Каква зодия си според древния хороскоп на маите

Крокодил

Дати на раждане: 16 или 21 март, 10 или 30 април, 20 май, 9 или 29 юни, 19 юли, 8 или 28 август, 17 септември, 7 или 27 октомври, 16 ноември, 6 или 26 декември, 15 януари, 4 или 24 февруари.

Древните маи са вярвали, че родените под закрилата на Крокодила са твърде емоционални и чувствителни. Те имат силна интуиция, но понякога не я следват. За тях е крайно важно да попаднат в добра компания и да водят не материален, а духовен живот. Най-добре е да си изберат творческа професия или работа, свързана с помагане на другите. Ако открият призванието си, ще могат да подарят нещо ново и полезно на света. Освен това, ако успеят да живеят в хармония със себе си, ще станат добри и предани партньори.

Вятър

Дати на раждане: 17 или 22 март, 11 април, 1 или 21 май, 10 или 30 юни, 20 юли, 9 или 29 август, 18 септември, 8 или 28 октомври, 17 ноември, 7 или 27 декември, 16 януари, 5 или 25 февруари.

Хората, родени на тези дати, са безкрайно енергични, те не могат да седят без работа и се стремят да променят света към по-добро. Понякога им се струва, че изостават с нещо, затова могат да работят, без да усещат умора. Освен това представителите на знака Вятър лесно завързват нови познанства и се вписват в нов екип. Подходящи за тях са ръководните длъжности или позициите, свързани с постоянно общуване. Семейният живот с тях понякога е труден. Партньорът им не бива да изостава от тях по интелект и трябва винаги да е готов да се развива. Често хората на Вятъра първо правят кариера, а после чак създават семейство.

Нощ

Дати на раждане: 8 или 23 март, 12 април, 2 или 22 май, 11 юни, 1 или 21 юли, 20 или 30 август, 19 септември, 9 или 29 октомври, 18 ноември, 8 или 28 декември, 6 или 26 февруари.

Представителите на Нощта изглеждат загадъчни и донякъде потайни. Те винаги са сдържани и тактични, повече слушат, отколкото говорят. Но това не значи, че не са емоционални, напротив. Често в душата им кипят бурни страсти, те лесно се засягат и обиждат - но вие едва ли ще узнаете за това. В кариерата държат на стабилността. Родените на тези дати никога не изпадат в конфликти с колегите си, а благодарение на своята старателност могат да си спечелят високо обществено положение. Освен това от тях стават талантливи художници и музиканти. В любовните връзки търсят спокойствие и мир, не понасят скандали.

Гущер

Дати на раждане: 19 или 24 март, 13 април, 3 или 23 май, 12 юни, 2 или 22 юли, 11 или 31 август, 20 септември, 10 или 30 октомври, 19 ноември, 9 или 29 декември, 18 януари, 7 или 27 февруари.

Родените под покровителството на Гущера са здраво стъпили на земята, те не са склонни да витаят в облаците или да се отдават на мечти. Тези хора си поставят ясни цели и вървят към тях. Освен с целеустременост се отличават и с умение да намират контакт с нужните хора и талант да се появяват на нужното място в нужното време, което ги прави чудесни политици и бизнесмени. Те рядко изпитват финансови затруднения, но пестенето и разумното харчене на пари е сложна наука за тях. В любовните връзки са перфекционисти. Домът за тях е истинска крепост, надеждна защита и подкрепа.

Змия

Дати на раждане: 20 или 25 март, 14 април, 4 или 24 май, 13 юни, 3 или 23 юли, 12 август, 1 или 21 септември, 11 или 31 октомври, 20 ноември, 10 или 30 декември, 19 януари, 8 или 28 февруари.

Хората на Змията привидно са спокойни и уравновесени, но близките им знаят, че не е точно така. Родените на тези дати в случай на необходимост няма да си мълчат и да търпят. Те си имат свое мнение за всичко и си знаят цената. Освен това имат силно развита интуиция. Понякога дори могат да предвидят бъдещи събития или да разчетат даден човек като отворена книга. Най-добре е да изберат творческа професия без стриктен график, в която да е важен само резултатът. Към любовните си връзки се отнасят сериозно. Мимолетните афери не ги привличат.

Череп

Дати на раждане: 1 или 26 март, 15 април, 5 или 25 май, 14 юни, 4 или 24 юли, 13 август, 2 или 22 септември, 12 октомври, 1 или 21 ноември, 11 или 31 декември, 20 януари, 9 или 29 февруари.

Родените на тези дати се отличават с дипломатичност и такт. Крайно трудно е да се скарате с тях. Те не понасят продължителни сръдни и конфликти, по-лесно им е да простят на обидилия ги и да общуват с него, сякаш нищо не е станало. Хората на Черепа са крайно чаровни и отстрани могат да ви се сторят податливи на чуждо влияние. Но не е така! По душа те са природни лидери. Дори ако не заемат ръководни постове, те ще работят отговорно, за да бъдат забелязани и похвалени. В любовта се стремят към здрави и дълготрайни връзки, стараят се да не притискат опонентите си, но в същото време искат да ги подчинят на себе си. Често преживяват крайно тежко разделите и неуспехите.

Елен

Дати на раждане: 2 или 27 март, 16 април, 6 или 26 май, 15 юни, 5 или 25 юли, 14 август, 3 или 23 септември, 13 октомври, 2 или 22 ноември, 12 декември, 1 или 21 януари, 10 февруари.

Хората, родени на тези дати, са независими и самостоятелни. Те не приемат чужди съвети и сами подреждат живота си. Понякога могат да изглеждат твърде високомерни. В кариерата се стремят да заемат високо положение и почти винаги успяват да направят добро впечатление на началството. Колегите ги харесват и често ги търсят за съвет. Но има едно но" - работата трябва да доставя на хората на Елена удоволствие, едва ли ще постигнат успех в професия, която не им е по сърце. В любовта са доста взискателни, за тях е важно да се чувстват желани. При това самите те също обграждат партньора с любов и разбиране.

Заек

Дати на раждане: 3 или 28 март, 17 април, 7 или 27 май, 16 юни, 6 или 26 юли, 15 август, 4 или 24 септември, 14 октомври, 2 или 23 ноември, 13 декември, 2 или 22 януари, 11 февруари.

Родените под покровителството на Заека не понасят самотата - и за щастие като магнит привличат хората към себе си. С тях никой не може да скучае, освен това те умеят да се адаптират към характера и настроението на другите. Самите те обаче са склонни да се тревожат и терзаят за дреболии. Успяват да се отпуснат и да забравят грижите само при пътувания в чужбина. Кариерата за тях не е най-важното, много повече държат на приятелите и семейството. При това могат да бъдат много влюбчиви, но ако сключат брак, стават верни и надеждни партньори. Много обичат децата - а и децата ги обичат.

Вода

Дати на раждане: 4 или 29 март, 18 април, 8 или 28 май, 17 юни, 7 или 27 юли, 16 август, 5 или 25 септември, 15 октомври, 4 или 24 ноември, 14 декември, 3 или 23 януари, 12 февруари.

Представителите на Водата обикновено изглеждат като хармонични, мъдри и неприпрени хора. Малцина обаче подозират, че зад тази маска крият упорство и трудолюбие. Хората на Водата не са свикнали да се осланят на късмета си и на случайността, те всичко постигат сами. Освен това са интелигентни и талантливи. Най-подходящи за тях са творческите професии, изискващи постоянно развитие на уменията. В любовните връзки родените на тези дати се посвещават изцяло на партньора, но искат същото в замяна. За тях е крайно важно да изпитват радост и щастие във връзката.

Куче

Рождени дати: 5 или 30 март, 19 април, 9 или 29 май, 18 юни, 8 или 28 юли, 17 август, 6 или 26 септември, 16 октомври, 5 или 25 ноември, 15 декември, 4 или 24 януари, 13 февруари.

Хората, родени на тези дати, са ярки и нестандартни личности, обичат да бъдат в центъра на вниманието и не понасят самотата. Те са много искрени, но заради излишната си прямота могат неволно да обидят някого. В кариерата трябва да избягват рутината и еднообразието или поне да станат ръководители, за да насочват и обучават, а не да извършват работата сами. Любовта за тях е съставена от изненади, подаръци и нови впечатления. След сключване на брак стават по-малко емоционални, но при това по-верни и грижовни.

Маймуна

Дати на раждане: 6 или 31 март, 20 април, 10 или 30 май, 19 юни, 9 или 29 юли, 18 август, 7 или 27 септември, 17 октомври, 6 или 26 ноември, 16 декември, 5 или 25 януари, 14 февруари.

Родените на тези дати са изключително общителни, комуникативни и артистични. Те умеят да се харесват на другите, винаги са заобиколени от куп хора, желаещи да се заредят от тяхната жизнерадост и оптимизъм. С този темперамент хората на Маймуната могат да направят успешна кариера в шоубизнеса, модата или търговията. В любовта обикновено са късметлии или поне рядко допускат грешки в избора на партньор ...

Още от Интересно

Какво да носим в офиса през лятото

Навън става все по-горещо, а на нас ни е все по-трудно да съобразяваме високите температури с офисния дрескод. Строгите костюми и черната пола до коля...

Време за четене: "С обич, завинаги, Лара Джийн"

Лара Джийн е щастлива, че най-накрая всичко в живота ѝ върви по план. А и предстоят още толкова интересни неща: екскурзията на класа им до Ню Йорк, де...

Визуално пътуване в подсъзнателните води на ума – фотографията на Neil Craver

“Работата ми е предназначена да се консумира емоционално, a не да се възприема само със сетивните органи. Търсих трансцедентален смисъл, не еди...

Везни, време е за срещи и шопинг

Овен – Звездите днес са благосклонни към вас. Въпреки, че е добре да използвате деня за почивка, вие сте изпълнени с енергия и не по-малко ентус...

Кои са трите зодии, родени за любов?

Любовта е основен приоритет в живота на много хора. Всички я търсим, стремим се към нея и я искаме, понякога повече от всичко и на цената на всичко. В...

Ники Илиев ще се срещне със София Вергара

За 16-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския (Италия) от 15 до 21 юли ще се проведе Ischia Global Film&Music Fest, който събира знаменит...

Ингмар Бергман: Киното е голямо приключение – като великолепна и взискателна любовница

На 14 юли 2018 г. светът отбелязва 100 години от рождението на един от най-великите кинорежисьори на всички времена Ингмар Бергман. Честването на това...

Доналд Тръмп върза тенекия на кралицата

След дълги уговорки най-накрая Мелания и Доналд Тръмп кацнаха във Великобритания и се срещнаха с кралица Елизабет II. И въпреки че това е дългоочакван...

Тюркоазено – любимият цвят на лятото

Като синьото на морето, като синьото на небето преди буря, като синьото на влюбено момиче в късен следобед...тюркоазеното е онзи романтичен меланж меж...

Двете магически думи, които променят живота ни до неузнаваемост

И това не са “благодаря” и “моля“, както ни учеха в детството. Тези думи са “достатъчно” и “достоен”. ...