Петък е - почувствайте се добре незабавно!

Когато започнете да усещате, че губите емоционалния си баланс, използвайте един или повече от тези прости трикове, които ще ви помогнат да отпуснете ума си и да се почувствате отново в хармония, съветва блогърът Марк Черноф, цитиран от Obekti.bg.

1. Измийте си ръцете и лицето. Измийте си зъбите. Това просто действия е едновременно ободряващо и отпускащо и дава усещане за свеж старт".

2. Разтегнете се. Когато започнете да се чувствате напрегнати, станете, протегнете се към небето, наведете се и докоснете стъпалата си, след това и извийте торса си на една страна и после на друга, за да се разтегнете.

3. Обадете се на близък приятел. Понякога един бърз разговор с човек, на когото държите и е точно това, което ви трябва, за да подобри настроението ви.

4. Сменете си чорапите. Това е странен трик, но работи. Носете си чифт резервни чорапи на работа и ги сменете по средата на деня. Учудващо е колко освежаващо действа. Този трик е особено удобен в дните, в които имате повече ходене.

5. Излезте навън. Да си поемете глътка свеж въздух и е добър начин да пробудите сетивата си и да освежите ума си.6. Направете лека почивка за упражнения. Направете няколко клякания или подскоци, за да раздвижите кръвта си или се разходете. Дори и съвсем малкото упражнения може да намали моментния стрес и да енергизира ума ви.

7. Облечете се така, както се чувствате най-добре. Когато знаем, че сме в най-добрия си вид, естествено се чувстваме по-добре.

8. Слушайте любимата си музика. Ако няма прекалено много да ви разсее, слушането на любимата музика може да бъде страхотен начин да повдигнете духа си.

9. Гледайте или прочетете нещо, което ви вдъхновява. Понякога ви трябва само малко нахъсване, вдъхновение и мотивация.

10. Посмейте се. Гледайте смешен клип или прочетете любим комикс. Смехът ще стимулира ума ви и ще ви върне оптимизма.11. Направете няколко контролирани, дълбоки вдишвания. Дълбокото дишане помага за намаляване на стреса, който е източник на умора и увеличава нивото на кислород в кръвта. Техниките могат да бъдат съвсем прости, например: 5 секунди вдишване, 4 секунди задържане и 4 секунди издишване. Може да изпробвате и по-сложни, които изискват различни позиции.

12. Прочистете запушения нос. Ако синусите ви са блокирани от алергии, вероятно се чувствате по-изморени и раздразнителни. Прочистете носните си пътища със солен разтвор.

13. Сгответе вкусно ястие. Дори ако сте сами, да приготвите вкусна вечеря, да подредите масата и да си подарите чудесно кулинарно преживяване ще повдигне духа ви. А това да го споделите с някой, когото обичате и уважавате, ще го направи още по-полезно.

14. Бягайте от енергийните вампири". Енергийни вампири" са онези хора, които вечно ще намерят за какво да се оплакват или проблем, който трябва да се решава и ще изцедят енергията ви, като ви карат да изслушвате всичките им проблеми и да им давате цялото си внимание.

15. Довършете част от несвършената работа. Днес е чудесен ден да завършите това, което сте започнали. Малко са нещата, които носят повече удовлетворение от това да махнете някое старо бреме от гърба си.

16. Работете върху нещо значимо за вас. Ангажирайте се в смислен личен проект. Или се захванете с нещо, което дълго време сте искали да правите, но все още не сте се решили.

17. Помогнете на някой, който е в нужда. Когато повлияете положително в живота на някой друг, влияете положително и на себе си. Направете нещо, което ви надхвърля, нещо, което помага на някого да е по-щастлив и да страда по-малко. Преживяването гарантирано ще бъде възнаграждаващо.18. Помислете за последния (или най-големия) си успех. Мислете за него поне 60 секунди. Ако си припомняте успеха често, това ще ви помогне да го постигнете отново и отново. Съвсем просто е: напомняте си, че ако сте го правили по-рано, ще го направите отново.

19. Дръжте се така, сякаш днес е страхотен ден. Направете така и той ще бъде. Изследвания показват, че макар и да мислим, че действията са резултат от чувствата ни всъщност чувствата са резултат от действията ни. Страхотното отношение винаги води до страхотни резултати.

20. Всичко зависи от перспективата. Това, които се случва, не в нито добро, нито лошо. Всичко зависи от гледната ви точка. Както и да се развият нещата, те винаги завършват както трябва. Или постигате успех, или научавате нещо. Така че останете с позитивна нагласа, оценявайте приятните развръзки и се учете от останалите.

21. Оставете си време да оцените докъде сте стигнали. Погледнете около себе си, спомнете си, че сте започнали с нищо или знайте, че всичко, което виждате, е плод на вашите усилия. Можем да загубим това самочувствие, особено ако нещо в нашия свят се обърка. Въпросът е, че ако сте постигнали нещо по-рано, може да го направите пак, независимо от всичко.

Да откриеш прости начини да подобриш емоционалното си състояние, когато се чувстваш затънал в рутината на ежедневието, е жизненоважна способност, която трябва да се усвои. Това е практика, която щастливите и продуктивни хора практикуват непрекъснато.

Още от Интересно

Анжела - българката, която ще покори Холивуд

Името й е Анжела Недялкова – Ноар. Тя е красивото попълнение към продължението на култовата крими драма на Дани Бойл от 1996 г. - "Тре...

Откриха връзка между техно музиката и успешните инвитро процедури

Неочаквана връзка между инвитро процедурите и техно музиката откриха руски учени. Според нови изследвания пулсациите, които се отделят при този специф...

30 черти на здравословната връзка

Понякога трябва да седнете и да се замислите каква е връзката, в която се намирате. Дали връзката ви е в добро състояние, дали има неща, за които да с...

Последното писмо на Чарли Чаплин към дъщеря му

На Коледа, на 25 декември 1977 година, светът загубва най-смешния, най-великия и най-тъжния актьор – Чарли Чаплин. Той си отива на 88 години&nbs...

Мелания не може да понася Доналд Тръмп!

Мелания Тръмп и Доналд Тръмп вече официално заеха позициите на новия президент на САЩ и неговата първа дама. Но за колко време?  Доналд Тръ...

Българин с номинация за „Оскар“ със „Сляпата Вайша“

В Лос Анджелис обявиха номинациите за "Оскар", а за най-престижната статуетка ще се бори българинът Теодор Ушев. В категория "Късометражен анимаци...

Песните, които ще върнат доброто ви настроение, когато сте тъжни

Поредният работен ден в офиса - едва началото на седмицата е, а вече си мислите как ще се забавлявате уикенда или си представяте как спите цял ден, бе...

Васил Найденов с любовен концерт за Свети Валентин в Rainbow Plaza

Ексклузивният лайв под надслов “#I Love You” събира за първи път на голяма сцена музикалната легенда и поп дивата Веси Бонева с най-красивите, романти...

Любовта - това си ти!

Вървя към теб. Малко бавно и несигурно, но все пак вървя. Открих, че съществуваш и сега не мога да преодолея мисълта, че те нямам. Озъртам се като стр...