Най-често срещани грешки на първа среща

Не че има писани правила за това как трябва да се държите на първа среща, но определен тип поведение не е особено подходящо за важния момент. И вместо да се чудите защо сладурът, с когото сте се видели преди 3 дни, все още не се обажда, опитайте се да се поучите от грешките си.

Вижте кои са най-честите грешки, които хората правят по време на първа среща и се постарайте да ги избягвате.

1. Неподходящото облекло
Външният ви вид е от голямо значение на първа среща, защото, както знаем, мъжете забелязват първо него у една жена. Ако сте решили да отидете да хапнете в ресторант, оставете анцуга вкъщи. В случай че избраникът ви е решил да ви заведе на мач, не залагайте на високи токчета. Простички правила, които обаче понякога нарушаваме.

Как да избегнете тази грешка?
Уверете се, че знаете къде точно ще се състои първата среща. Това ще ви помогне в избора на подходящо облекло. Ако пък мястото на срещата умишлено се пази в тайна, по-добре заложете на сигурно и облечете нещо по-обикновено. Но внимавайте - облеклото ви не трябва да е прекалено официално, но също така трябва и да не е твърде небрежно!

2. Бившите гаджета - тема табу

Pinterest

Разговорите за бивши са дразнещи не само на първа среща, а по всяко време! В случай, че все още не сте забравили бившия, трябва да го преодолеете или просто да не бързате да ходите по срещи. Ако все пак решите, че вече сте готови за нова връзка, уверете се, че по време на срещата ще държите бившите си приятели извън темите за разговор. Все пак никой мъж не би изтърпял, ако жената срещу него не спира да му натяква колко по-големи мускули или хубаво тяло е имало предишното й гадже.

Как да избегнете тази грешка?
Помислете за възможни теми за разговор още преди срещата. Така, дори и между вас да се появи неловко мълчание, няма да казвате първото нещо, което ви дойде на ум, а ще имате нещо предвид.

3. Да се напиете на първата среща
Ако сте наясно с факта, че една чаша вино може да замае ума ви, не пийте три! Последното нещо, което мъжът срещу вас иска, е да се извинява за поведението ви пред целия ресторант, след което да ви води до дома ви.

Как да избегнете тази грешка?
Трябва да си знаете границата. Като начало, можете съвсем да изключите алкохола от менюто по време на първа среща. Така ще се уверите, че няма да кажете или направите нещо, за което по-късно да съжалявате. Освен това, самата идея да се напиете пред някого, когото едва познавате, не е никак добра.

4. Сексът на първа среща
Много хора смятат секса на първа среща като нещо нормално. И все пак, препоръчително е да не разкривате всичко от себе си още в началото. Алкохолът не е извинение. Ако наистина харесвате човека срещу себе си и искате той да ви опознае и уважава, не бързайте да правите тази крачка.

Как да избегнете тази грешка?
Когато ви изпраща до вкъщи, можете да го целунете страстно, но спрете дотук. Ако той наистина ви харесва, ще се върне за още!

5. Постоянното бърборене
Разговорите по време на първа среща обикновено са интересни и непрестанни. Но разговорите, в които единственият, който всъщност приказва, сте вие, не са никак приятни. Уверете се, че давате възможност на мъжа срещу вас да казва по нещичко за себе си. Как иначе ще разберете дали имате общи интереси или дали все още живее с майка си, ако не го оставяте да говори?

Как да избегнете тази грешка?
Направете му комплимент. Ако харесвате ризата му, кажете му го. Ако мислите, че има хубава усмивка, признайте го. Не го затрупвайте с комплименти, но и не очаквайте единствено вие да сте обект на всички красиви думи. А и един добре поднесен комплимент може да даде тема за разговор за неопределено дълго време.

6. Прекаленият флирт
Предизвикайте го! Но не пърхайте с мигли на всеки две минути. Недейте да говорите открито за сексуалните си предпочитания. Подобно поведение не само може, а със сигурност ще го изплаши! И можете ли да го вините?

Как да избегнете тази грешка?
Усмихвайте се чаровно от време на време. Ако се държите премерено секси, така че да бъдете сигурни, че той усеща симпатиите ви, но без да му натрапвате нищо от сексуалния си нрав, можете да бъдете сигурни, че ще го впечатлите.

7. Смехът във всяка една ситуация

Pinterest

Никой не е толкова забавен, че да не можете да престанете да се смеете за пет минути. Може и да чувате забавни шеги от него от време на време, но ако се смеете на абсолютно всичко, което казва, дори то изобщо да не цели подобна реакция от ваша страна, е напълно вероятно просто да го раздразните.

Как да избегнете тази грешка?
Накарайте го да се смее! И вие можете да разказвате интересни истории, които да събудят любопитството му. Но не се правете на клоун в стремежа си да виждате страхотната му усмивка по-често. В противен случай тя просто ще изчезне.

8. Лошите обноски

Pinterest

Ако сте на вечеря или просто сте излезли да хапнете някъде, уверете се, че спазвате елементарни правила на поведение. Не яжте храната си с ръце, колко и чаровна да сте чували, че е подобна волност. Можете да си позволите подобно поведение, само ако храната е такава, която по принцип се яде с ръце, или чак след като се опознаете достатъчно добре с мъжа до вас и станете по-близки.

Ще се учудите колко често жените не спазват елементарни навици като използването на кърпичка и дъвченето със затворена уста! Недейте да плюете храната, която не ви харесва, директно в салфетката, нито пък да демонстрирате "мъжко" поведение чрез оригване. Колкото и странно да ви се струва - има жени, които го правят!

Важно е също така да не бъдете прекалено вулгарни на първа среща. Ако сте от жените, които обичат да ругаят на всяко трето изречение, спрете за малко този свой навик. И не забравяйте да казвате "Благодаря!".

От друга страна, прекалената изтънченост също не е за препоръчване. Уверете се, че сте намерили златната среда и си служите с възпитанието, което родителите ви така старателно са се опитвали да ви дадат.

Как да избегнете тази грешка?
Спомнете си всички напътствия на майка си, които е отправяла към вас преди да отидете на гости у семейни приятели. Ненапразно ви е предупреждавала да не държите лактите си на масата.

9. Писането на съобщения и разговорите по телефона

Pinterest

То също е част от лошите обноски. Няма нищо по-отблъскващо от това да се опитвате да се забавлявате на първа среща, докато човекът срещу вас не може да остави телефона си дори за пет минути. Неудобно е, а и ако вие сте на мястото на пристрастения към социалните мрежи и чатове участник в срещата, трябва да знаете, че мъжът срещу вас вероятно се чувства така, сякаш изобщо не искате да бъдете там, където сте. И с когото сте.

Как да избегнете тази грешка?
Най-добрата ви приятелка може да почака до края на срещата и чак тогава да й разкажете как е минало. Оставете телефона си на вибрация или тих режим в чантата си. Изобщо не го слагайте на място, на което можете да го гледате, защото определено ще се изкушите да го грабнете в ръце. А това, както казахме, определено не е за препоръчване!

Ако тази статия ви е харесала, посетете страницата на Jenite.bg във Facebook!

Още от Интересно

Всеки от нас има нужда от онази живителна сила - прошката

Прошка. Една-единствена дума, а значи толкова много. Една дума, а изисква толкова много усилия. ...

Най-изневеряващите жени са...

Много хора свързват професията на медицинската сестра с дълги работни часове и грижа за пациентите. В мъжките представи униформената дама е обект на с...

Колко секс месечно правят щастливите двойки?

Даваме си сметка, че животът без секс би бил вреден, особено , когато сме обвързани. Тук идва въпросът - колко често трябва да прави секс една двойка,...

Любов и други недостатъци

Преди броени дни светът се раздели на две. Класическият сблъсък този път беше на тема Свети Валентин или Трифон Зарезан. Кой влюбен, кой зарязан, поле...

Яжте плодове и зеленчуци, ще живеете 10 години повече

Зелените и жълтите зеленчуци като спанака и чушките, както и карфиолът спомагат за предотвратяването на рак. За занижаване на риска от сърдечни забо...

Днес не се доверявайте и не отговаряйте на провокации

Луна във Водолей е полезно натоварването на мускулите на гърба. Аеробиката подобрява работата на сърцето. Процедури усилващи регенерацията на кожата,...

21-те закона на богатството и успеха

Възпитанието, обичта към труда и постоянството са неща, които се наслояват в житейския ни опит с времето. Но има правила за привличане на богатство и...

Защо котките обичат да спят със стопаните си?

Всички радостни и горди стопани на котки знаят, че тези мили същества са много гальовни и обичат да се гушкат. Аз самата имам котка и всяка вечер редо...

Домашни средства за идеално чисти прозорци

Пролетта наближава, идват и Великденските празници, и в много домове се прави основно пролетно почистване. Сега е моментът, в който по-дебелите завивк...

Любов или фантастика?

Връзките ни са вид социален статус. Свикнали сме да приемаме, че в дадена последователност и развитие на отношенията се състои правилният ход на нещат...