9 неща, които адски го притесняват

Мислиш си, че на мъжете не им пука за телата им... я, си помисли пак!Скорошно проучване на сочи, че мъжете бързо наваксват преднината на жените, когато става дума за притеснения за тялото и теглото им. Ще ти кажем кои са основните мъжки драми и как да се справиш с тях.
 

 

1.

Неговото притеснение: "Пенисът ми е прекалено малък!"

„Големият проблем“ става още по-голям, когато един мъж не е в стабилна връзка.

Според проучване на сайта queendom.com, 23% от мъжете смятат, че пенисът им не е достатъчно голям, а 62% биха искали да имат по-голям. Но тези притеснения изчезват, когато сексуалният им живот е редовен. Единствената причина, поради която мъжът се тревожи за размера си е, че не може да достави на жената достатъчно удоволствие.
Как да му помогнеш?
Така че, ако жената е очевидно задоволена, той няма да се тревожи дали има коктейлно кренвиршче или македонска наденица. Кажи му, че звярът в панталоните му те стимулира на правилните места и проблемите му с пениса ще, се свият.
 

 

2.
Неговото притеснение: "Какви са тия косми?!"
Ти не си единствената, която понякога намира косми, където не им е мястото, мъжете също намират снопове на разни странни места. На или в ушите, на или в носа, скулите, раменете.

Когато един мъж намери косми по тези места, може да развие комплекса на върколака. Но космите на странни места не са единствените, които го карат да бърчи нос. Днешните мъже са притеснени да не са прекалено космати по гърба, задника и дори слабините, където всички имат косми.
Как да му помогнеш?
Ако мъжът ти е косматичък, се научи да го харесваш, или да не обръщаш внимание. Точно както ти не обичаш да те майтапи, че имаш мустак, така недей да подхранваш комплекса му, дори на майтап. Ако окосмяването му наистина те притеснява – ако ти е трудно да му духаш, защото разни косми постоянно ти се завират в устата, предложи му лека подстрижка. Но обясни, че е от практически съображения, а не от естетически.
 

 

3.
Неговото притеснение: "Имам паласки!"
Паласки, шкембенце, висящи гърди. Мъжете често страдат от същите притеснения, от които страдат и жените, само че не ги обсъждат толкова често.

Според проучване, когато мъжете отиват на първа среща, 14% се притесняват, че са дебели. Около половината от британските мъже и жени са с наднормено тегло, а един от всеки пет мъже е затлъстял. По здравословни причини мъжете са под все по-голям натиск да отслабнат и да се грижат за тялото си. Като добавим към това и натиска от женското население да изглеждат стегнати и мускулести и все повече мъже развиват анорексия.
Как да му помогнеш?
Най-добрият начин да накараш мъжа до себе си да отслабне по здравословни причини - трябва да го направи, ако е с наднормено тегло - е да го превърнеш в колективно усилие. Ако ти му правиш компания в упражненията, това ще му помогне да се придържа към редовен режим и здравословна диета. А и на теб ще ти се отрази добре.
 

 

4.

Неговото притеснение: "Вкусен ли е пенисът ми?"


Той го държи като пикае, търка, като мастурбира и го мие усърдно всеки ден (надяваме се) – така че знае, че има случаи, когато може да не мирише хубаво и да не е приятен на вкус.

Смегма – бялото нещо, което се събира под главата на необрязан пенис, всъщност има добро овлажняващо действие за кожата там. Но ако се натрупа, не изглежда приятно и смърди. Мъжете може да са много притеснени от това. Космите задържат пот, капки урина и дори фекалии, а всичко това заедно създава голяма смрад.
Как да му помогнеш?
Душ преди секса е сигурен начин и двамата да сте чисти и спокойни за оралния секс, но освен ако не искате да си миете гениталиите един пред друг, взимайте душ един по един. Ако е много окосмен по слабините и около ануса, подстригването помага. А ако е наистина смрадлив, прати го в клиника по венерически болести – миризмата може и да е резултат от заболяване.
 

 

5.
Неговото притеснение: "Мисля, че ми мирише дъхът!"
Има обяснение защо толкова много мъже страдат от смрадлив дъх. Той не е резултат само от лоша орална хигиена, алкохол, кафе и цигари, но може да е последствие от желанието му да натрупа мускули.

Диетите с много протеини и малко въглехидрати, на които се подлагат хора, които искат да отслабнат и да натрупат мускули, може да причинят лош дъх. Причината за това е, че когато силно намалиш въглехидратите, тялото изпада в състояние на кетоза, което може да причини халитоза.
Как да му помогнеш?
По-добре го посъветвай да се храни здравословно и да прави упражнения, вместо да се подлага на диети без въглехидрати. За съжаление лошият дъх е сложен проблем. Дъвките, конците и миенето на зъбите решават проблема, само ако се дължи на лоша орална хигиена. Ако обаче е причинен от неправилно хранене, неприятните миризми ще излизат и от хубавия му задник.
 

 

6.
Неговото притеснение: "Иска ми се да не бях толкова кльощав!"
Докато повечето мъже се притесняват, че са прекалено едри, около 7% се тормозят от пилешките си крака и клечестите си ръце.

Обикновено когато, секси мъжете са представени като мускулести и силни...Има изключения, но има обяснение защо жените предпочитат големите силни мъже. По еволюционни причини, те са по-добри в защитата на нея и децата и прогонването на конкуренцията. Кльощавите мъже знаят това и са притеснени.
Как да му помогнеш?
Как да го увериш, че го предпочиташ слаб и с тесен таз? Лесно е. Кажи му следното: „Ако ще му правиш комплименти за физиката, направи го ясно“. Ако е слаб и мускулест, кажи му колко харесваш стегнатото му тяло. Ако е кльощав, кажи му, че така го предпочиташ. И определено наблегни на характера му – чувството за хумор, креватни умения и т.н., за да отвлечеш вниманието от физиката му.
 

 

7.
Неговото притеснение: "Мразя да съм пъпчасал!"
Сподели с него знанията си за поддръжка на кожата – почистване, тонизиране и овлажняване.

Как да му помогнеш?
Мъжете обичат да бъдат глезени, почти колкото и жените, така че предложи му да го поглезиш. Но го направи като награда, като СПА глезотия, вместо като „Дай да разкараме тия пъпки!“ Никога, ама никога, не го споменавай, ако вземе назаем малко от твоя коректор.
 

 

8.
Неговото притеснение: "Топките ми не изглеждат нормални!"
Повечето мъже са виждали други мъже в тоалетната или при душовете, или поне са гледали порно. Всичките тези голи мъже могат да предизвикат най-различни телесни драми.

Може да се разтревожи, че топките му са със странна форма или цвят, или че пенисът му е крив, или не съвсем както трябва. Мъжете са в състояние да бъдат прекалено критични към телата си, както и жените, особено сега, когато се обръща много внимание на физиката им.“
Как да му помогнеш?
Най-добрата тактика е да не го споменаваш, освен ако той не повдигне въпроса. Ако каже нещо, изслушай го сериозно, но го увери, че нищо му няма. Обясни му, че пенисът му ти пасва идеално и достига до всички точни места. Обръщай внимание на гениталиите му по време на секс и така той ще знае, че няма от какво да се притеснява.

 

 

9.
Неговото притеснение: "Дали не съм бил жена в предишен живот?"
Стриите са учудващо често явление при мъжете – един от всеки пет ги има, сочи проучване на Bio-Oil. Но въпреки това смятаме, че стриите се появяват при бременните и йо-йо ефект след диети.

Понеже това се асоциира само с жени, мъжете могат да са много параноични относно стриите си. Стриите се появяват, когато тялото расте по-бързо от кожата, която го покрива, което причинява малки разкъсвания в кожата. Това оставя белези, които в началото може да са червени, а после остават бели или сребристи линии.
Експертите казват, че 19% от мъжете получават стрии в резултат на напомпването на мускулите, 32% от бърз растеж и половината – при напълняване. Работата е там, че той може да е много по-притеснен от малките бели линии, отколкото ти.
Как да му помогнеш?
Така че, ако е фитнес маниак, използвай масло за стрии, за да го масажираш. Така ще увеличиш еластичността на кожата му и ще го предпазиш от появата на нови стрии.
 

Още от Любов и секс

5 въпроса, които поясняват дали е време да кажем „обичам те“

Любовта и страстта могат лесно да бъдат объркани. Човек понякога е склонен да изтърси „Обичам те!“ без да мисли. Обичта може да се обърка ...

10 причини жените да късат мъжете

Прекъсването на една връзка е трудно, но понякога е наложително. Особено ако не се чувствате щастливи с партньора си и усещате, че той не е вашият...

Пагубни правила за връзките, които ги съсипват

Хората са свикнали да живеят по правила. Прилагаме ги дори във връзките си. Водим се от стереотипи и ако недай боже нарушим някой от тях го смятаме за...

Трикчетата на Кобилкина: Как да привлечем желания мъж?

Сексоложката Наталия Кобилкина сподели част от своите трикове как да привлечете желания мъж. В средата на следващия месец влюбените ще отбележат п...

10 проблема на всяка жена в нова връзка

А още по-сложно е, когато си в началото на нова връзка и двамата нямате особена представа какви ги вършите. Ето проблемите, с които се сблъсквате какт...

5 неща, които никога да не правите по време на секс

Сексът може да е прекрасно преживяване, което сближава двамата влюбени и ги прави още по-отдадени на връзката си, но може и да навлече куп главоболия....

Как технологиите ще разширят границите на човешката интимност

Бъдещето на интимността между хората неминуемо включва технологиите. Противно на очакванията, те ще ни помагат да се сближим по един нов начин. И днес...

10 мъжки мисли, когато гледате порно заедно

Има много различни причини защо бихте пожелали да гледате еротични филми заедно: за да си създадете настроение за игрички или за да проучите сексуални...

А след изневярата накъде?

След изневяра е трудно да се доверите на мъжете. В главата ви не спира да се върти мисълта, че всички са еднакви, че ще получите поредния шамар от сле...

7 типа жени, от които всички мъже бягат (винаги)

Но в истинската връзка, няма как да се държиш като своето перфектно „аз“ през цялото време. Разбираемо е - тогава се намесват кавгите за к...