Най-странните професии в света

Всеки човек има някаква представа за живота си. Всички сме ходили на училище. След седми клас се опитваме да решим къде да продължим образованието си или родителите ни го правят вместо нас. Минаваме през пубертета, преживяваме първата си любов, първото си разочарование.

Идва завършването, абитуриентският бал и нещата започват да стават все по-сериозни. Важните решения, които трябва да взимаме, започват да се увеличават и изскача едно, което до голяма степен определя бъдещето ни развитие и живот. А именно - изборът на професия.

Повечето хора решават да станат студенти, да се дипломират в определена област и да вземат нещата в свои ръце. Е, на всички ни се налага да изкарваме прехраната си сами. Само че се намират и такива хора, които избират повече от странни занимания. И въпреки нелогичните си хрумвания, са истински професионалисти в областта си.

Ето някои от най-странните професии в света:

Да подскачате, но не на трамплин

Това, че има човек, който упражнява професията "скачач върху матраци", сигурно ще ви развесели. Само че според него в това няма нищо смешно. Това е работа като всяка друга, с тази разлика, че той скача върху матраци по цял ден.

Рувим Рейносо е избрал тази професия и споделя: "Това не е за всеки. Има правилен и грешен начин, по който може да се прави". Той скача върху три матрака на ден, но по правилния начин. Не се опитва да го прави за височина или пък да се върти чрез салто. Това не е игра за него, а нещо много сериозно. В крайна сметка не скача на трамплин, а на матраци за по 2 000 долара. А за него това не е шега работа, въпреки че на нас ни изглежда тъкмо така.

Нека наострим моливите!

Всеки може сам да си наостри молива, но на никого не му се занимава. Можете обаче да се обърнете към Дейвид Рийс от "Artisanal Pencil", ако имате проблеми с моливите си. Той ще ги наостри до съвършенство и ще ви ги върне заедно с остатъците и сертификат за автентичност.

Ето как работи Рийс. Можете да му изпратите любимия си молив, ако ли пък не - той сам ще избере подходящ за вас. Обикновено се спира се на класическия молив №2 и "внимателно и с любов" се захваща за работа.

След като приключи с остренето, той плъзва острия му връх в специално място от пластмасови тръби, а след това поставя целия молив в по-голяма и твърда тръба. Всичко това може да ви се струва налудничаво, но човекът изкарва по 15 долара на молив. Рийс твърди, че дори и да го метнете с всичка сила в стената, няма да се счупи.

60 долара = прегръдка

Запознайте се с Джаки Самюел. Тя е професионален прегръщач. За тези, които искат да бъдат погушкани, услугата е 60 долара на час. Тя провежда срещите в дома си в Рочестър, Ню Йорк. Условията са никакъв секс, само гушкане.

"Това не е за секс и аз съм много категорична по този въпрос", споделя 29-годишната жена. Нейната мисия е да направи света по-нежно място, прегръдка по прегръдка. Професията й помага да завърши образованието си и да се грижи за малкия си син. И всъщност се оказва, че много хора имат нужда от прегръдка.

Джаки изкарва по 260 долара на ден, като гушка до 30 души на седмица. Започнала бизнеса си по-рано тази година, младата дама има правила. Тя се гушка само в къщата си и клиентите й нямат право да я докосват по частите от тялото й, където е бельото й. Сред нейните клиенти са пенсионери, военни ветерани и хора между две връзки.

Скулптури, но не от дърво или камък

Сара Кауфман е един от тримата души в САЩ, които изкарват препитанието си със скулптуриране на сирене. Точно така. "Госпожа Сирене" е професионален скулптор, но не на дърво или камък.

А защо е избрала точно този млечен продукт? Сара има афинитет към един определен вид и това е сиренето чедър. Тя разказва: "Сиренето ме намери. Много по-приятно е да се работи със сирене, отколкото с дърво или камък. Дори можете да закусвате, докато работите". Микеланджело е използвал мрамор, а пък тя използва сирене. В крайна сметка няма нищо лошо в това да работиш по цял ден и спокойно да си похапваш, нали?

Урината на елените се оказва доста доходоносна

Ловците често използват урина от елен, за да привлекат плячката си. И по-специално специфичната миризма, която се отделя след половият акт на два елена. Странно, но факт. И като се замислите, ловците трябва да я получават отнякъде. Дали съществуват ферми за тази цел?

Джуди Корола може да внесе малко яснота по въпроса. Тя взема решението да създаде ферма, в която да се отглеждат елени, чиято урина да използва като бизнес. Джуди споделя, че ключът към успеха е в това да разбереш, че различните сезони носят различно количество урина.

"Всичко зависи от това колко е жаден еленът. А също така и от сезона. През лятото е по-топло и те пият повече вода, докато зимата е обратното". Следователно колкото повече елените пишкат, толкова повече пари печели фермата.

Джуди обяснява на любопитните хора, че няма нищо сложно в заниманието й. Тя казва: "Хей, това не е ракетна наука. Просто оставяш двете животни да си свършат работата, а след това просто слагаш кофа. Събираш урината и си готов. Това е моделът ни на бизнес", смее се тя.

Да си дегустатор на президент

Може би сте чували, че древните египтяни и римляни са използвали хора, които да опитват ястията им преди тях, за да са сигурни, че няма да бъдат отровени? Но може би не знаете, че тази практика съществува и до днес.

Владимир Путин има наети хора, които да дегустират храната му, без значение къде се намира. Той ги води със себе си навсякъде, за да опитват храната му, където и да отиде. Всяко негово ястие минава през квалифициран медицински специалист, който взима проби от храната, за да ги изследва и след това да гарантира, че е безопасна за консумиране.

Джордж Буш също е имал на разположение двама бивши агенти на ФБР, които да опитват храната му преди него при всяко пътуване до Лондон.

Водолаз в езеро на голф игрище

Знаете, че голф играчите упражняват спорта си на прекрасни зелени площи, но тук-там се намира по някое езерце. Да не кажем, че има на всяко голф игрище. Какво според вас става, когато някой от тях запрати топчето във водата? Тогава се появява човекът, който се прехранва с поредната нелогична професия в нашия списък. А именно гмуркачът за голф топчета.

Това определено не е най-добрата работа. Водата е мръсна, студена и гнусна. Но както казват - нещастието за един е щастие за друг. В случая поговорката важи с пълна сила. Ако играч на голф има лош ден на игрището, то гмуркачът ще има доста добър.

Водолазите се гмуркат по четири дни в седмицата и на ден могат да открият около 4 000 топки, което изобщо не е малко и доказва нуждата от такава професия. Освен това хората, работещи като такъв тип водолази, изкарват годишна заплата от 100 000 долара, което пък е доста стимулиращо, за да започне човек да го прави. Поне ние сме на това мнение.

Ловец, но не на дивеч

Нейните услуги възлизат на сумата от 80 долара, но уменията й със сигурност си заслужават. Може би тя е единственият човек, който се занимава професионално с ловене на котки в Ню Йорк. Човекът избрал да превърне това занимание в работа, от която да изкарва прехраната си, е Джордана Серебреник.

Тя притежава таланта безопасно да улавя непослушни домашни котки. Джордана е толкова добра в това, което прави, че хората я наемат, за да открие скрилата им се котка или пък за да я пренесе успешно до колата на собственика.

Интересна професия, особено ако обичате котките и имате умения на ловец. Хем сте с любимите си животни, хем помагате на стопаните им да се справят с непослушковците.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

Още от Живот

Да вечеряш в самолет-ресторант

Храненето в самолета едва ли е най-запомнящата се част от полета по принцип. От друга страна обаче, вечерята в този самолет едва ли бихме могли да...

Кила в излишък около пилон, дори я харесват! (ВИДЕО)

„Ако не съм ти по вкуса, не ме гледай“. Така пищна танцьорка отговаря на подигравките по неин адрес по време на шоуто ѝ. Американка от щата Илиной...

Седмичният ви хороскоп

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Хороскопът ви за 19 февруари

Астрологията е наука, която изучава взаимодействието между Слънцето, Луната и останалите планети и отражението им върху живота, хората и причините...

Любовен хороскоп за 21 февруари

Овен Вие ще имате един незабравим ден в сексуален план. Ще покорите партньора си със своето обаяние и чар. Ако сте родени през първите десет дни н...

Как се отнасят зодиите към парите?

Богатството не е порок. Дори може да се каже, че е важно и за здравето ни. С повечко пари се чувстваме по-добре, отколкото ако ги няма. Но защо пр...

Специални мостове спасяват животните (галерия)

  Галерия Мостове, спасяващи дивите животни 9 снимки Модерната цивилизация се разраства непрекъснато. Строежите на високо...

Рядък феномен прави този водопад огнен (галерия)

Гледайки Огнения водопад в Йосемити вероятно си мислите, че по скалите тече огнена лава. Да, това е първото нещо, което човек би си помислил, предвид ...

Мисъл на деня от Паулу Коелю

„Видях, че самотата е по-силна, когато се опитваме да се борим с нея, и отслабва, когато просто не ѝ обръщаме внимание.“ – цитат от книгата „Вещицата ...

Фонтанът в Женевското езеро – емблемата на Швейцария (галерия)

Фонтанът в Женевското езеро е една от най-ярките емблеми на Швейцария. С впечатляващите си 140 метра височина фонтанът привлича стотици хиляди туристи...