Егоист ли сте в любовта

Ето и 10 признака, събрани от Tialoto.bg, които ще ви покажат дали сте егоист във връзката си:

1. Не сте склонни да правите неща, които са ви скучни, дори заради половинката си. Ако вашият партньор е развълнуван да предприеме нещо, което обича, а вас това нещо ви отегчава, вие правите всичко възможно да убиете и нейния/неговия ентусиазъм.

Може наистина да става въпрос за досаден шопинг, но по-важното е, че не си правите труда да споделите щастието на партньора си, а го изнервяте и дори натъжавате с мрънкането и липсата си на интерес.

2. Вярвате, че упреците на вашия партньор са досадни. Ако вашата половинка ви повтаря едни и същи неща/забележки по няколко пъти, но вие изобщо не си взимате бележка или забравяте за думите ѝ/му, то значи проявявате липса на уважение.

Виж още: Добрите любовници - по лицето ще ги познаете

Вашият партньор не се опитва да ви дразни нарочно, повтаряйки ви едни и същи неща, а го прави, защото вие не се вслушвате в тях. Хората с добри взаимоотношения се уважават един друг.

3. Вярвате, че това, което правите в живота е по-смислено и полезно в сравнение с делата на половинката ви. Може да имате по-добра работа или да получавате по-голяма заплата, но това не значи, че половинката ви трябва да ви издига на пиедестал.

Ако наистина вярвате, че вие сте по-важната личност във връзката ви, то значи сте надут и егоистичен човек.

4. Все ви се струва, че вашият партньор не е достатъчно съвършен. Ако непрекъснато виждате недостатъците на половинката си и очаквате от нея да се промени или "поправи", то вие сте егоист, който не осъзнава, че също си има доста недостатъци.

Виж още: Перфектната жена според мъжете

5. Винаги искате нещата да стават по вашия начин. Ако държите винаги да ходите на местата, които вие харесвате и да правите нещата, които на вас ви допадат, без да се съобразявате с вкусовете на половинката си, то значи мислите само за личните си нужди.

6. Винаги държите да имате последната дума. Ако сте човек, който смята, че винаги има право и всеки път държите да надвивате в спора, то вие ще имате проблем не само в личните си взаимоотношения, но и в служебните. Няма безгрешен човек.

Виж още: Как мъжете тестват жените

7. Таите недоверие към партньора си. Вие може да обичате половинката си, но винаги да подхождате предпазливо и дори недоверчиво към нея. Причината е, че вие искрено вярвате, че сте единственият, който може да си осигури лично щастие, слагайки всички други хора под общия знаменател на съмнението.

8. Вие се конкурирате с половинката си. Да бъдеш състезателен тип не е лошо качество, но има тънка граница между здравословната конкуренция и нездравословната такава. Ако сте склонни да жертвате плановете на половинката си, само за да спечелите нещо за себе си, то това не говори добре за вас.

Виж още: Осем знака на истинската любов

9. Никога не се извинявате. Ако имате огромно его и винаги извиненията ви засядат в гърлото (дори да знаете, че не сте прав), то определено можем да заключим, че сте егоист. Когато съжалявате за нещо – признайте си, дори поводът да е тривиален. Няма смисъл да оставяте половинката си ядосана или разстроена, само защото отказвате да се извините за поведението си.

10. Склонни сте на емоционален шантаж. Емоционалната манипулация винаги е удар под кръста, характерен за егоистите. Например отказвате секс на любимия си, спирате да му говорите или започвате да го игнорирате, само защото той не ви е угодил с нещо. Това ще предизвика неговото негодувание и раздразнение и дори да склони да направи това, което искате от него в името на мира, горчивината ще остане в душата му.

Виж още: 8 знака, че сте зле в леглото

Още от Интересно

Внукът на Наум Шопов, който е истински лекар, става главен герой в "Откраднат живот"

Наум Шопов ще бъде едно от новите лица и ключова фигура в лекарския екип на МБАЛ „Св. Кирил“ в третия сезон на „Откраднат живот: Въз...

Какво вещаят звездите в любовта за 22-ри февруари

Днес Плутон и Марс са в квадратура и това активизира голяма фигура на небето, което се нарича Тау-квадратура на Юпитер с Плутон, Марс и Уран. Това вод...

От хляб не се пълнее, ако имаме правилните стомашни бактерии

От хляб не се пълнее, ако имаме правилните стомашни бактерии...

Сухият шампоан: спасението на всяка жена

Имало едно време една жена. Тя се грижела изключително много за косата си - да е красива, блестяща и чиста, но въпреки това срещала затруднения с подд...

Колко е лесно да бъдем фотогенични

Селфи манията продължав...

Как Ема Стоун влезе във форма за La La Land

Упражненията, с които актрисата успя да подобри фигурата си само за три месеца...

За всички, които обичат и искат да обичат

Имало някога едно старо и величествено дърво с разперени към небето клони. Когато било в период на цъфтеж, около него танцували пеперуди с всякакви фо...

Дневен хороскоп за четвъртък, 23 февруари 2017г.

Можете да следите дневния си хороскоп в страницата на Jenite.bg във Facebook! Овен Направете голяма крачка напред. Знаете къде искате да отидете ...

Ежедневните навици на жените с красива коса

Мисия красива коса - мисия, която много от нас намират за трудно осъществима. Още повече когато всички фактори на средата, която ни заобикаля, се отр...

Има ли място за актьорите в изборния цирк?

Сериалът „Малката булка“ слиза от ефир, но не плачете, драги зрители. На 26-ти март във всеки дом и джоб ще плъзне новият сезон на най-шар...