Каква жена си според първата буква от името ти?

Характерите и животите ни се влияят не само от гените, но и от това как са ни кръстили. Какво влияние има първата буква от името върху характера на жената?

A

Момичетата, чието име започва с първата буква от азбуката, са лидери по природа. Те обичат да командват и да бъдат първи във всичко. Анитата, Анелиите и Александрите са амбициозни, целеустремени, но при това и добри и открити. Харесвани и ценени са във всяка една компания и във всеки екип. Сред тях има доста творчески натури.

Б

Не са твърде много женските имена, започващи с тази буква - и повечето звучат твърдо и непреклонно, надарявайки носителките си с упорство и с умение да се борят за себе си и за близките си. Освен това Боряните, Богданите и Биляните много добре знаят какво искат от живота и не позволяват на други да влияят на убежденията им.

В

Тази буква, за разлика от предната, звучи по-меко. Валентините, Валериите, Верите и Викториите се отличават с мекота, отстъпчивост и умение да разрешават конфликти. Но това не означава, че те не могат да постигнат поставена цел! Просто най-вероятно ще напредват към нея внимателно, планирайки в подробности всяка стъпка.

Г

Галите, Герганите и Габриелите се открояват с оптимизъм и добро чувство за хумор. Освен това жените, чието име започва с тази буква, обикновено разбират от психология и винаги търсят нови знания. С тях е много интересно да си поговори човек.

Д

Дарините, Диманите и Дианите носят звучни и ярки имена. Затова имат и сложен характер. От една страна са много добродушни и винаги готови да помогнат, а от друга - могат да бъдат много взискателни и дори сурови понякога.

Е

Момичетата, чиито имена започват с тази буква, обикновено са много чаровни и могат да общуват с всеки. Освен това Елените, Евгениите и Емилиите се отличават с прям и простодушен характер - но при това могат да имат стремежа да постигнат високо обществено положение.

Ж

Тази буква надарява носителките на името с чувственост, ранимост и сантименталност. Не случайно поетите умишлено или подсъзнателно са писали най-красивите си произведения, посветени на Жана, Жасмин или Жозефин.

З

Зарите, Зорниците и Зоите често живеят в свой собствен свят, обичат да фантазират и да мечтаят. Освен това са много емоционални, могат да вземат всичко присърце. Но пък са невероятно предани и надеждни - особено към онези, които ги хвалят и издигат на пиедестал.

И

Носителките на име, започващо с тази буква, могат да се определят като активни и ярки натури. Те обичат изкуството, красивите вещи и разкошния живот. Но в характера на Илианите, Ирините и Иваните има една черта, над която си струва да поработят - те изказват мнението си по различни въпроси твърде рязко, обиждайки събеседника.

К

Дамите, чието име започва с тази буква, се отличават с дипломатичност, издръжливост и проницателност. Независимо от произхода си Катетата, Карините и Каролините умеят да се представят в най-добрата си светлина и да спечелят доверието на събеседника. При това те самите едва ли ще кажат твърде много за себе си, защото са донякъде прикрити и загадъчни.

Л

Лилиите, Лидиите и Лиляните се отличават с женственост, грация и артистичност. Освен това имат добър вкус, обичат да готвят и да поддържат дома си в ред. Падат си по комфорта и ще направят всичко възможно и близките им да се чувстват удобно и уютно. Често избират професии, в които да проявят този свой талант - или предпочитат да се посветят на домакинството.

М

Тази буква придава на носителката на името мекота и нежност. Мариите, Марините, Мониките и Магдалените правят впечатление на много мили, добри, грижовни и обичливи момичета. Те първи ще се притекат на помощ на нуждаещия се и само с една усмивка са способни да разтопят сърцето дори и на най-циничния и суров човек.

Н

Наталиите, Надеждите и Нините са активни и открити, дружелюбни и пъргави. Тези момичета са едни от малкото, които биха зарязали всички свои задачи, за да помогнат на друг, да му подложат рамо и да го подкрепят. Не случайно те винаги имат куп приятели и познати и са много харесвани във всеки служебен колектив.

О

Момичетата, чието име започва с тази буква, се отличават с упорство и трудолюбие. Те не могат да стоят на едно място, имат нуждата постоянно да се развиват и да научават нещо ново. Освен това Огняните, Олгите и Оливиите са уверени в себе си - и това често им помага да постигнат своите цели.

П

Носителките на име, започващо с тази буква, са спокойни и разумни, те рядко вършат нещо необмислено. При това Полините, Параскевите и Пламените са крайно емоционални и чувствителни. Те винаги се тревожат какво ли мислят околните за тях.

Р ...

Още от Интересно

Рожден ден в кралското семейство: Кралица Елизабет II на 92!

Днес британската кралица Елизабет Втора навършва 92 г. Тя е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън. През 1947 г. се жен...

Facebook цензурира изображение на Венера от Вилендорф

Според сайта Хипералерджик Hyperallergic, изображение на Венера от Вилендорф (датирана около 28 000-25 000 г. пр.н.е.), известната скулптура на женс...

10 неща, които ще донесат късмет в дома ви

Независимо дали сте суеверни или не, всеки иска да има  късмет в живота и в дома си. Вместо да носите навсякъде със себе си заешка опашка напри...

С куче в заведение? Ето къде!

Ако и вие сте горд стопанин на куче, няма как да не сте се сблъсквали с проблема къде можете да отидете с домашния си любимец, без да предизвикате нео...

Пролет е, време е за тичане в парка!

Пролетта е вече тук, лятото се задава на хоризонта, а ние с Цвети сме твърдо решени да влезем във форма за топлите месеци на годината и всички ефирни ...

Реплика на сватбената рокля на Кейт Мидълтън се продава в H&M

Кралските фенове и бъдещите булки, които все още се прехласват по сватбената рокля на Кейт Мидълтън, не трябва да търсят повече - в H & M вече има д...

Съдбата на хората с увреждания: Мечти не за нормален живот, а за живот изобщо!

Черни балони на жълтите павета. Обезсърчени родители. Деца в инвалидни колички, мечтаещи да учат, да работят на компютри, да рисуват. Всяко дете заслу...

Кристина Агилера се появи без никакъв грим за последната си фотосесия

Кристина Агилера е на корицата на списание "Paper", но изглежда почти неузнаваема. Това е така, защото тя практически е без грим, без типичния за пе...

Найлоновите торбички за пазаруване са последния писък на модата

В света но модата се случва нещо любопитно:Пластмасовите торбички, за дрехите от химическото чистене или транспортиране на хранителни стоки вкъщи, с...

Защо трябва да ядете моркови всеки един ден

При 30 калории и по-малко от един грам мазнини, морковите могат (и трябва!) да бъдат основата на всяка здравословна диета. И да, те са пълни с предп...