Когато се чувстваш в безизходица, прочети това...

1. Обидата е дълго сдържан гняв: към себе си, към другите, към житейските обстоятелства. Това е нещо като енергиен тромб, който е сериозна заплаха за живота на човека. Най-опасното в обидата е това, че веднъж попаднала в тялото, тя нараства и започва да блокира нормалното движение на енергията в него. И вследствие на това може да се превърне във всевъзможни тумори.

2. Състоянието на тялото ни, неговото физическо и душевно здраве е огледално отражение на житейската философия на човека.

3. Вселената винаги отговаря на вътрешните молби на всеки човек, като праща в живота му необходимите послания и нужните хора, способни да му помогнат в решаването на едни или други задачи. Това е универсален закон. Основното е личната готовност за промяна у всеки човек, за да започне той да действа.

4. Всъщност животът е цялостен и хармоничен, просто трябва да схванеш правилата на играта му. И правило номер едно е умението да бъдеш ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВ.

promo sreden pc r d min

promo sreden mobile r d min

5. Навикът е фалшив заместител на щастието. Нещо повече, това е един от най-разпространените наркотици на нашето време. Познати ли са ви безпричинното мрачно настроение, дълбокото униние и смъртната тъга, които се появяват внезапно и отникъде, и те затискат с цялата си тежест? Ние живеем под тежестта на своите навици и се страхуваме да си покажем носа навън, да не би там да видим истинската причина за ставащото. Да, на нас ни е неуютно и дискомфортно, но ние сме СВИКНАЛИ с това! Естествено, по-лесно е да се блъскме в задушната и тясна стаичка на стария си живот и да се успокояваме с традиционните и вкоренени в душите ни мисли от типа на: „Съдбата ми е такава“, „Не на всички им върви в този живот“, „Значи така ми било писано...“, „Нали и много други живеят също като мен!“. Хиляди поколения са се трудили над създаването на разрушителната МАШИНА НА НАВИЦИТЕ, която е смляла милиони съдби, да не говорим за душите! Всъщност всичко това са странични явления, провокирани от отсъствието на едно единствено нещо, на най-важния навик, който трябва да придобием - умението да бъдеш щастлив.

6. Дори тъгата, тази внезапна тъга, която периодично измъчва всички хора по „различни причини“, не е нищо друго, освен мъката на душата по отдавна загубените, нереализирани мечти...

7. Състоянието на душата не е поетично словосъчетание, а много дълбока и фундаментална в същността си информационно-енергийна субстанция. Когато наблядаваме морето, нали не виждаме далечното морско дъно? Там, в най-дълбокото, то е скрито от очите, но ние вярваме, че го има. Повърхността може да кипи от всякакви вълни и бури, но те така или иначе не нарушават стабилността и постоянството на дъното като основа. Същото се случва и с душата. Всички видими прояви в твоя живот са само периодични вълнения на водата, предизвиквани ту от положителни, ту от отрицателни емоции. Но каквото и да се появява на нашата „повърхност“ – дали ще са големи вълни от истинска буря или просто игрива пяна, – никаква суета на суетите няма да наруши здравата ни основа, ако ние сами не я разрушим.

С една дума, за да не се превърнат вълните в живота ти в разрушително цунами, трябва да имаш в душата си истинска и здрава основа и да не позволяваш да я разклащат обиди, злоба, завист и гняв. Това може да се окаже смъртоносно за живота ти.

8. Вселената не знае какво значи „не умея“. Божествената мъдрост и законите на Мирозданието винаги са били достъпни за всички. ТРЯБВА САМО ДА ГИ ОТКРИЕШ В СЪРЦЕТО СИ...

9. В ОНОВА, КОЕТО ГЪСЕНИЦАТА СМЯТА ЗА КРАЙ НА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ, СЪЗДАТЕЛЯТ ВИЖДА НАЧАЛО НА НОВ ЕТАП В ЖИВОТА, тоест пеперуда. Прекалено дълго живеем в капсулирано състояние, но имаме избор: или бързо да разкъсаме своя „пашкул“ и да излетим навън, или да си останем в него до смъртта си.

10. "Не знам и не виждам смисъла на живота, затова правя каквото ми се ще!“ – Така живее 90 процента от човечеството! Защо трябва да бъдеш като тях?

11. "Който не е с нас, е против нас." Това го помним още от деца. И най-тъжното е, че когато пораснем, успешно го прилагаме в зрелия си живот! Ето ти и пресечната точка с теорията на Дарвин: побеждава най-силният, като унищожава живеещия по правилата щастлив човек. Рекламистите и психолозите добре знаят, че приставката „НЕ“ не се възприема от човешкия мозък. И се получава: „Който е с нас – той е против нас“, всички са врагове. А после се чудим защо наоколо има толкова много изневери и предателства. Нека перефразираме „Който не е против нас, той е с нас“. И ако „не“ се махне, в резюме, може да се каже: „Дори онези, които са против нас, и те са с нас“, просто още не сме успели да споделим знанията си с тях.

12. Всичко на този свят живее по закона на Резонанса. Ако нещо те дразни особено много, значи именно в него се крие и коренът на твоя собствен проблем!

13. „И ТАКА ВЪВ ВСИЧКО, КАКТО ИСКАТЕ ДА ПОСТЪПВАТ ХОРАТА С ВАС, ТАКА ПОСТЪПВАЙТЕ И ВИЕ С ТЯХ“. И аз не преставам да се учудвам защо хората съзнателно се отказват от удоволствието да усетят истинската наслада от живота! Съгласете се: доброволно никой не желае да страда, да бъде унижен, беден, самотен и потиснат. Всички искат любов, радост, доброта и щастие! Трябва само да разберат, че другият човек, както и да постъпва той, каквото и да говори, изначално е настроен за същото. Така че това е златното правило – алгоритъмът, приложим към всяка житейска ситуация: при проблеми в работата, неприятности в семейството, с децата... За всичко! Щом се научиш да гледаш огледално на конфликтната ситуация – без да се потапяш в нея до гуша, както всички правим, а съзерцавайки я отстрани, – тя, повярвай ми, непременно ще се разреши с минимални загуби за теб! Трябва само да се поставиш на мястото на другия човек и да си представиш какво би направил или би поискал самият ти в подобен случай.

14. Ракът, бичът на нашето време, е болест, предизвикана от страха, от натрупаните обиди, от дефицита на любов и потиснатите емоции, които в началото се задържат в организма, после се капсулират, прихващат се и след време узряват под формата на тумор.

15. Всяка болест може да се лекува и да се излекува само след като отстраним причината, а тя се крие дълбоко в самите нас. При това, всеки човек подсъзнателно прекрасно знае за какво и защо плаща, но категорично отказва да промени каквото и да е. Защото какво всъщност е болестта? Това е състояние, при което натрупаната негативна енергия е преминала критичната точка и организмът като единно цяло излиза от равновесие. Ако не си си направил никакви изводи от душевната болка, тя бързо ще прерасне във физическа, след което вече поразеното тяло ще започне да вика „SOS“, за да привлече чрез болката вниманието към нейната първопричина.

16. Всички използват термометъра. Ако температурата е по-висока или по-ниска от нормалната, хората веднага отиват на лекар... Значи така – температурата 36,6 градуса е „идеалната температура“ за тялото. А усещането за щастие е „идеалният заряд“ за душата. Просто не сме се научили да измерваме и осъзнато да коригираме този заряд.

17. Розата, която човек държи в ръка, и розата, която си представя, ухаят еднакво.

18. Важно е не количеството изживени дни, а истински щастливите мигове! Изживей щастлив живот три месеца, три дни, три минути... няма значение, дори да са три секунди! Улови състоянието и напълно се наслади на чувството, колкото и да ти е отредено за това време! Системата на Изграждането на света е проектирана така, че да може да стартира във всеки един момент. Във всяка възраст, във всяко състояние и при всякакви обстоятелства всеки има възможност да започне да се чувства щастлив! Не си закъснял!

sreden krystopyt min

sreden krystopyt mobile min

19. РЪКОВОДСТВО: Какво е необходимо за развитието на ДУХА:
ВЯРА – отваря вратата, за да влезеш;
ВОЛЯ – дава сили и желание да продължаваш;
ЗНАНИЕ – дава умение да се движиш в правилната посока;
НАДЕЖДА – дава крила;
ПРОШКА – дава свобода;
ЛЮБОВ – дава жизнена енергия.
„Тест: разбери за една секунда дали мисията ти на Земята е изпълнена! АКО СИ ЖИВ – ЗНАЧИ НЕ Е!“ (Ричард Бах)

20. „По-лесно е да свикнеш с болката, неуспехите, болестите, пораженията и сивата рутина, отколкото да отвориш вратата към НЕИЗВЕСТНОТО и да се решиш на ПРОМЕНИ. Повечето хора се плашат от пустотата. Но пустотата е НАЧАЛО, което изисква запълване. А до такова запълване могат да доведат само решителните и правилни действия, основани на ЗНАНИЯТА“

21. Повечето хора осъзнават съществуването на ангелите едва след като чуят тих глас вътре в себе си. Обикновено наричат този глас СЪВЕСТ и на практика рано или късно той се обажда у всеки човек. „Ангелите са до нас, когато правим добро, и ни напускат, ако постъпките ни са неправилни.“ но заб...

Още от Интересно

Чака ни изключително шоу на ABBA!

Изключително въодушевени и трогнати от успеха на грандиозната продукция „Шоуто на ABBA“, легендарните музиканти от шведската група ABBA бя...

Дневен хороскоп за вторник, 20 март

Редно е да започваме деня с крилата фраза, която да ни вдъхнови за подвизи. Ето я и днешната: Ако искаш да бъдеш умен, научи се разум...

Рецептите от Hell's Kitchen: Миди Сен Жак върху рагу от гъби

Най-обсъжданата рецепта в Hell's Kitchen е тази с миди Сен Жак. Първо, защо Сен Жак. Кой изобщо е той, че мидите са кръстени на него и толкова тру...

Днес празнуват хората с най-светлите имена...

На 20 март православната църква почита паметта на Св. мъченица Фотина. Имен ден празнуват днес Светла, Светлозара, Светлозар. ...

Истинската история на прегърнатата възрастна двойка от филма "Титаник"

Вероятно няма човек, който да не е гледал един от най-награждаваните филми в света - "Титаник". Във филма на Джеймс Камерън от 1997 година и...

Без предбрачен договор за Меган Маркъл преди сватбата!

Внукът на британската кралица, принц Хари, се е отказал да подписва брачен договор с американската актриса Меган Маркъл преди сватбата им. ...

Марс в Козирог и ретрограден Меркурий в Овен: за какво да внимаваме

От 18.03 до 15.05.2018 год. Марс е в знака Козирог. Той ще има най-силно влияние и ще засили динамиката и напрежението в живота на родените ...

Тоалетите на Меган, вдъхновени от лейди Ди (СНИМКИ)

Меган Маркъл е поредното доказателство, че статуквото на кралската британска фамилия може да бъде разбито. Разведена, наполовина чернокожа, католичка ...

Седмичен хороскоп за всяка зодия!

Вижте какво вещаят звездите...

Съвет към мъжете: По-често в банята отколкото във фитнеса

Мъже, ако се чудите как най-успешно да привлечете вниманието на дамите, забравете за редовното потене в залата за фитнес и посещавайте банята поне...