Кои са знаците, че давате повече в любовта, отколкото ви дават

Срещнали сте най-прекрасния мъж на света. Часовете ви заедно сякаш са излезли от любовно стихотворение - изпълнени са с дълбочина, обич, искреност и чувствителност. Обсъждали сте възгледите си за връзките и дори сте си намеквали, че може да се съберете под един покрив - един ден...

Когато не сте заедно, вие не можете да мислите за почти нищо друго. Никой досега не ви е карал да се чувствате толкова влюбена. Това е мъжът, с който искате да прекарате остатъка от живота си - и сте убедени до мозъка на костите си, че сте срещнали човека за вас.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТАКАКВА Е "УСМИВКАТА НА КУЧЕТО"ЕДНО ВЪЛШЕБНО УТРОДНЕС Е ДЕНЯТ НА ЛЕЧЕБНИТЕ БИЛКИМАРОКО – ПЪТУВАНЕ В СВЕТА НА ЦВЕТОВЕТЕ

Но по някаква причина, колкото сте по-влюбени, толкова по-малко обичани се чувствате. И колкото повече искате близост, толкова повече той или тя се дистанцира.

Внимание, тревога! Вие го обичате повече, отколкото той вас!

Когато обичате някого много повече, отколкото той ви обича, вие сами си организирате нещата така, че той да ви отхвърли. Това е като да насилваш някой да яде, когато човекът просто не е гладен - и после да се дразниш от невъзможността му да подходи с ентусиазъм.

Ето няколко издайнически знака, че сте преминали чертата между "любовта" и "прекалената любов":

* Чувствали сте се празни и необичани, преди да го срещнете, а сега се чувствате още по-празни и несигурни.

* Искате да говорите с него на всеки няколко часа или да го виждате почти всеки ден, но за разлика от вас, той може да прекара дълги периоди от време, без да си говорите или да се виждате - и това не изглежда да го тревожи.

* Чувствата и мислите ви непрекъснато прескачат между "Той ме обича много" до "Край! той няма да се обади!"

* Прекарвате много от времето си да мислите за този специален човек и да съставяте стратегии какво и как да кажете или направите (и кога), за да го накарaте да разбере, че сте родени един за друг.

Снимка: Thinkstock

* Той изглежда необичайно незaвисим и това ви подлудява. Дори ви кара да се чувствате така, като че ли вие можете да правите секс с някой друг, и това няма да е от значение.

* В някои моменти не успявате да се сдържите и му казвате, че той е нечестен, егоист, нечувствителен, некултурен, депресиран и все пак в следващия момент изразявате любовта си и желанието си за сериозна връзка.

Снимка: Thinkstock

* Вие живеете за неговата любов... и в моменти на несигурност успявате да "изстискате" някакви думи и действия, които да ви уверят, че той ви обича и че ще остане с вас.

* Чувствате, че получавате смесени сигнали от него (и най-вероятно е така). В даден момент той се отваря и иска да сте близки, а в следващия неговите думи и действия казват: "Имам нужда от пространство" и "Остави ме на мира".

Снимка: Thinkstock

* Толкова много се стараете да му угодите. Правите неща, които показват, че сте дълбоко влюбени и като резултат губите спонтанността си и ставате прекалено сериозни и прекалено чувствителни.

* Вие искате да говорите повече за връзката, отколкото тя или той желае. И след много от тези разговори се чувствате още по-несигурни и недостойни за любов, сякаш сте второ качество човек.

Снимка: Thinkstock

* В картинката има друга жена - и вашият партньор изглежда не може да преодолее себе и да сложи край. Виждате, че той наистина има вътрешен конфликт, защото обича другия човек също толкова... или дори повече!

* Вашата преценка за това, докъде е прогресирала връзката ви, е различна от неговата и когато му изтъкнете това, той казва, че го карате да се чувства притиснат за нещо, което не може да ви даде.

* Неговият живот - професионален или социален, изглежда толкова пълен, че не остава много място за вас. Вие се опитвате да се вместите, но винаги се чувствате като аутсайдер, а и той/тя не прави много, за да ви включи.

* Последният път, когато се опитахте да се отдръпнете малко, за да видите връзката от друг ъгъл, не можахте да реализирате решението си. Изплашихте се, че малко дистанция може да доведе до край на връзката.

* Правите секс с него, защото си мислите, че това е, което той иска. Надявате се и се молите, че близостта на секса ще ви обвърже повече - но това само ви кара да се чувствате използвани.

* Постоянно си измисляте оправдание за негативните страни на връзката и се насилвате да му вярвате, дори това, което той казва, да противоречи на здравия разум.

Снимка: Thinkstock

* Вманиачавате се в интерпретациите, опитите за вникване и изясняване на всяка негова дума или действие. Непрекъснато търсите статии в интернет, питате приятели и дори непознати какво мислят по въпроса - обича ли ме или не?

* Той има пълен контрол над чувствата си и връзката. Вие сте безсилно вкопчени.

* Тревожността ви е много висока - треперите, че тази връзка може да приключи (и го очаквате) съвсем скоро.

Снимка: Thinkstock

* Има част от вас, която просто иска да приключи с всичко - всъщност искате той да си тръгне, така че вие да си възвърнете изгубената сила (да се почувствате нормално отново) и все пак сте ужасени от тази възможност.

Прекалената любов е убиец за всяка връзка!

Снимка: Thinkstock

Да обичаш някого много повече, отколкото той те обича, е причината поради, която много връзки завършват внезапно, рязко и болезнено. Оставате шокирани, измамени и дълбоко наранени.

Снимка: Thinkstock

Интересното в случая е, че повечето мъже и жени прекратяват връзката, не защото не ви обичат, а защото вашата натраплива "силна любов" често се преживява от другия човек като обсебване, натиск и контрол. И в интерес на истината - тя е именно това.

И е многонепривлекателна.

Още от Интересно

Защо е важно да почиствате четките си за грим

Всички знаем, че почистването на „инструментите“, с които си нанасяме грима е важно. В случай, че продължавате да използвате вашите четк...

С добро за сватовничеството...

„Преди пет години прецених, че Мария и Иван ще бъдат жестока двойка и взех решение да ги оженя. На Мария подшушнах, че един Иван е луд по нея, н...

Идеи за зимна декорация у дома

Коледа беше преди почти месец, а зимата е още тук. Много хора, включително и аз, не са убедени каква декорация да сложат в дома си, освен коледна по т...

Тайни за щастие, разкрити от датчаните

За съжаление България заема едно от челните места в класацията за най-нещастни народи. Ние няма да обсъждаме темата кое е това, което толкова ни натъж...

Нещата, за които трябва да сте подготвени, ако имате близнаци

Да имаш две деца по едно и също време е чудо! Това е още по-голям комплимент от Господ! Но е и отговорност. Винаги съм си мечтаела да имам близнаци и ...

Как да избегнем самоубийството през януари?

Но знаете ли какво открих? Януари и февруари били месеците с най–много самоубийства и жестокости в цялата година. И това не ме учудва. Едно...

Притча за тайната на семейното щастие

Днешната притча идва, за да ни научи на нещо много ценно. В нея се говори за семейството и за онези малки неща, които всъщност се оказват най-важни, з...

Дами, бягайте далече от мамини синчета!

Общоприето е, че жените са едни изключително сложни същества, които никога и по никакъв начин не могат да бъдат разбрани, никой не може да стигне до з...

“Сън в съня” от Едгар Алън По

Сън в съняот Едгар Алън ПоПо челото те целувам и понеже се сбогувам, да призная не е лудост – сънища са мойте дни и в това ти не сгреши. Щом над...

Защо не можем да спрем да ядем, въпреки че сме се нахранили

Вчера, както си вървях, се озовах в хранителен магазин и си купих бонбони М&М. Видях ги, взех ги и ги изядох още преди да бях излязъл от магазина Бя...