следобед на дрямката в хамак. Ще се изумите колко успокяоващо действа жуженето на насекомите наоколо и лекото люлеене на "леглото" във въздуха. Ако не ви се спи, което се съмняваме, че е възможно в описаната обстановка, почетете приятна книга. И вече със сигурност ще ви се доспи!

fototelegraf.ru

5. Направете си хербарий
Най-добре е цветята и листата за хербарий да се събират в сух период, за да няма по тях роса или дъждовни капки. Идеален за целта е всеки летен следобед. Съхранете красотата на природата, за да й се радвате и през зимата.

fototelegraf.ru

6. Ходете боси по росата
Ако имате къщурка извън града, задължително се възползвайте от възможността да усетите влажната сутрешна трева с босите си крака. Това преживяване ще ви донесе усещане за спокойствие и хармония. А и през останалото време няма къде да се разходите без да се притеснявате, че ще станете жертва на парче стъкло или ръждив пирон.

7. Наберете си горски плодове
Разходете се из някоя сенчеста гора в търсене на боровинки, ягодки и всякакви други ароматни горски плодове. А след това поседнете на някоя слънчева полянка, за да ги изядете. Ето на това му се казва идилия!

fototelegraf.ru

8. Отидете на поход
Най-добре е да се отправите на поход с преспиване, но не с предварителна резервация, а с палатка в чантата! Вечерта ще си запалите огън, ще си опечете разни вкусотийки. След това ще се излегнете, вперили поглед в звездите или ще пеете песни до късна доба. Когато се събудите на сутринта, ще се измиете с ледена вода от някой ручей и ще почувствате прилив на неукротима енергия.

9. Излегнете се в... сено
Това е нещо, което може да се направи само на село. В сезона, в който сухите стръкове се събират, може да усетите техния аромат и да се излегнете в някой куп на сянка.

fototelegraf.ru

10. Направете си картофи на жар
Всичко трябва да е по правилата - съберете съчки, запалете огън, изчакайте да се получи жар и заровете картофите в нея. След това ги разрежете и ги намажете с масло, докато са още топли. Добавете и щипка шарена сол за перфектен вкус.

fototelegraf.ru

11. Пуснете хвърчило
Може да се опитате сами да измайсторите хвърчило с подръчни средства, а може и да си купите от някой магазин. Емоциите, които носи успешното му пускане, са безценни!

fototelegraf.ru

12. Качете се на виенско колело
В началото ще се изплашите, но след като овладеете страха си, ще се усмихвате неудържимо. Гледката, която се разкрива от върха на виенското колело, ще ви очарова. Ако и преди сте се качвали на същото място, ще се удивите колко много се е променил пейзажът наоколо.

fototelegraf.ru

13. Посрещнете изгрева
Сигурно не изгаряте от желание в един от малкото си почивни дни да станете "с кокошките". Ако намерите сили да станете някоя сутрин обаче, няма да съжалите, че сте посрещнали изгрева. Това е най-красивият миг от целия ден!

14. Посетете нудистки плаж
Не просто се попечете без дрехи, а се изкъпете така. Ще се заредите с енергия от природата и ще забравите всичките си задръжки.

15. Отидете за риба
Часовете, прекарани в риболов, не са ценни заради улова накрая. Просто това е перфектното време за почивка и размисъл. Време, в което може да оцените мълчанието и тишината.

fototelegraf.ru

16. Пръскайте се!
Може да се сдобиете с водно пистолетче или направо да се въоръжите с градински маркуч. Цялото семейство ще се забавлява, ако организирате подобна война в градината.

fototelegraf.ru

17. Постройте пясъчен замък
Може и да ви се струва доста сложно, но не е невъзможно да си построите огромен пясъчен замък. Заредете се с търпение и не забравяйте слънцезащитния крем! Ако се улисате в строителните дейности, може да изгорите доста неприятно.

fototelegraf.ru

18. Направете си домашно сладко
Едно време бабите ни се подготвяха за зимата с апетитни бурканчета домашно сладко. Вече има доста опростени рецепти и за най-неопитните в кухнята. Направете си домашно сладко, за да усетите вкуса на лятото и през студените дни.

fototelegraf.ru

Още от Живот

Страхотни идеи за първи срещи

Срещите в началото на връзката трябва да са вълнуващи, за да пожелаете да се видите с човека отново. Те трябва да са завладяващи и едновременно неприн...

Ще можем да изкачим Еверест, без да излизаме от вкъщи

Чудили ли сте се какво би било да изкачите връх Еверест? Малцина обаче са онези, които имат този шанс, или поне така беше досега. Нова виртуална ...

Хороскопът ви за 10 февруари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Дневен хороскоп за 13 февруари

Понеделник ще бъде студен и мразовит, а дали такъв ще бъде и в работните ни дела, вижте какво вещаят звездите за днешния ден. Дева С ежедневната работ...

Мисъл на деня от Вивиан Уестууд

„Ако сте твърде едри, за да се поберете в сегашната мода, значи просто трябва да си създадете своя собствена.“ Вивиан Изабел Суайър е роде...

Удивителна и успешна – лесни житейски трикове

Вероятно си попадала на множество от онези статии, които ти обещават да ти разкрият тайните на успеха, щастието – а защо не и на божес...

10 израза, които са забранени в работата

Когато работим в екип много често използваме изрази, които според професионалния етикет звучат неучтиво, двусмислено или дори обидно. Предлагаме ви ня...

Тест: Какви сте в живота и любовта?

Винаги е любопитно човек да разбере повече за себе си като личност. Тогава може да направи равносметка за постигнатото до този момент, да предприеме п...

Вярвате ли в истинската любов? Аз вече да...

Честно да ви кажа, не съм вярвал, че някога ще седна да споделям и аз своята история, но никога не казвай никога. . . Мъж на 32 години съм. Преди 6 ...

Какво разкрива вашият елемент според зодията ви?

Както може би вече знаете, всички 12 зодиакални знака са категоризирани въз основа на 4 елемента: земя, въздух, огън и вода. Всяка зодия притежава...