Как да се възползваме максимално от ретроградния Меркурий

По време на ретроградния Меркурий забавянията, проблемите и нарушенията в работата се случват, само за да ни тласнат към промяна и учене и само в случаите, когато не го правим по собствена инициатива, а миналите ни модели на взаимодействие със света не вършат никаква работа.

Но ако усвояването на нов опит и постоянното усъвършенстване са част от живота ни, ако приключващият цикъл е бил изживян продуктивно и ефективно, през този период ние ще получим позитивна обратна връзка от света под вид на благоприятни резултати, реализирани предишни идеи, възможности за необходими промени и нови преживявания.

По време на ретроградния период Меркурий се доближава на минимално разстояние до Земята, като скоростта му в този момент също е минимална.

Това означава, че всички меркуриански задачи - контакти, връзки, пътувания, уговорки, обучение, срещи, всичко, свързано с транспортни средства, връзки и комуникации, информация, търговска и интелектуална дейност - всичко това започва да играе особено важна роля в живота ни. Нещо повече, именно когато Меркурий е най-близо до Земята във всички изброени дейности са възможни такива промени, които да оставят най-голяма следа в земната ни реалност и могат да имат осезаеми последствия. Както позитивни, така и негативни.

В какви случаи тези последствия ще бъдат неблагоприятни?

Когато Меркурий започва да се приближава към Земята и да се забавя, ние винаги усещаме нарастващата потребност да проявим по някакъв начин в живота си неговите функции - да променим нещо в обкръжението си, в отношенията си с други хора, в сферите, свързани с обучение, информация, търговия и т.н. В деструктивните варианти ние се решаваме да предприемем някакви действия в област, в която нямаме натрупан опит, познания и навици, в условия, в които ставаме по-невнимателни и ирационални. Или пък през периода, когато приключва предният цикъл, ние усещаме неудовлетвореност от резултатите, които имаме и решаваме да пробваме нещо напълно ново, без да усвоим и осмислим житейските уроци от миналото, без да обърнем нужното внимание на подготовката и на проверката на всички детайли. В такива случаи ще се сблъскаме със загуби, проблеми, провалени планове, а негативните последици ще са много осезаеми..

Важно е да се знае, че целият ретрограден период на Меркурий се дели на два, напълно различни по значение подпериода. Първата половина от ретроградното движение е времето на приключване на миналия цикъл, а втората - времето на начало на новия цикъл на Меркурий.

С преминаването на Меркурий към ретроградно движение на 3 декември и до началото на новия му цикъл на 13 декември процесите на приключване и получаване на резултати ще станат особено изразени.

Забавянията и недоразуменията в работата, отпадащите планове и уговорки, изплуващите на повърхността проблеми ще бъдат вашата обратна връзка от външния свят, ще посочат неефективността на миналите модели на взаимодействие с реалността и промяна за адаптация към променящите се условия.Особено важни и трудни ще са дните от 26 ноември до 5 декември, когато Меркурий ще се ориентира към ретроградно движение, свързвайки се със Сатурн.

Промените в действията ни ще бъдат свързани с резулатите на дългосрочните ни стратегии за развитие, към които сме се придържали в продължение на две години и половина, онези продължителни жизнени сюжети, които за се разгръщали в живота ни през това време.

В някои случаи резултат от това ще са сериозни ограничения, препятствия и проблеми, а в други случаи - постигане на по-дългосрочни и важни цели от последните години.

Във всеки случай през този период ще трябва да намалим темпото на активността си, за да се съсредоточим върху най-важните решения на приключващия период на Сатурн в Стрелец, за да си извадим правилните заключения, да получим основните си резултати и да усвоим последните уроци.

Промените, които ще се активизират през този период, могат да бъдат свързани с професионални задачи, положение, дългосрочни проекти и всичко, което е било източник на надеждност и устойчивост в живота ни. Освен това в центъра на вниманието могат да са задачи, засягащи недвижими имоти, формални, официални и юридически въпроси, висшестоящи хора и по-възрастни роднини.

* Ето каква е твоята магическа сила според зодията
* По какво сте луди? Според зодията...
* Каква енергия носи името ви

10-12 декември са последните дни на приключващия меркуриански цикъл. До този момент трябва да сме приключили всички въпроси от предишния етап, да подготвим почвата за реализация на нови проекти, да вземем предвид сигналите на външния свят за нуждата от промяна, да започнем съответните обновявания. От 10 декември всички меркуриански системи за рационално мислене, комуникации и връзки ще са в състояние на силно претоварване. Затова от една страна ще трябва да сме особено предпазливи в практичните дейности (ще има повишена вероятност от загуби, недоразумения, неспособност да се реагира адекватно на външни ситуации), а от друга - през този период трябва да сме максимално внимателни за това какво съдържание залагаме в основата на новия цикъл.

...

Още от Интересно

Най-сексапилната жена на 2018-та година е бременна!

Моделът Кейт Ъптън оповести, че очаква първото си дете от съпруга си Джъстин Върландър.  26-годишната американска красавица, която бе ...

Защо никога няма да оставя детето си на баба му

„Да, вие сте ни отгледали, благодаря за което – свободни сте“. Съвременните млади родители все по-рядко поверяват грижата за децата ...

Откъс от “Морски обеди” на Уилям Голдинг

Прекрасната корица на “Морски обеди”, дело на художника Дамян Дамянов Нямаме търпение да разгърнем един голям роман. Уилям Голдинг, авторъ...

7 филма по книги, които задължително трябва да гледате в кината тази година

1. „First man“/ “Първият човек” (САЩ) Ден на премиерата: 12 октомври 2018 г. С участието на: Райън Гослинг, Клеър Фой, Джей...

Как да разберете дали салонът за педикюр и маникюр е с добра хигиена

Във времето на сандалите и отворените обувки хубавият педикюр е направо задължителен. Понякога именно той превръща един посредствени обувки или чехли...

Кейт Ъптън: Бременна съм!

В последно време се появяват все повече звездни бебета на бял свят, а поредното е на път. Красавицата Кейт Ъптън съобщи в профила си в Инстаграм, че е...

Ето кога се жени "спасителят на плажа" Дейвид Хаселхоф

Актьорът Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път за красивата си годеница -  Хейли Робъртс. Сватбата е насрочена за 31 юли в Пулия, Италия. ...

Дневен хороскоп за понеделник, 16 юли 2018 г.

Овен В началото на деня, нещата ще изглеждат направо в бедствено положение. Затрупани сте с хиляди задачи и крайните срокове ви притискат. Успокойте с...

Патладжанени кюфтета

Необходими продукти 3 средно големи патладжана 1...