Gabrielle Chanel - Ново име! Нова бутилка! Нов аромат!

Ако трябваше да избереш едно цвете, което да влезе в композицията на парфюм на Chanel, кое би било то?

Макар цветята винаги да са били преплетени в ароматите на марката, те никога не са били оставяни голи" или възприемани буквално. Потопени в екстракт или обогатени с дървесина, те са били част от ароматната архитектура.

Този път носът", Оливие Полж ги използва по различен начин, създавайки идеалното бяло цвете". То носи в себе си иланг-иланг, жасмин и портокалови цветчета, както и намек за тубероза от Грас.

CHANEL разкрива рекламната визия на новия аромат GABRIELLE CHANEL поверена на фотографа Карим Садли. Талантливата актриса Кристен Стюарт е подходящият избор да въплъти тази силна, смела, дръзка и страстна женственост.

Но идеята е до още по-големи висини - Полж обръща внимание на молекулите, изграждащи аромата на харизматичното му бяло цвете. Така той повишава концентрацията на жасмина и добавя мускусни нотки, за да направи уханието на иланг-иланг по-кадифено. Резултатът: въображаемото цвете разпръсква сияйната си сила и обгръща кожата в цветен воал.

Силви Легастелоа (дизайнер на новата визия на бутилката Chanel):

Ние не сме направили Chanel, Chanel е направил нас".

След като завършва училище по индустриален дизайн с най-добри оценки в класа и получава златен медал за декоративно рисуване от брюкселското училище Van Der Kelen, Силви се присъединява към Модна къща Chanel през далечната 1984 г.

Силви формира екип от 30 човека с различни професионални качества, с който работят по вълнуващи проекти за парфюмите Prеcision, Allure, Chance and Egoiste. Те правят и малки промени в дизайна на иконичната N5 бутилка. Но кадифената" революция на Rouge Allure през 2005 г. доказва истинското майсторство на изкуството й. Специалитетът на Силви е да комбинира модерното с класическото, използвайки стари примери, към които добавя нови, неочаквани детайли.

Сътрудничеството й с Chanel логично довежда до проекта за новия Gabrielle Chanel. Както винаги, Силви започва работата само с молив и хартия пред себе си, като седем години отдаденост по-късно, величествената бутилка се ражда - с перфектна форма, балансирани обеми и внимание към всеки детайл.

Ако говорим за парфюми, бихме определили ароматния стил на Chanel като абстрактно флорален". Какво би казала за този на флаконите?

Изглежда, че вече определения с годините стил е достатъчен, за да си кажат хората Това е Chanel", но това не е вярно. Черно, бяло, линии и извивки - това са кодовете, които показват кое изделие е на марката. Точно в тази простота се крие изяществото. Ние сме луксозен бранд и се фокусираме най-вече върху високите стандарти и съвършенството. Като резултат, простотата на нашите изделия успява да предизвика дълбоки емоции.

Какво те вдъхнови за създаването на бутилката на Gabrielle Chanel?

Чистотата, толкова скъпа за Габриел Шанел, бе мое вдъхновение за уникалната бутилка, отличаваща се със семпъл дизайн и висококачествено стъкло. Възползвах се от невероятните умения на стъкларите, за да създам изключителна бутилка за изключителен аромат.Целият свят на Chanel ми послужи за вдъхновение: лукс, бижута, облеклата Haute Couture, бродериите, сенките, които златните и сребристи нишки хвърлят върху саката от туид. Точно както кутиите, които херцогът на Уестминстър е подарявал на Коко Шанел, толкова красиви отвътре, колкото и отвън, вътрешната страна на опаковката е в по-наситено златно от външната. Именно пищното злато подсказва за цветното сияние на уханието.

До момента, най-големият успех на графичния отдел бе...

Още от Красота и козметика

Грим в арабски стил срещу грим в американски стил

Напоследък арабската култура става все по-популярна по цял свят, а едни от най-популярните гримьорки в момента са именно от арабски произход. И може б...

2017 – годината на абсурдните вежди

Ако се чудиш какво по дяволите се случи с веждите тази година, не си сама....

Модни тенденции: Вежди като корона

Тенденциите, свързани с красотата, всеки ден достигат до нови висини. След като вече бяхме свидетели на блясък по дупето, окосмяване по ноктите, ...

7 причини очната линия да изглежда кошмарно

Най-често срещаните грешки при нанасянето на очна линия и как да ги избегнеш....

Кое е по-добре: да подстригвате косата си, когато е суха или мокра?

Измиването на косата ви във салона, преди подстрижката, е задължително. Или поне всички ние смятаме така, вероятно защото сме свикнали нещата да се сл...

Най-безумните фешън моменти на 2017

Бяхме сигурни, че вече няма какво да ни учуди, ноо......

Ако сте пропуснали слънчевото затъмнение, не се притеснявайте, тази версия е по-добра

Ако сте изпуснали истинското слънчево затъмнение тази година, защото сте спали, забравили сте или просто не сте разбрали какво гледате, не се притесня...

Козметични продукти, които не са подходящи за чувствителна кожа

Ако кожата ви е чувствителна, добре знаете колко лесно може да се раздразни. Употребата на нов продукт, който съдържа аромати, или ново хидратиращ...

Акнето може да се предизвика и от тези навици

Най-вероятно миете лицето си всеки ден, за да се предпазите от досадните пъпки. Оказва се обаче, че някои от ежедневните ни навици могат да са при...

5 причини да си купиш барета още днес

Обърни подобаващо внимание на най-актуалната шапка на сезона!...